Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Seçim bitti MHP Diyarbakır davası düştü!

Yayınlanma:
ABONE OL

Diyarbakır’da düzenlenecek MHP mitingini provoke edecekleri ve Silvan’da 13 askerin şehit edilmesinin ardından Zeytinburnu’nda çıkan olaylara karıştıkları iddiasıyla 59 şüpheli hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince yürütülen soruşturmada, örgüt suçu unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle dava açılmasına yer olmadığına karar verildi.

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince genel seçim öncesinde MHP’nin 6 Haziran’da Diyarbakır’da yapacağı mitingini proveke etmek amacıyla saldırı planladıkları ve Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit edilmesinin ardından Zeytinburnu’nda çıkan olaylara karıştıkları iddiasıyla 59 şüpheli hakkında bir süredir yürüttüğü soruşturmada, örgüt suçunun unsurlarının oluşmadığı tespit edildi.
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) kararıyla dün özel yetkileri kaldırılan Cumhuriyet Savcısı Selim Berna Altay’ın yürüttüğü soruşturmada, ”terör örgütü üyesi olmak” ve ”suç için anlaşma yapmak” iddialarıyla sorgulanan eski İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Erdem Karakoç‘un da aralarında bulunduğu 59 şüpheli hakkında, suçun unsurlarının oluşmaması nedeniyle dava açılmasına yer olmadığı kararı verildi.

Savcı Altay, ”2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet edildiği” gerekçesiyle bu şüpheliler hakkında dava açılması için ”görevsizlik kararı” vererek dosyayı, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.
Diyarbakır’da düzenlenecek MHP mitingini provoke edecekleri iddiasıyla nöbetçi mahkeme tarafından sorgulanan 13 kişiden, aralarında eski İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Erdem Karakoç’un da bulunduğu 11’i, 6 Haziran 2011 tarihinde tutuklanmış, bu kişiler avukatlarının mahkemelere tahliye talepli itirazları üzerine serbest bırakılmıştı.

Silvan’da 13 askerin şehit edilmesinin ardından Zeytinburnu’nda karşıt görüşlü oldukları öne sürülen 2 grup arasında çıkan olaylara karıştıkları öne sürülen 3 kişi de İstanbul Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 26 Temmuz’da ”örgüt faaliyetleri çerçevesinde halkı ırk farkı gözeterek birbirine karşı eylemde bulunmaya, karşılıklı kavgaya, kargaşaya ve kaos ortamı oluşturmaya çalışmak, kamu düzenini bozmak, toplumsal ayrıştırmaya neden olacak şekilde provokatif eylem hazırlığı içerisinde olmak” iddiasıyla tutuklanmıştı.

Dosyaları, BDP’li 10 kişinin de tutuklandığı soruşturmadan ayrılan tutuklu 3 şüpheli, avukatlarının yaptığı itiraz sonucu tahliye edilirken, BDP’li şüphelilere ilişkin soruşturmayı özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar devralmıştı.

HABER-KAYNAK: Ebubekir KARA

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
26 Nisan 2024
İSTANBULLULAR, KADIKÖY’DE ATALIK TOHUMLARLA BULUŞUYOR

Kadıköy Belediyesi’nin atalık tohum üretimini korumak, desteklemek ve çoğaltmak amacıyla bu yıl 3.’sünü düzenlediği Kadıköy Tohum Takas Şenliği, 28 Nisan Pazar günü 12.00-17.00 saatleri arasında Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilecek. Ziyaretçilere atalık tohumların hediye edileceği şenlikte, 30’dan fazla üretici ve kooperatif de stant açacak. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlıklı gıdaya erişimin önündeki en büyük tehditlerden […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]