Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İstanbul’a Modern Bir Tesis Daha

Yayınlanma:
ABONE OL

 

Hemen hemen her ilde yapımı devam eden spor tesislerine bir yenisi de İstanbul’da ekleniyor. Üsküdar’da bulunan Tarihi Ekrem Koçak Atletizm Pisti yıkılarak yerine son derece modern bir spor kompleksi inşaa edilecek.

 

 

1995 yılında hizmete açılan ve o yıldan bugüne kadar birçok önemli yarışmalara ev sahipliği yapmanın yanı sıra birçok ünlü atletin yetişmesinde rol oynayan tarihi Ekrem Koçak Atletizm Pisti yıkılıyor. Pistin yerine son derece modern bir spor kompleksi inşa ediliyor.

 

 

Bir Tarihte Sona Gelindi

 

 

Hizmet binasının bakıma alınmasının ardından 1995 yılında hizmete açılan ve geçen 19 yılda birçok önemli şampiyonaya ev sahipliği yapmanın yanı sıra Türk atletizminde yıldız isimlerin yetişmesinde rol oynayan Ekrem Koçak Atletizm Pisti’nin yıkımına başlandı.

 

 

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç’tan önce ihale edilen ve yıkımına başlanan tarihi spor tesisinin yerine son derece modern bir spor kompleksinin inşaa edileceği belirtildi. Yıkım işinin çok süratli bir şekilde devam ettiğine işaret eden ilgili firma yetkilileri, bu ay içinde yıkımın tamamlanacağını ve süratli bir şekilde hazırlanan yeni projenin yapımına geçileceğini ifade etti.

 

 

Anadolu Yakasının En Modern Tesisi Olacak

 

 

Eski Ekrem Koçak Atletizm Pisti’nin üzerine yapılacak olan tesis, Anadolu yakasının en görkemli atletizm tesisi olacak. Tesiste yok yok. Atletizm pistinin üstü kapalı hale getirilirken, kompleks olimpik ölçülerde yapılacak. Atletizm pistinin yanı sıra tesiste 6 ayrı ölçüde değişik amaçlı spor salonlarının yanı sıra 282 metrekare sığınak, 2 adet son derece modern sauna ve kafeler yer alacak.

 

Üç kat şeklinde inşa edilecek olan tesisin birinci katında atletizm pisti ve salonlar yer alırken, ikinci katta ofis katları ve 208 kişilik tribün, üçüncü katta ise kafeteryaların yanı sıra VİP yer alacak. Tesiste ayrıca 965 metre kare alanda 30 araçlık kapalı oto parkta da bulunacak.

 

 

720 Günde Teslim Edilecek

 

 

Yıkım işine 24-12-2013 tarihinde başlanan yeni spor tesisi, ilgili müteahhit firma tarafından 720 günde tamamlanarak Türk sporunun hizmetine sunulacak. Tesisin hizmete açılacağı tarihin ise 19-12-2015 olduğu ifade edildi. Tesis bitirilmesiyle İstanbul’un Anadolu yakasında özellikle gençlere yönelik yeni bir spor projelerinin hayata geçirileceğini belirten Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, bu tesiste yetişecek sporcuların 2016 ve 2020 Olimpiyatlarında Türk Milli takımlarında yer alacağını ifade etti.

 

 

 

 

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
26 Nisan 2024
İSTANBULLULAR, KADIKÖY’DE ATALIK TOHUMLARLA BULUŞUYOR

Kadıköy Belediyesi’nin atalık tohum üretimini korumak, desteklemek ve çoğaltmak amacıyla bu yıl 3.’sünü düzenlediği Kadıköy Tohum Takas Şenliği, 28 Nisan Pazar günü 12.00-17.00 saatleri arasında Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilecek. Ziyaretçilere atalık tohumların hediye edileceği şenlikte, 30’dan fazla üretici ve kooperatif de stant açacak. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlıklı gıdaya erişimin önündeki en büyük tehditlerden […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]