Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Oğuz Kaan Salıcı Adaylığını Açıkladı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Örgütümle Birlikte CHP’yi 2014’te İstanbul’da  İktidara Taşımak İçin Adayım.

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP İstanbul İl Merkezi’nde düzenlediği toplantıyla, 13 Mayıs’ta gerçekleştirilecek CHP İstanbul İl Kongresi için adaylığını açıkladı. “Örgütümün ve ilçe başkanlarımın isteği ve önerisiyle aday oluyorum” diyen Salıcı’nın açıklamasına 34 İlçe Başkanı ve CHP örgütü de katılarak destek verdi. İlçe Başkanları, Salıcı’nın yaptığı basın açıklamasının altına da imzalarını attı.

 

 

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın adaylık açıklaması yaptığı CHP İstanbul İl Merkezi’ne sabah saatlerinden itibaren çok sayıda partili geldi. Salıcı toplantıda yaptığı açıklamada, kongre sürecinin bir koltuk mücadelesi değil, önümüzdeki süreçte yapacakları işlerin doğru bir şekilde ortaya konulabilmesiyle ilgili bir süreç olduğunu söyledi.

 

Dünyanın değişmesine rağmen Türkiye’de siyasetin değişmediğini ifade eden Salıcı, Türkiye’de siyasetin sorun çözmediğini, sorunları halının altına süpürdüğünü vurgulayarak, “Bu sağ iktidarlar devam ettiği sürece Türkiye’nin bu sorunlarını benim doğmamış çocuklarım da yaşar” diye konuştu.

 

 

12 Haziran seçimlerinin Türkiye’yi rahatlatmadığını 10 ay önce seçim olmamış gibi, AKP %50 oy almamış gibi bir durumun yaşandığını kaydeden Salıcı, “Toplumun tüm kesimlerinde rahatsızlık var. Gazeteciler, doktorlar, tiyatrocular her gün eylem yapıyorlar. Türkiye savaş tehdidi altında. AKP, 10 ay içinde sandıktan 4 yıllığına aldığı yetkiyi tüketti” dedi. “CHP’nin iktidar olduğu bir Türkiye’de 4 mevsim özgürlük olacak” diyen Salıcı, “Böyle bir ülkeye talibiz ve böyle bir ülkede yaşamak istiyoruz. Böyle bir Türkiye kuracağımıza da söz veriyoruz” diye konuştu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile başlayan bir yenilenme ve değişim süreci yaşandığını vurgulayan İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, “Partimizin yaşadığı bu süreç; toplumla kucaklaşma ve bütünleşme sürecidir. Bu süreç; güçlüye karşı zayıfın yanında, devlete karşı bireyin yanında, örgütlü toplumu savunan, sivil toplum örgütlerini destekleyen, kendisi için istediğini ülke için de isteyen, toplumun temel değerleriyle barışık bir CHP oluşturma sürecidir” dedi.

 

“CHP sokakta yok derlerdi, 1 Mayıs günü CHP’nin sokakta nasıl olduğunu görecekler” diyen Salıcı, CHP’de yapmak istedikleri şeyin, CHP’deki değişim sürecini devam ettirmek ve bu süreci iktidarla taçlandırmak olduğunu kaydetti.

 

10 yıllık AKP iktidarına son verecek, AKP’nin Türkiye’de yarattığı tahribatı giderecek tek gücün toplumla kucaklaşmış Cumhuriyet Halk Partisi olduğuna dikkat çeken Salıcı, CHP’nin Türkiye’yi AKP iktidarının karanlığından kurtaracak iktidar yürüyüşünün en önemli kilometre taşının İstanbul olduğunu belirtti.

 

“Türkiye’de iktidarın yolu, İstanbul’dan başlar” diyen Oğuz Kaan Salıcı, “Eğer biz 2014 yılında İstanbul’u alırsak AKP’yi doğduğu yerde, İstanbul’da bitirmiş oluruz. İlçe başkanlarımızın isteği ve önerisiyle, İstanbul örgütümüzle birlikte 2014 yerel seçimlerinde İstanbul’u almak, ardından yapılacak genel seçimlerde partimizi iktidara taşıyacak İstanbul İl Yönetimimizi oluşturmak için adayım. Ve bunun için örgütümden yetki istiyorum” dedi.

 

Bir CHP’linin başka bir CHP’linin koltuğuna aday olduğu dönemin kapanmasını istediğini de söyleyen Salıcı, “Biz artık bugün AKP’lilerin oturduğu iktidar koltuğuna talip olacağız. CHP’lilerin birbirlerine CHP’yi anlattığı dönemin de kapanmasını istiyorum. Bizim artık dönüp bu salonun dışındakilere CHP’nin değişen yüzünü, yeni kadrolarını ve CHP’nin Türkiye’yi iktidara götürecek yaklaşımını anlatmamız lazım” diye konuştu.

34. Olağan İstanbul Kongresi’nde İl Başkanlığı’na örgütün öneri ve desteğiyle aday olacağını belirten Salıcı, 34 ilçe başkanının imzasıyla adaylığını ilan ettiğini kaydederek, “13 Mayıs günü şenlikli bir kongre yapacağız. Kimsenin kimseye yan gözle bakmadığı bir kongre yapacağız. Partiyi bütünleştiren bir iş yapmak zorundayız. Bütün CHP’lilere, aday olacak başka arkadaşlarımız varsa onlar da dâhil olmak üzere herkese kucak açan, kimseyi ötekileştirmeyen, kimseyi dışarıda bırakmayan bir yapıyı el birliği ile İstanbul’da kurarsak, işte o zaman AKP’yi yıkarız” dedi. Salıcı, kongrelerin yalnızca seçimlerin yapılıp, kırgınlıkların yaşandığı yerler olmaması gerektiğine vurgu yaparak, “Bütün Türkiye ve İstanbul, aynı idealler için bir araya gelen CHP’lilerin gücüne İl Kongremizde tanıklık edecektir” diye konuştu.

 

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Salıcı, “Adaylar arasında Hikmet Çetin’in de adı geçiyor. 10’a yakın aday olduğu söyleniyor. Nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki bir soruya; “Şu anda resmi olarak adaylığını açıklayan tek kişi benim. Yarın öbür gün başka arkadaşlarımız doğal olarak adaylıklarını açıklayabilirler. CHP’de aday olmak her CHP’linin hakkıdır. İddiası olan her CHP’li bu iddiasını ortaya koyup aday olabilir. Sayın eski genel Başkanımız kendisi de bizim partimizin büyüğüdür. Eğer böyle bir tasarrufta bulunursa saygı gösteririz. Demokratik bir yarış olsun deriz ve CHP’ye yakışan bir kongre yapmaya çalışırız” yanıtını verdi.

 

Oğuz Kaan Salıcı, adaylığını destekleyen ilçe başkanlarına, il delegelerine ve CHP örgütüne de teşekkür etti.

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]