Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kişi başı 20 TL !!

Yayınlanma:
ABONE OL
Kişi başı 20 TL !!

Gazetede bir haber, haber içinde bir ifade “kişi başı 20TL”

Kartal Belediyesi Büyük Ada Sosyal Tesisleri hizmete açılmış. Açılışa Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu, Kartal Belediye Başkanı Opr. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Öğüt, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Cemil Ekşi, CHP Kartal İlçe Başkanı Haydar Oğuz, Kartal Belediyesi Başkan Vekili Ergun Öztaner, Başkan Yardımcıları Gülseren Böyüktaş, Ayşe Çiğdem Ertan, Fügen Mavi, Dr. Turgut Mermertaş katılmış. Açılışta basın ve bir gurup Kartallı da yer almış.

Gazetelerde yer alan ifadeye göre tesisin adı “Kartal Belediyesi Büyük Ada Sosyal Tesisi”

Yani:

1-Bu tesis Kartal Belediyesine ait veya Kartal Belediyesi işletiyor.

2-Bu tesis sosyal amaçlı.

Bu iki ifadeyi alt alta koyduğumuzda ortaya çıkan şu: Kartal Belediyesi, halka kar amacı gütmeden, ucuz ve faydalı bir hizmet sunuyor. Kartallı çok az bir ücret ödeyerek denize girecek. Zaten belediyelerin amacı da o değil mi?

Kartal Belediyesi, bir plajı halkın istifadesine sunmak ile iyi bir şey yapmış. Kilometrelerce uzun kıyısı olan Kartal için bir değil, on plaj gerekli. Dün veteriner, Belediye, Yunus,  Nizam plajı, Kum plajı, Havacılar, Karacılar, Tekel gibi plajı olan Kartal’ın plajı olmaması büyük bir eksiklik. 500 bin nüfuslu Kartallının, deniz kıyısında yaşayıp denize girememesi büyük kayıp, denize girmek için çevre il ve ilçelere gitmesi ise yöneticilerin yetersizliği.

Plaj fikrini sonuna kadar destekliyor ve Kartallının İstanbul’da Şile, Bostancı, Adalar ve Tuzla’ya gitmesini kabullenemiyorum. Hatta Balıkesir ve Antalya gibi kilometrelerce yolu kat etmeyi, gelişmekte olan bir ülke için zaman ve para israfı olarak görüyorum.

İstanbul mutlaka plajlarla donatılmalı. Her ilçe yeterince plaj açmalı. Ancak kişi başı 20 TL gibi bir rakam ne belediye hizmetine ne de sosyal tesise yakışmıyor. Kartal Belediye Başkanı ve diğer ilgililer ellerine bir kalem alıp, hesaplasınlar.

Kişi başı 5 TL motor ücreti, kişi Başı 15 TL tesise giriş ücreti, kişi başı 10 TL öğlen yemeği  ile toplandığında: Kişi başı 30 lira olur. Bir aile 5 kişi olsa 150 lira. Sayın Başkan bir gün denize girmenin bedeli 150 lira ise 5 gün denize girsek cebimizden 750 lira çıkar. 600 liraya çalışan ücretli,  800 liraya çalışan işci, 1500 liraya çalışan öğretmen 5 günlük deniz keyfi için 750 lirayı nereden bulur? Bu nasıl  “Sosyal tesis?” Caddebostan plajı: bedava, Tuzla Plajı: bedava.  Kartal Sosyal tesisi 20 lira?

Belediyeler para kazanma yeri değil, hizmet üretme yeridir. Asgari ücretin 600 lira olduğunu bilmiyor musunuz? Kartal’da onlarca fabrika kapalı, binlerce genç işsiz değil mi? Kartal’da sinema bedava, tiyatro bedava, sünnet bedava, konser bedava, havai fişek gösterileri bedava, denize girmek 15 lira. Bu Kartal’a yakışmadı.

Plaja evet. 20 liraya hayır diyor. Kartal Belediyesinin bir an önce bu fiyatı aşağı ya çekmesini bekliyoruz.

Aksi halde Kartal Belediyesi Büyük Ada Sosyal tesisi, bir avuç zenginin tesisi olmaktan öteye gidemez.

Mustafa Telli

 

author avatar
M. Nazım TELLİ

İlgili Haberler

YAŞAM VE ÖLÜM
Yazarlar
24 Nisan 2024
YAŞAM VE ÖLÜM

Yaşamla ölüm arasında ince bir çizgi var derlerdi de işin doğrusu bu söz bana hep hikâye gelirdi. Hiç de hikâye değilmiş. Bayram öncesi, şehirlerarası yolculuk esnasında geçirdiğim trafik kazası bu sözün hiç de hikâye olmadığını bana öğretmiş oldu. Yaşam ile ölüm arasındaki o ince çizgide gittim, geldim. Her şey anlar içinde oldu, bitti. Neyse ki […]

Yazarlar
23 Nisan 2024
22 – 28 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 23 Nisan Ayın En Tehlikeli Günü! Dikkat!

23 Nisan Türkiye açısından Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ama 2024’deki 23 Nisan Dünya açısından Büyük ve Yıkıcı Olaylara gebe olabilir. 23 Nisan haftanın ve ayın en olumsuz ve düşük katsayılı günü olup bugünde Güneş (-3), Ay (-4), Merkür (-2), Venüs (-3), Plüto (-2) son derece düşük katsayıda olacaktır. Hafta boyu ve bilhassa 23 Nisanda […]

EĞİTİMDE ÇÖZÜM!
Yazarlar
16 Nisan 2024
EĞİTİMDE ÇÖZÜM!

Geçen hafta eğitim sisteminin ezberci olduğunu söylemiş, neden ezberci olduğunu örnekler vererek anlatmıştım. İşin doğrusu eğitim sistemini anlatmaya da gerek yok. Eğitimin ne durumda olduğu ortada… Bilinmeyen bir mevzu değil… İyi de iyi bir eğitim nasıl olmalıdır? Öyle değil mi? Evet! Çözüm nedir? Ne yapılırsa kaliteli bir eğitim ortaya çıkar? İsterseniz size kısa ve net […]

Yazarlar
15 Nisan 2024
15 – 21 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 21 Nisan Güneş, Merkür, Venüs Dikkat!

15 Nisan haftası Güneş Tutulmasından sonraki hafta olup haftanın en olumsuz günü 21 Nisan Pazar günüdür. Güneşin katsayısı 20 Nisandan itibaren -2 seviyesine düşecektir ve Natal Güneş ve Marsı Koç, Boğa, Yengeç**, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Oğlak**, Kova, Balık olanları son derece olumsuz etkileyebilir. Bilhassa Yengeç ve Oğlak burçları 20, 21 Nisanda Tr Güneşden son […]