Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Dilara’nın Tek Hedefi Rio

Yayınlanma:
ABONE OL

Judo’nun yükselen değeri Dilara Lokmanhekim’in müthiş azmi. 2013 yılında diz ön çapraz bağları kopan ve 8 ay tatamiden uzak kalan Dilara yılmadı çalıştı ve Fas’taki şampiyonada üçüncü oldu. Genç judocu “En büyük hedefim Rio Olimpiyatları” dedi.
İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü
Türk judosunun son yıllardaki başarılı ismi Dilara Lokmanhekim, yeniden doğdu.   2013 yılında diz ön çapraz bağları kopan ve çok sevdiği judodan 8 ay zorunlu olarak ayrı kalan Dilara, büyük bir hırs yaparak yeniden kürsüdeki yerini almaya başladı. 8 ay gibi izin bir süre tatamiden uzak kalan ve antrenman yapamayan Dilara Lokmanhekim, yılmadı çalıştı ve en son Fas’ta yapılan şampiyonada kilosunda üçüncü olarak başarılarına kaldığı yerden devam etti.
EN BÜYÜK HEDEFİM RİO OLİMPİYATLARI
Sakatlığın bir sporcu için kabus olduğunu ifade eden Dilara Lokmanhekim, 8 aylık süre içinde adeta bunalıma girdiğini söyledi. Son dönemlerde yaptığı çalışmalarla eski formuna kavuştuğunu ve judoyu çok özlediğini belirten Avrupa şampiyonu sporcumuz, “Spor yaşantımda en büyük hedefim ay-yıldızlı formayla Türkiye’yi Rio Olimpiyatları’nda temsil etmek” dedi.
Yaşının çok genç olduğunu ve bu sene çok ciddi şampiyonalar bulunduğuna dikkat çeken başarılı sporcu, “Sakatlıktan tamamen kurtuldum. Eski formuma yavaş yavaş geliyorum. Nisan ayında Fransa’da Avrupa Judo Şampiyonası yapılacak. Bu senim için çok önemli bir sınav. Ardından Samsun’da dünyanın en iyi judocularının yer alacağı Grand Prıx Turnuvası var. Ağustos’ta ise Rusya’da dünya şampiyonası yapılacak. Böylesine önemli üç şampiyonadan da kürsüye çıkmayı hedefliyorum” diye konuştu.
FEDERASYONDAN BÜYÜK DESTEK
Judo Federasyonu başkanı Fatih Uysal başta olmak üzere tüm federasyon yöneticileri ve milli takım hocalarının kendisini için seferber olduğunu ve bu durumun kendisine çok mutlu ettiğini belirten Dilara Lokmanhekim, “Büyüklerimizin bu manevi desteğiyle zor günleri kısa sürede atlatarak başarılı günlerime yeniden geri döndüm.” dedi.
Federasyonun milli takımların başına dünyanın çok önemli bir ismi olan Daniel Lascau’yu getirmesiyle Türk judosunda müthiş bir değişim yaşandığına işaret eden Lokmanhekim, “Milli takım kamplarında çok daha disiplinli bir çalışma yapıyoruz. Judo camiası bir aile gibi. Gerek bayanlarda gerek erkek milli takımlarında tam bir kolej havası yakalandı. Bu birlik ve beraberlikle başarıların arkası gelecek” yorumunda bulunarak sözlerine nokta koydu.

İlgili Haberler

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]