Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Judocular Dur Durak Bilmiyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Judo bayan ve erkek milli takımları leyleği havada gördü. Önce Fas’ta önemli bir turnuvaya katılan milliler, ardından hafta sonu Bulgaristan’da yapılacak Avrupa Kupası’nda boy gösterecek. Judocuları Bulgaristan dönüşü Paris’te zorlu bir kamp dönemi bekliyor.
İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü
Bayan ve Erkek Judo Milli Takımları, başarı için adeta dünyayı dört dönüyor. 2014 yılına çok yoğun bir tempoda giren bayan ve erkek judo milli takımları, ilk sınavlarını bu ay içinde Fas’ta yapılan önemli bir turnuvada verdi.
Bu önemli organizasyonda 4 madalya kazanarak yeni seneye başarılı bir giriş yapan milliler, 1-2 Şubat tarihlerinde Bulgaristan’da yapılacak Avrupa Kupası’nda ter dökecek. Bayan ve erkek judo milli takımları bu sınavın ardından bu defa dünyanın en güçlü ülkelerinin yer alacağı Fransa’nın Başkenti Paris’te bir haftalık kamp çalışması yapacak.
BAŞARIYA KİTLENDİLER
Türk Judosu’nun son iki yıldan bu yana müthiş bir ivme kazandığına dikkat çeken Bayan Milli Takım Antrenörü Haldun Efemgil, “Judomuz eski judo değil. Gerek minder üstünde gerek masa başında çok önemli işlere imza atılıyor. Federasyonumuzun Daniel Lascau gibi bir dünya markasıyla judonun yeniden yapılanması için anlaşması başarımızı her geçen yıl artırıyor. Çok daha çalışıyor, çok daha turnuva ve şampiyonalara katılıyoruz. Alt yapıdan gelen çok başarılı bir jenerasyonumuz var” dedi.
Şu anda milli takımda forma giyen A takımın haricinde genç ve ümit takımda yer alan sporcuların da üst yapıyı zorladığına dikkat çeken Efemgil, “Planlı ve programlı çalışmalarımızın karşılığını 2014 yılı sonunda çok madalya kazanarak bir kez daha göreceğiz. Bu konuda bizlere hiçbir desteğini esirgemeyen başkan ve yönetim kurulu üyelerime teşekkür ediyorum” diye konuştu.
REKABET EN ÜST DÜZEYDE
Erkek Milli Takım Çalıştırıcısı Mehmet Özbaldöktü ise milli takımlarda her kiloda müthiş bir rekabetin yaşandığına dikkat çekti.
Eskiden bir kiloda bir bilemediğiniz iki sporcunun bulunduğunu belirten Özbaldöktü, “Bugün durum farklı. Milli takıma girebilmek için daha çok sayıda sporcuyla seçmeler yapıyoruz.Farklı milli takımlarımızı turnuva ve şampiyonalara götürerek onların tecrübelerini artırıyoruz. Onlardan birisi de hafta sonu Bulgaristan’da mücadele edeceğimiz Avrupa Kupası.”diye konuştu.
Türk judosunun geleceğinin sağlam temeller üzerine kurulduğunu ve bir sonraki yılın bir önceki yıldan  daha büyük başarılar elde edeceğine inandığını belirten Mehmet Özbaldöktü, “Sporcularımızda müthiş bir özveri ve heyecan var. Bu bizim minder üstünde çok daha başarılı
maçlar yapmamızı sağlıyor. Ekip ruhuyla hareket ediyor ve başarıya inanıyoruz. Bu inanç bizi dünya judosunda çok kısa bir sürede arzu edilen yere taşıyacaktır” şeklinde konuştu.
İŞTE MİLLİ TAKIM
Hafta sonu Bulgaristan’da yapılacak olan Avrupa Kupası maçlarında Türkiye’yi temsil edecek bayan ve erkek judo milli takımımız şu sporculardan oluşuyor:
Erkek milli takımı: Ahmet Beyaztoprak, Mehmet Barkın Başol, Sinan Sandal, Bayram Ceylan, Ahmet Oğuzhan Efemgil, Batuhan Efemgil, Feyyaz Yazıcı, Murat Doğan, Tanju Şorli, Erdal Bagaç, Burak Serbest, İlker güldüren, Sefa Gül, Dilgam Aliyev.
Bayan milli takımı: Büşra Akyol, Dilara Lokmanhekim, Merve Türk, Nazlıcan Özerler, Kübra Kara, Sebile Akbulut, Şükran Bakacak, Firdevs Toprak.
Judo Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Yıldız’ın kafile başkanlığı yaptığı milli takımda ayrıca Hüseyin Özkan, Ercan Çakıroğlu antrenör, Osman Ekinci ise hakem olarak yer alıyor.

İlgili Haberler

Adalar
08 Mayıs 2024
Adalar Belediyesi Meclis Toplantısı Adalılarla Beraber Yapıldı

Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, seçim vaadini yerine getirerek meclis toplantısını açık havada Ada sakinleriyle birlikte yaptı. Adalar Belediye Meclisi, meclis toplantıları Belediye Hizmet Binasında değil,  beş adada halka açık şekilde yapılıyor. Mayıs ayının ilk toplantısı 6 Mayıs’ta Kınalıada’da ada sakinlerinin katılımıyla gerçekleşti. Adalıların büyük ilgi gösterdiği toplantıda Başkan Ali Ercan Akpolat,  halka açık […]

MÜLAKAT!
Toplum
07 Mayıs 2024
MÜLAKAT!

Bir devlet dairesine girmek için KPSS yetmiyormuş gibi bir de mülakat getirdiler; üniversite mezunu gençlerimizi hayatlarından bezdirdiler. Bırakın hayatlarından bezdirmeyi, KPSS ve mülakat illetinden bezip kendi canına kıyan bir sürü gencimiz oldu. İnanın şu yazıyı yazarken, mülakat mağduru gençlerimiz aklıma geldi, tüylerim diken diken oldu, içim ürperdi. Epey bir mülakata girmiş birisi olarak şunu açık […]

Genel
01 Mayıs 2024
Dolandırıcıların Hedefinde Teknik Servis Aramaları

Son zamanlarda, teknoloji ürünlerinin fiyatlarının artmasıyla birlikte tüketiciler, ellerindeki cihazları onararak veya güncelleyerek kullanmaya yöneliyorlar. Ancak, bu durum teknik servis aramalarını da arttırıyor ve dolandırıcıların yeni bir hedefi haline geliyor. Eskiden dolandırıcılar, telefon veya basılı ilanlar aracılığıyla tüketicileri kandırırlardı. Ancak, internetin gelişmesiyle birlikte bu taktikler daha da sofistike bir hal aldı ve vatandaşlar artık doğrudan […]

Çocuk
30 Nisan 2024
AKUT VAKFI, 23 Nisan Şenliği’nde çocuklarla buluştu

AKUT VAKFI, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukların yanındaydı. Nesin Vakfı’nın Çatalca’daki 23 Nisan Şenliği’ne destek veren AKUT VAKFI, çocuklarla doğanın bir parçası olabilecekleri eğlenceli etkinlikler gerçekleştirdi. Vakfın Hatay’da eğitime kazandırdığı okullarda ve kuaförlerde de 23 Nisan sevinci vardı. Ülkemizde deprem bilincinin yaygınlaştırılması için yaptığı çalışmalar yanında insani yardım projeleri ve eğitime verdiği […]