Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İstanbul deniz ulaşımına 10 yeni gemi!

Yayınlanma:
ABONE OL
Deniz ulaşımında büyük bir hamle yapmaya hazırlanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehir hatları filosuna engelli vatandaşlar için uygun yeni gemiler alıyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Şehir Hatları, filosuna engelli erişimine uygun, çevreci ve yakıt-zaman tasarrufu sağlayan gemiler ekleyerek deniz ulaşımında büyük bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Kartal'da gün boyu seçim çalışmalarını sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, esnaf ziyaretleri sırasında yeni gemilerle ilgili açıklama yaptı. Topbaş, "İstanbul deniz ulaşımında önemli bir adım atıyoruz. Şehir Hatları filosuna 10 yeni gemi kazandırıyoruz. Çevreci, engelli ve dezavantajlı grupların erişimine uygun yeni bir model geliyor. Renk tercihlerini otobüslerde olduğu gibi halkımıza soracağız" dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, deniz ulaşımına yönelik yatırımlarına da hız verdi. Yenilenen iskeleler, inşa edilen modern ve panoramik vapurların ardından iki yaka arasında hizmet verecek iki yönlü hareket kabiliyetine sahip yolcu gemileri inşa ediliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Şehir Hatları’nın filosuna toplamda 10 yeni yolcu gemisi katılacak.

GEMİLER 700 YOLCU KAPASİTELİ OLACAK 
Teknolojik imkanlarla donatılacak yeni gemilerin en önemli özelliği engelli yolcuların erişimini daha da kolaylaştırması. Yüksek manevrası, modern tekne yapısı, hızı, konforu ve iki yönlü hareket kabiliyetine sahip olacak yeni gemiler, mevcut yanaşma manevrasından farklı olarak önden ve arkadan çift yönlü yanaşabilecek.
Yeni gemiler sefer başına yüzde 25 yakıt ve zaman tasarrufu sağlayacak. İstanbul’da deniz ulaşımının toplam ulaşımdaki payını arttırmak, deniz trafiğinde standart belirlemek ve mevcut ulaşım sistemleriyle daha hızlı entegre ve koordine etmek amacıyla filoya katılması planlanan gemiler teknolojinin son yenilikleriyle donatılacak. Yeni gemilerin boyu 42, eni 10 metre olacak, 12 deniz mili hız yapabilecek.

İŞTE YENİ GEMİLERİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ
Yeni gemilerin teknik özellikleri şöyle: 
- Double Ended formunda tekne yapıları olacak (Double Ended: İki yönlü hareket kabiliyetine sahip).
-İki taraftan da hidrolik rampa özelliği sayesinde yolcu alma ve yolcu tahliyesi güvenli bir şekilde sağlanacak.
- Teknenin baş ve kıç tarafında bulunacak hidrolik rampaları sayesinde engelli vatandaşların kullanımına imkan verecek, diğer yolcuların ise hızlı ve emniyetli geçişini sağlayacak.
- Teknenin yanaşma ve kalkış manevralarında dönüş yapmayarak yüzde 25 zaman ve yakıt tasarrufu sağlayacak.
- Teknede panoramik manzaralı seyahat imkanı ile yolculuk keyfini üst düzeyde tutulacak.
- Teknenin yanaşma şekli ile mevcut iskelenin daha verimli kullanılması sağlanacak.
- Düşük karbon salınımı ile çevreci bir motor teknolojisine sahip dizaynı ile İstanbul’a yeni bir tekne forumu sağlayacak.
- Gemiler birbirleri üstüne bağlanabilecekler. Gemilerden her biri diğerini yedekleyebilir özellikte olacak. Gemi üst yapısı buna uygun olacak.
- Otomatik Yolcu Geçiş Kapıları kapalı pozisyonda iken hidrolik/elektronik ve manuel kilitleme sistemleri bulunacak. 
İSTANBUL (İHA) -

İlgili Haberler

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
7. İSTANBUL ÇOCUK VE GENÇLİK SANAT BİENALİ BAŞLADI

12 ülkeden 5.250 çocuk ve genç ‘umut’ için İstanbul’da buluşuyor   İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali başladı. İki yılda bir düzenlenen bienalin bu yılki konsepti ‘Umut’ olarak belirlendi. Bienal kapsamında 5 bin 250 çocuk ve gencin 579 projesi bir ay boyunca İstanbul’un farklı merkezlerinde sergilenecek. 2010 yılından bu yana 31 ülkeden katılımın olduğu 7. İstanbul […]