Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kadıköy Belediyesinde kadın hakimiyeti!

Yayınlanma:
ABONE OL

YENİ BAŞKAN İKİ KADIN BAŞKAN YARDIMCISI ATADI
Kadıköy’de Başkanlık koltuğuna oturan yeni Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, ilk icraat olarak iki kadın başkan yardımcısı atadı. Kadıköy Belediye Meclisi’nde 13 kadın üye ile göreve geldiklerini kaydeden Başkan Nuhoğlu, Kadıköy’e yakışır bir yönetim kadrosu ile çalışacaklarını söyleyerek, Kadınların enerji ve dinamiğinden yararlanacaklarını belirtti. Nuhoğlu, Bingöl de Ak Parti’li Belediye Başkanı’nın kadın meclis üyelerine görev vermemesini de değerlendirerek; “Bu çağda böyle bir şeyi anlamak mümkün değil” dedi.
Kadıköy Belediyesi’nin yeni yönetimine kadınlar damgasını vuracak
Kadıköy Belediye Meclisi’ne bu dönem giren 13 kadın meclis üyesinin ikisi belediye başkan yardımcılığı koltuğuna oturdu. Yeni Kadın Başkan Yardımcıları Ülkü Koçar ve Ebru Peştereli’yi basına tanıtan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Kadınların siyasete katılımı için ciddi anlamda çalışmalar yaptıklarını, yönetimde kadınların eşit olarak temsil edilmesinin önemli olduğunu söyledi.

kadikoy-belediyesi-baskanla

Nuhoğlu şöyle konuştu:
“Kadınların her alanda erkekler ile eşit olması önemli. Kadınsız bir siyaset başarılı olamaz. Kadıköy, kadın dinamiğinin yüksek olduğu bir ilçe. Halen, halihazırda Kadıköy Belediyesi’nde 21 müdürün 13’ü zaten kadın. Meclis üyelerimizin 13’ü kadın. Yönetim kadromuzu da 2 kadın 2 erkek olarak oluşturduk. İki Kadın Yardımcım göreve başladı. Kadınların siyasete katılımının İstanbul ve Türkiye genelinde yaygınlaştırılması gerek. Kadıköy’de kadınlar çok dinamik, sosyal ve siyasi hayatın içindeler, yönetimde de olmaları bu anlamda çok doğal. Kadınların sorunlarını, ihtiyaçlarını kadın örgütlerinden de destek alarak işbirliği ile çözeceğiz, birlikte projeler oluşturacağız. Kadınların yönetime çok fark katacağına inanıyorum.”
Başkan Nuhoğlu, Bingöl de AKP’li Belediye Başkanının kadın meclis üyelerini yönetime getirmemesi ile ilgili bir soruya da şöyle yanıt verdi.
“Bingöl olayı çok üzücü. Bu çağda böyle bir şeyin olması yanlış. Konuşulmaması bile gerekir.Gerçekten anlamak mümkün değil. Bizim Kadın Başkan Yardımcıları atamamızın Bingöl ile bir alakası yok. Gündem denk geldi. CHP’de zaten kadın-erkek eşitliği var. Bu durumun Bingöl örneği ile alakası yok, sadece tesadüf.”
Başkan Yardımcılığı görevine getirilen İletişimci Ebru Peştereli ise şöyle konuştu:
“ Kadınlar bir yere getirilmiyorlar, geliyorlar! Kadıköy’de kadınlar zaten sosyal hayatın da iş hayatının da içindeler. Bunun doğal bir sonucu olarak yönetimde de varlar. Kadınların fikirlerini yönetimde temsil edeceğiz. Eğer bu ülke genelinde yaygınlaşırsa, zaten Bingöl gibi olayları konuşmayız. Yeter ki buna imkan tanıyacak demokratik yapı olsun.”
Başkan Yardımcısı mimar Ülkü Koçar da şunları söyledi:
“Biz bu görevlere demokratik bir işleyişin sonucu olarak geldik. Kadınlı- erkekli gece gündüz çalıştık. 13 Meclis üyesinin kadın olması doğal bir durum. Ancak bu sayı daha da artabilir. Kadınlar Kadıköy’de sosyal hayatta zaten aktifler. Başkanımız Nuhoğlu, kadın dostu belediye başkanı. Kadıköy’ün kadın dostu kent olması için gerekli kriterleri yerine getirmesi için çalışacağız. Kadıköylü kadınların sorunları onlarla birlikte çözeceğiz”dedi.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]