Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Türkiye’nin en hızlı milli tank taşıyıcı araçları !

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye’nin en hızlı milli tank taşıyıcı araçları  Hema tarafından savunma sanayi müsteşarlığına teslim edildi.

Toplam değeri, 25 Milyon dolar olan TTAR projesi Hema Endüstri A.Ş.’nin Çerkezköy tesislerinde en son teknolojiler kullanarak üretildi. Bu güne kadar yapılan en hızlı Milli Tank Taşıyıcı olan araçlar 70 ton taşıma kapasitesine sahiptir.  Araçlar Hema,  Çerkezköy tesislerinde yapılan törenle SSM’e teslim edilmiştir.

T.C  Milli Savunma   Bakanlığı Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından ihale edilerek  Hattat Holding’in taahhüdü ile 2009 yılı sonunda Savunma Sanayii Müsteşarlığında düzenlenen bir imza töreni ile yapımına başlanılan Tank Taşıyıcı Araç ve Römorkları 13 Nisan 2012’de Hattat Holding Hema Endüstri A.Ş. Çerkezköy Tesislerinde yapılan törenle teslim edildi.

 

Törende konuşma yapan Savunma Sanayi Müsteşarı Sn. Murad Bayar, yaptığı konuşmada;” Hema, Milli Tank Taşıyıcı projesini üretip teslimatını yapmıştır. Hema bu projede başarılı olmuştur, çünkü biz SSM olarak zor bir müşteriyiz. SSM’e ürün beğendirmek zordur. Bizde askerlerimizin kullanımına en iyi araç gereçleri sunmaya çalışıyoruz ve elimizden geldiği kadar da bu ürünleri yerlileştirmek istiyoruz.   Milli tank projesinin Power Pack (Güç Üniteleri) için Hema’nında tekliflerini bekliyoruz,” dedi .

Hema Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sn. İbrahim Hattat yaptığı konuşmada, “Günümüzde savunma sanayii gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler, dünya üzerinde ve özellikle de bölgelerinde önemli bir güç haline gelmektedir. Savunma sanayisinin gelişmesi ise savunma projelerinin mümkün olduğu ölçüde yurtiçi firmalar tarafından gerçekleştirilmesi ve aynı zamanda yurtiçi katma değerin, olabilecek en yüksek değerlere ulaştırılması sonucunda sağlanabilecektir. Teslim töreni için toplandığımız bu proje, Türk savunma sanayii ne önemli katkı sağlayacak yurtiçi geliştirme projelerinden bir tanesidir. Daha önce birkaç kez hazır alım metodu ile tedarik edilmesine çalışıldığı halde başarılamayan ancak; Yurt İçi Geliştirme modeli ile Müsteşarlığımız tarafından yapılan titiz çalışmalar neticesinde, bugün Kara Kuvvetleri Komutanlığı’mızın bütün teknik ve taktik talepleri karşılayan HEMA Tank Taşıyıcı’lar, bugün Silahlı Kuvvetlerimizin hizmetine sunulmaktadır.

Milli Tank Taşıyıcı projesini başarı ile üreterek teslimatını yaptık. Bundan sonraki hedefimiz savunma sanayimizin ihtiyacı olan diğer ürünlerine de, Çerkezköy tesislerimizin son teknoloji ve üretim kabiliyetine haiz olan makinalarını kullanarak, kaliteli ürünleri üreterek savunma sanayii müşteşarlığının beğenisine sunmaktır. Önümüzdeki hedefimiz milli tank projesinin Güç Ünitelerini (Power Pack) Hema’nın Çerkezköy tesislerinde üretip SSM’e teslim etmektir ve bunu Çerkezköy tesislerimizdeki 5000 çalışan, 40 yıllık sanayi tecrübemiz ile gerçekleştireceğimize inanıyoruz,” dedi.

1,5 yıl üretimi devam eden araçlar, T.C. Savunma Bakanlığı , Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve Kara Dairesi Başkanlıklarınca 6 ay süre ile teste tabi tutuldu. Testlerden başarı ile çıkan araçlar Savunma Sanayi Müsteşarı Sn. Murad Bayar’ın katılımı ile gerçekleşen törende teslim edildiler.

480 beygir gücüne sahip olan araçlar 70 ton taşıma kapasitesindedir. Aracın yüklü ağırlığı 115 tondur. TTAR projesi ile hayata geçirilen bu Tank Taşıyıcı araçlar bu zamana kadar yapılmış en hızlı tank taşıyıcı araçlardır.

Araçların başka bir özelliği ise özel transmisyonu sayesinde  %30  tırmanma kabiliyetine sahip olmasıdır. Hızının yanında yükü ile beraber Türkiye’nin bir ucundan diğer ucuna yakıt takviyesi yapmadan gidebilecek kabiliyettedir.

 

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]