Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

TÖF, Elektrikte Tüketiciye Yüklenen Haksız Yük 3 Katına Çıktı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Tüketici örgütleri federasyonu yaptığı açıklamada; “31.03.2012 tarihinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından 4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanununun 13.maddesi dayanak yapılarak, 01.04.2012 tarihinden geçerli olmak üzere elektriğe yüzde 8,1 oranında zam yapıldığı açıklanmıştı.”Yapılan zammın konutlarda kullanılan elektriğe yüzde 9,26 oranında yansıyacağı da ayrıca belirtilmiştir.

Zam kararının uygulanmaya başlamasıyla birlikte zammın nasıl bir zulme dönüştüğü yeni faturaların tüketiciye gönderilmesiyle ortaya çıkmaya başlamıştır.

İlk gelen faturaları incelediğimizde Mart/2012 dönemine ait faturadaki elektrik tüketiminin birim fiyatı 0,161053 TL (kw/s) iken, zammın yürürlüğe girdiği Nisan/2012 dönemine ait bir faturada 0,198182 TL (kw/s) fiyat yansıtılmış olup, bu tutarın önceki fiyata göre oransal farkının yüzde 23 olduğu ortaya çıkmıştır.

Kamuoyuna açıklanan zam oranının neredeyse 3 katı olarak faturalara yansıtılması en hafif deyimiyle tüketiciye yönelik insafsızlıktır.

Yine ortaya çıkan bir başka haksız ve hukuksuz uygulama ise, sayaçların önemli bir bölümünün okunmasının zammın yürürlüğe girmesinden en az 15-20 gün sonra yapılması nedeniyle çıkarılan faturalardır. 16 Mart 2012 tarihinde okunan bir sayaç, bir sonra 16.04.2012 tarihinde okunması sonucu, 16-31 Mart döneminde yapılan elektrik tüketimi zamlı tarifeden hesaplandığından tüketici bir kez daha zarar uğratılmıştır.

Bu haksız ve hukuksuz uygulamaları gerçekleştirerek GİZLİ ZAM uygulayan elektrik dağıtım şirketleri bu cesareti nereden almaktadır. Kayıp/kaçak bedeli, sayaç okuma bedeli, dağıtım bedeli, perakende satış hizmet bedeli gibi haksız uygulamaların, hakem heyetleri ve  mahkeme kararlarıyla son verilmesine rağmen bu tutarları almaya devam ettikleri gibi, yapılan ZAMMIN yanında keyfiyete dayalı faturanın 3 katı GİZLİ ZAM uygulanması ile sayacın geç okunmasından kaynaklı ortaya çıkan haksız uygulamalar elektrik dağıtım şirketlerinin haksız kazanç sağlamalarına olanak sağlayarak, tüketicileri mağdur etmektedir. Bu haksız uygulamalara karşı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) yetkililerinin sorumlu davranmaya niyetleri olmadığı bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Bu haksızlıklara DUR denilmelidir.

Haksız alınan/uygulanan tutarlar tüketicilere iade edilmelidir.

Tüketicilerimizi haklarına sahip çıkmaya ve elektrik faturalarını inceleyerek faturalara yansıtılan  GİZLİ ZAM ve diğer haksız tutarlara karşı hak aramaya çağırıyoruz!

Unutmayalım ki tüketiciler olarak bizler hak aramazsak mağdur  ediliriz!dedi.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]