Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İhlas Kolejinde Mental Aritmetik Şovu

Yayınlanma:
ABONE OL

Mental aritmetiğin anavatanı Çin’den ülkemize gelen Prof. Dr. Xu Si Zhong ve ekibi, İhlas Koleji Marmara Evleri Kampusü’nde öğrencilerle bir araya geldi.
Ez Count China markasıyla ülkemizde bulunan ekip, sayılarla yapmış oldukları aritmetik şovuyla öğrencilerden alkış aldı. İki ve üç basamaklı sayıların hatta ondalık sayılarla toplama, çarpma ve bölme yapan ekip üyeleri Ez count metodu ile bu işlemlerin ne kadar kolay olduğunu öğrencilere gösterdi. Öğrencilerin söyledikleri sayıları hesap makinesinden daha hızlı bir sürede hesaplayan ekip üyelerinin yaptıkları karşısında öğrenciler şaşkınlıklarını gizleyemedi.
Öğrencilerine seslenen Özel Marmara Evleri İhlas İlk ve Ortaokul Müdürü Sebahattin Kazaz, bu işlemlerin nasıl yapıldığını öğrenebileceklerini belirterek, “Bu gösteri sizlere beynimizi nasıl geliştirebileceğimizi gösteriyor. Var olan kapasitemizi artırdığımızda ortaya çıkan sonucu şu anda görüyorsunuz” dedi.
Çin’den gelen ekibin programının ardından sözlerine devam eden Kazaz, Ez Count China ile çözüm işbirliği yaptıklarını söyledi. Öğretmenlerinin bu metodu öğrenerek öğretici pozisyonuna geçtiğini belirten Kazaz, okullarında da bu metodu uyguladıklarını dile getirdi.
Kazaz’ın sözlerinin ardından Ez Count’un kurslarına katılarak sertifika almaya hak kazanan İhlas Koleji öğretmenlerine Prof. Xu Si Zhong tarafından sertifikaları verildi. Okul müdürü Kazaz da, Prof. Xu Si Zhong’a çiçek takdim etti.
IQ artışı, dikkat ve hafıza geliştirme, düşünme becerilerinden kıvraklık gibi birçok kazanımı bulunan Ez Count metodu, 80’li yıllardan bu yana Çin’de kullanılıyor. Metodun yaygınlaşmasıyla Çin ve Malezya’da Ez Count Metodu ilköğretim okullarında zorunlu ders olarak okutulmaya başlandı.
İSTANBUL (İHA)

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]