Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Domuz Gribi Önlemleri Tüm Hızıyla Devam Ediyor!

Yayınlanma:
ABONE OL

Okullar ve camiiler dezenfekte edildi, gülümseyerek selamla afişleri hazırlatıldı

Kadıköy Belediyesi, domuz gribi salgınına karşı çeşitli önlemler aldı. İlk olarak ilçedeki tüm okulları ve ibadethaneleri dezenfekte eden Kadıköy Belediyesi, salgının yayılmaması için “elle tokalaşarak selamlaşma” yerine gülümseyerek selamlaşmayı tavsiye eden afişler hazırlattı. “Eller Yukarı, Selamlaşmak İçin Gülümse Yeter” sloganının yer aldığı afişleri belediyeye ait kültür merkezleri, kütüphaneler, öğrenci yurtları ve diğer binalara dağıtıldı.

Kadıköy Belediyesi, domuz gribine karşı ilçedeki 95 okulu özel ilaçlama ekipleriyle dezenfekte etti. Okulların tamamlanmasından sonra başta camiiler olmak üzere, kilise, cemevi gibi 84 ibadethaneyi ilaçlayarak dezenfekte eden belediye, bununla da yetinmeyerek domuz gribine karşı halkı bilgilendirme afişleri ve el ilanları hazırlattı.

Domuz gribinden korunmak için Kadıköy Belediyesi’nin aldığı bir dizi önlemi anlatan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, kurdukları özel ekiple ilçedeki tüm okulları ve başta camiiler olmak üzere ibadethaneleri dezenfekte işleminden geçirdikleri söyledi. Başkan Öztürk şunları söyledi:

“Domuz gribi ciddiye alınması ve salgının önlenmesi için de toplum olarak hep birlikte çalışmamız gereken bir konu. Bizde Kadıköy Belediyesi olarak salgının ilerlememesi için özellikle halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde okullarımız, ibadethanelerimiz kuran kursları, kütüphaneler ve kültür merkezleri gibi yerlerde özel ekiplerimizle dezenfekte işlemi yaptık. Bu dezenfekte çalışmaları sürekli hale getirilecek.”

Türklerin geleneksel elle tokalaşarak selamlaşma alışkanlığını domuz gribi nedeniyle bir süre askıya alınması gerektiğini vurgulayan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, özel uyarı afişleri hazırlattığını da belirterek şunları söyledi:

“Dezenfeksiyon çalışmaları yanında afişle uyarı da yapıyoruz . Sağlık Müdürlüğümüz tüm birimleri dolaşarak bu hastalığın bulaşma yolları ve korunma yöntemleri konusunda eğitim çalışması yaptı. Halkımızı bilinçlendirmek için el broşürleri hazırlatıyoruz. Bunun dışında en önemli bulaşma kaynağı olan tokalaşarak selamlaşmayı bir süre askıya almamız gerekiyor. Bunun için gülümseyerek selamlaşma yöntemini tavsiye ediyoruz. Eller Yukarı sözü espriyle karşılanıyor ve zaten yüzde bir gülümseme oluşturuyor. Ellerin sık sık yıkanmasını, Belediye çalışanlarımızdan da elle selamlaşma yerine gülümseyerek selamlaşmalarını tavsiye ediyoruz. Hazırlattığımız afişler, tokalaşma yerine gülümseyerek selamlaşmayı hatırlatmak amacıyla hazırlatıldı. Belediye olarak biz böyle bir yasak getirmedik, bu sadece tavsiye. Ama insanlarımızın hem çocuklarının hem de kendi sağlıkları için kendi kendilerine tokalaşma yasağı getirmeleri gerekir. Selamlaşmak için gerçekten gülümsemek yeter. Sadece gülümseyin”

Belediyenin hazırlattığı afişler belediye girişlerine, dış binalara ve diğer kamu binalarına dağıtılacak..

İlgili Haberler

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
7. İSTANBUL ÇOCUK VE GENÇLİK SANAT BİENALİ BAŞLADI

12 ülkeden 5.250 çocuk ve genç ‘umut’ için İstanbul’da buluşuyor   İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali başladı. İki yılda bir düzenlenen bienalin bu yılki konsepti ‘Umut’ olarak belirlendi. Bienal kapsamında 5 bin 250 çocuk ve gencin 579 projesi bir ay boyunca İstanbul’un farklı merkezlerinde sergilenecek. 2010 yılından bu yana 31 ülkeden katılımın olduğu 7. İstanbul […]