PG Slot Giriş Siteleri Slot Demo Online

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Teşkilatların sevilen ve sayılan sessiz ağabeyi: Abubekir Taşyürek

Yayınlanma:
ABONE OL

Ağabeyliğin yükü ağırdır, herkes taşıyamaz. Hele hele hem ağabey hem de faydalı olmak çok kişiye nasip olmaz. Her iki yükü de omuzlarında taşıyarak bugünlere gelen İstanbul Teşkilatlarının sevilen ve sayılan ismi Abubekir Taşyürek, ismi birçok ilçede belediye başkanlığı için konuşulsa da o duruşu gereği sessizliğini koruyor. Taşyürek, misyonu ve vizyonu ile her zaman bir adım önde..

AK Parti’de 1 Ekim 2013 tarihinde başlayan aday adaylığı süreci hareketliliği de beraberinde getirdi. 1 Kasım’a kadar devam edecek olan bu süreç içinde önemli isimlerde yavaş yavaş öne çıkmaya başladı. Bu anlamda teşkilatların sevilen ve sayılan ağabeyi olan Abubekir Taşyürek’in ismi Ataşehir, Kartal ve Maltepe Belediye Başkan adayı olarak sürekli konuşuluyor, aynı zamanda da basında geniş yer buluyor. AK Parti İstanbul’un deneyimli ve tanınmış siyaset adamı Abubekir Taşyürek, ismi son günlerde belediye başkan adayı için gündemde olsa da, o duruşu ve aldığı siyasi terbiye gereği sessizliğini koruyor. İsmi resmi olarak açıklanmadığı süre konuşmayacak gibi görünen AK Parti İstanbul Teşkilatlarının marka ismi Taşyürek, Peygamber Efendimizin (S.A.V.) “Sizin en hayırlınız, insanlara en faydalı olanınızdır” Hadis-i Şerif’ini kendisine örnek alarak çevresine faydalı olmaya azami gayret gösteriyor..

abubekir-tasyurek-resimm

Önemli sorumlukla aldı ve alıyor
AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi Denetim Komisyonu Başkanı, Atatürk Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, AK Parti İstanbul 1.Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı gibi önemli görevlerde bulunan Abubekir Taşyürek, 2009 yılından bu yana İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı’nı yürütüyor. Çok geniş ve kaydadeğer bir özgeçmişi bulunan Yeminli Mali Müşavir Abubekir Taşyürek, 2009 yılından bu yana AK Parti Kartal Belediye Meclis Üyesi görevini de başarıyla yürütüyor. Kartal Belediyesi’nde yaptığı etkili muhalefetle ilçenin haklarını savunan tecrübeli siyasetçi Abubekir Taşyürek, belediyecilikten bihaber olan başkan Altınok Öz’ün en çok çekindiği isimlerden biri olarak ismi hep hafızalarda yer etti.

abubekir-taşyurek-resim

ÖZGEÇMİŞ 
Orta halli bir esnaf ailesinin çocuğu olarak Erzurum’un Murat Paşa Mahallesi’nde doğan Abubekir Taşyürek, şehrin hatırı sayılır esnaflarından berber Muhsin Usta ve ev hanımı Perihan Hanımın, ikisi erkek, ikisi kız dört evladından biridir.
İlk, orta, lise ve üniversite öğrenimini Erzurum’da tamamlayan Abubekir Taşyürek, 1982 yılı Haziran ayında Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. Ayrıca İstanbul Maltepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Ana Bilim Dalının Yönetim Bilim Dalında Yüksek Lisans Programına katıldı.
Askerlik görevini yedek subay olarak Ankara Polatlı ve Tekirdağ Çorlu’da tamamlayan Abubekir Taşyürek, 1984 yılından beri İstanbul Kadıköy-Ataşehir bölgesinde çalışmakta ve ikamet etmektedir.
1984-1997 yılları arasında Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak çalışan Abubekir Taşyürek, 1997 yılında TURMOB ve Maliye Bakanlığı’nca yapılan Yeminli Mali Müşavirlik yeterlilik sınavlarını başarıyla tamamlayarak Yeminli Mali Müşavir unvanını ve mührünü aldı. 2006 Yılında Bağımsız Dış Denetim Şirketinde denetçilik stajını tamamlayarak Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından, borsada işlem gören şirketlerde denetim yapmaya yetkili olanlara verilen Baş Denetçi unvanını kazandı.
Kurucu ortağı ve Genel Müdürü olduğu Yeminli Mali Müşavirlik ve denetim şirketindeki çalışmaları yanında birçok Yeminli Mali Müşavirlik denetim şirketinde kurucu ortak olarak meslektaşlarıyla güç birliği yaptı. Büyükşehir Belediyesi İktisadi Teşekküllerinde, Organize Sanayi Bölgeleri İktisadi İşletmelerinde ve TMSF (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu) tarafından yönetim ve denetimine el konulan kurumlarda Yeminli Mali Müşavir, mali danışman ve denetim kurulu üyesi olarak görev yapan Abubekir Taşyürek ’in muhtelif mesleki dergilerde ve gazetelerde çok sayıda mesleki yazıları yayınlandı.
Sivil toplum örgütlerinin demokratik hayatımızdaki önemine yürekten inan Abubekir Taşyürek, Birlik Vakfı Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Kulübü, İstanbul Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği (Meslekte Birlik), İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı, Maltepe Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı, Atatürk Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ERATÜN), Kadıköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre Üyesi, Fenerbahçe Gönüllüleri Derneği Üyesi, Türkiye Muhasebe Uzmanları Derneği, ER-VAK Erzurum Kalkınma Vakfı, YEŞİLAY Cemiyeti, Türk-Azerbaycan İş Adamları Dayanışma Derneği, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu gibi Sivil Toplum Örgütleri’nde Yönetim Kurulu Başkanı, Mütevelli, temsilci ve üye olarak aktif görev aldı.
Sivil toplumculuk inancını ülkemize olan hizmet aşkıyla bütünleştirerek AK Parti saflarında siyasete atıldı. AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeliği, Ekonomik İşlerden sorumlu İstanbul İl Başkan Yardımcılığı ve Türkiye’nin en büyük seçim çevresi olan İstanbul 1.Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi’nin Başkanlığı görevlerini üstlendi.
2009 Mart 2014 Yerel Seçimleri’nde 2009-2014 dönemi için AK Parti’den Belediye Meclis Üyesi seçilen Abubekir Taşyürek, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Meclisi’nde 2009 yılından itibaren Plan Bütçe Komisyonu Başkanlığı yapmaktadır.
Ayrıca Belediye Kanunu gereği, İBB Meclisince her yıl oluşturulan ve belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerini denetleyen denetim komisyonunun 2010, 2011 ve 2012 yıllarında başkanlığını yaptı.
Çalışma ve siyaset hayatındaki başarılarının altında yatan temel unsuru “mutlu, huzurlu ve sıcak bir aile yapısına sahip olmasıyla” açıklayan Abubekir Taşyürek’in ikisi erkek biri kız olmak üzere 3 çocuk babasıdır.

Kaynak:yerelhaberistanbul.com

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Dünyadan
23 Mart 2024
Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır!

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), başkent Moskova’daki konser salonuna düzenlenen silahlı saldırıda en az 40 kişinin öldüğünü, 100’den fazla kişinin ise yaralandığı olayla alakalı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek geniş bir açıklama yaparak;  “Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır” dedi. Perinçek açıklamasında;   Moskova’daki terörün arkasında bir tek Biden’ı görebiliyoruz. Üç nedenle: Birincisi, Avrupa’yı Ukrayna savaş […]