Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İlgezdi, imar sorununu çözmek için söz verdi

Yayınlanma:
ABONE OL

İmar planları yıllardır yapılmayarak mağdur edilen Yenisahra ve Barbaros Mahallesi halkı ile bir araya gelen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, bölgenin imar sorununu çözmek için söz verdi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi bilgilendirme toplantıları kapsamında Yenisahra ve Barbaros mahalleleri sakinleri ile buluştu. Bölge halkının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Ataşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırımlar ve hizmetler anlatıldı. Ataşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Çulha, CHP İlçe Başkanı Kaya Uluyılmaz, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarının katıldığı toplantıda en çok konuşulan konu imar oldu.

Ataşehir’in iki farklı yüzü olduğunu söyleyen Başkan Battal İlgezdi, “Barbaros Mahallesi’nin bir tarafında yüksek binalar, lüks siteler yapılırken, diğer tarafta durum çok farklı. İmar sorunundan dolayı vatandaş mağdur oluyor. Yenisahra ve Barbaros mahalleleri Türkiye’nin en değerli bölgelerinden. Buralarda yaşayanlar altının üzerinde oturuyorlar. Son günlerde bölgede bazı müteahhitler çoğaldı. ‘Evlerinizi bize verin. Biz imar sorununu çözeriz’ diyorlarmış. Yapamayacakları vaatleri veriyorlar, sakın bunlara kanmayın. Eğer bu insanlarla sözleşme yapıp evlerinizi verirseniz, yarın öbür gün imar planları çıktıktan sonra pişman olursunuz. Hakkınızı tam olarak alamazsınız. İmar sorununun çözülmesi için elimden geleni yapıyorum. İmar planlarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Tek yetkili onlar. Onlarla sürekli görüşüyoruz. Bu sorunun çözülmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Kim imar planlarını çıkarır, vatandaşı mağdur etmez ise onun anıtını Ataşehir’e dikerim. Yeter ki çözülsün bu iş” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin imar planlarının yıllardır yapılmadığını bu yüzden de mahalle halkının mağdur edildiğini belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, dere yataklarında evleri olan bazı vatandaşların durumlarının ne olacağına dair soru sormaları üzerine; “Dere yataklarına kimse imar veremez. Sakın kanmayın. Sonra siz mağdur olursunuz. Dere yataklarındaki vatandaşlarımızı mağdur etmemek için çalışma yapıyoruz. Önce bölgenin imar planlarını çıkartıp bu işi çözeceğim” dedi.

Batı Ataşehir’e yapılan caminin planlarını Ataşehir Belediyesi’nin yaptığını söyleyen Başkan İlgezdi, ihtiyaç durumunda cami de, cemevi de, kilise de yapacaklarını sözlerine ekledi.

“Dere yataklarına kimse imar alamaz”

Belediye başkanı seçildikten sonra parti rozetini çıkardığını söyleyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, göreve başladığında oy aldığı mahallelere yatırım yapması yönünde tavsiyeler aldığını, buna karşı çıktığını belirtti.

“Ben tüm Ataşehir’in belediye başkanıyım” diyen Başkan İlgezdi şunları söyledi: “Oy aldığımız bölgelere yatırım yapıp, diğerlerine yapmamak olmaz. Şu anda Ataşehir Belediyesi olarak her mahallemizde çalışmamız var. Bütçemizden en büyük payı ise oy oranımızın oldukça düşük olduğu Ferhatpaşa Mahallesi’ne yaptık. Asla oy avcılığı yapmıyorum. Oy insanın vicdanı ve yüreğidir.Ben sadece sizin hakkınızı istiyorum.Takım tutar gibi de parti tutulmaz. Kim yanlış yaparsa ona oyunuzu vermeyin. Kim çalışırsa onun da hakkını yemeyin. Bizden önceki belediyeler ne yazık ki bu bölgelere yatırım yapmamışlar. Birçok mahallenin çöpü biz göreve gelmeden önce 3 günde bir alınıyordu. Şimdi her gün alınıyor. Yıllardır asfalt dökülmemiş yollar vardı. Biz alt yapıya büyük yatırım yapıyoruz. Yolunuzu, altyapınızı yaptık. Tek imar sorununuz kaldı. Söz veriyorum onu da çözeceğim.”

Toplanın sonunda Barbaros Mahalle Muhtarı Ersin Özkan Başkan İlgezdi’ye Dayılı Köyü Gençliği adına bir teşekkür plaketi verdi.

 

 

 

 

 

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Dünyadan
23 Mart 2024
Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır!

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), başkent Moskova’daki konser salonuna düzenlenen silahlı saldırıda en az 40 kişinin öldüğünü, 100’den fazla kişinin ise yaralandığı olayla alakalı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek geniş bir açıklama yaparak;  “Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır” dedi. Perinçek açıklamasında;   Moskova’daki terörün arkasında bir tek Biden’ı görebiliyoruz. Üç nedenle: Birincisi, Avrupa’yı Ukrayna savaş […]