Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kadıköy’ün hafızasını silemeyeceksiniz!

Yayınlanma:
ABONE OL

Özel Haber: Adem Giden

Biz 13 rakamını işte bu yüzden sevmiyoruz! 13 Mart 1999 tarihinde, kan emici azılı terör örgütü PKK tarafından 13 can Kadıköy’ün göbeğinde, Göztepe Mavi Çarşı’da molotoflarla çıkarılan yangında diri diri yakılarak şehit edildi. Yıllar geçti, acının üzerine kül serptiler, bir anma töreni bile düzenlenmedi. “Eften püften şeyleri” Kadıköy’ün gündemine taşımaya çalışıp kamuoyunun gerçek sorunlarını ve temalarını gölgelemek isteyenler ya da duyarsızlar; Mavi Çarşı Katliamına karşı anma töreni gerçekleştirmemeleri bir yana, tek kelime bile etmemeye devam ediyorlar.

Kadıköy Gazetesi olarak ısrarla yazıyoruz; “Unutmadık, unutturmayacağız!” Ve dip not, Göztepe’ye bu acının heykel anıtı dikilsin, herkes terörün Kadıköy’e verdiği zararı nesnel olarak anlayabilsin! Özellikle günümüz ve gelecek nesillerimize bir takım şer odakları tarafından PKK ve maşaları olan terör örgütlerinin şirin gösterilmesinin önüne geçilebilmesi için bu gibi katliamların genç beyinlere anlatılması, vatan sevgisinin aşılanması büyük önem taşıyor.

ÖYLE BİR ACI YAŞANDI Kİ, TARİFİ YOK!

Günümüzde de Kadıköy’ü üs olarak seçmek için elinden geleni yapan terör örgütü PKK, 19 yıl  önce kan donduran alevli teröründe Kadıköylülere en büyük acılarından birini yaşattı. Alışverişin en yoğun olduğu cumartesi günü 16:30’da kar maskeleri ile molotof kokteylleri atarak büyük bir yangın çıkaran PKK’lı şeref yoksunu teröristler, 13 vatandaşımızı diri diri yaktı. Kumaş ağırlıklı ürünlerin ağırlık olduğu 6 katlı bina kısa sürede alevlere teslim oldu. Çıkış kapıları alevlerle kapandı, içerideki ısı saniyeler içinde katlanarak camı, demiri eritecek seviyeye ulaştı. Çığlık çığlığa kalan Kadıköylüler, binlerce kişinin önünde diri diri yandı. Terörist PKK ve yandaşlarının da sevinç çığlıkları attığı olay kadar, yıllar içerisinde hiçbir anma töreninin düzenlenmemesi, Kadıköy’e yaşatılan acının gündeme taşınmaması, PKK’nın bu büyük eyleminin kınanmaması da üzüntü yarattı.

KADIKÖY, TARİHİNİN EN BÜYÜK CAN PAZARINDAN BİRİNİ YAŞADI!

Can havliyle dördüncü kattan atlayan mağaza müdürü ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. En üst kata çıkan biri bayan üç genç, itfaiye merdiveni ile kurtarılırken yangında mağazanın muhasebecisi Meltem Özkılıç, Mavi Çarşı Mağazaları Genel Müdürü Neşe Ruscuk, satış görevlisi Seval Balcı, Ayşe Akın, Sonnur Atalay, Zeynep Beyazgül, öğretmen Ümit Ayyürek, yemekhane görevlisi Zeynep Arıkan, mağaza sahibi İbrahim Taslı, muhasebeci Şen Yeşildağ’ın feci şekilde hayatını kaybetti. Öğretmen Ayyürek’in çatıya çıkarak kurtulan kızı Senem Ayyürek ise yaralı olarak kurtuldu ancak, büyük bir travma ile karşı karşıya kaldı. Çatıdan kurtulan Tolga Ak ve Hakan Dağcı da Senem ile birlikte olayı yara almadan atlattı. Feci kundaklamanın ertesi günü yakınları tarafından güçlükle teşhis edilebilen cesetler, otopsi için Cerrahpaşa Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken otopsisi tamamlanan İbrahim Taslı, Zeynep Beyazgül, İlknur Keleş, Filiz Soydemir, Ayşe Akın, Seval Balcı, Hüsnü Kanar, Sonnur Atalay, Şen Yeşildağ, Ümit Ayyürek ve Meltep Özkılıç teröre büyük tepkinin gösterildiği törenlerde toprağa verildi.

PKK VE TERÖRE ŞİRİN GÖZÜKMEYE ÇALIŞANLAR, KADIKÖY’DE BU ACIYI HİÇ AMA HİÇ KONUŞMUYOR, SOSYAL MEDYASINA BİLE YAZMIYOR!

Korkudan mı, kaygıdan mı, üstünü kapatmak için mi, işlerine gelmediğinden mi, tembelliklerinden mi, umursamazlıklarından mı? Kadıköy’de uzun yıllardır Mavi Çarşı Katliamı’na yönelik tek kelime edilmiyor, bir anma töreni düzenlenmiyor. Ancak gerek masum canların şehit edilmesi, gerekse de Kadıköy’ü derinden sarsması ve Türkiye’nin kanayan yarasının acı yansıması olması itibariyle Mavi Çarşı Katliamı, gelecek nesillere terörün zararları hususunda aktarılması gereken önemli bir dönüm noktası! Yazımızın başında da dediğimiz gibi, “eften püften” konulara sokaklara dökülen, sayfalarca makaleler yayınlayanlar Mavi Çarşı Katliamına karşı sessiz kalmaya devam ediyor.

PKK’YA GÜZELLEME YAPANLAR, BURAYI ÖZELLİKLE OKUSUN!

Mavi Çarşı Katliamı, PKK’nın yayın organı Serxwebun’un  Ağustos 2006 tarihli 296. sayısı 24. sayfasında yer alan sözde KKK Yürütme Konseyi Üyesi sıfatı ile yapılan röportajda şehit edilen sivillerin PKK tarafından katledildiği, PKK sözde yöneticisi terörist Cemil Bayık tarafından kabul edildiği kamuoyuna yansıdı.

İlgili Haberler

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
7. İSTANBUL ÇOCUK VE GENÇLİK SANAT BİENALİ BAŞLADI

12 ülkeden 5.250 çocuk ve genç ‘umut’ için İstanbul’da buluşuyor   İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali başladı. İki yılda bir düzenlenen bienalin bu yılki konsepti ‘Umut’ olarak belirlendi. Bienal kapsamında 5 bin 250 çocuk ve gencin 579 projesi bir ay boyunca İstanbul’un farklı merkezlerinde sergilenecek. 2010 yılından bu yana 31 ülkeden katılımın olduğu 7. İstanbul […]