Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Suriye’ye 33 Yardım TIR’ı Yola Çıktı!

Yayınlanma:
ABONE OL

”Kış Geldi… Suriye için bir ekmek, bir battaniye” kampanyası kapsamında bugün 33 TIR, 850 ton un yola çıktı. İHH tarafından gönderilen yardım TIR’ları Halep-Hama-Humus-Şam kırsalı- Lazkiye gibi bölgelerde sıkıntı yaşayan Suriye halkına dağıtılacak.

 

Suriye’de iç çatışmalar yaklaşık iki yıldır devam ediyor.Bu süre zarfında yüzbinlerce Suriyeli ise başta Türkiye olmak üzere komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldı. Kışın da gelmesiyle her şeylerini geride bırakan Suriyeli mülteciler için hayat şartları zorlaşıyor.

 

Suriyeli mültecilerin yaşadıkları sıkıntılar üzerine tüm Türkiye yardım seferberliği başlattı.300 kadar sivil toplum kuruluşu, Türk Kızılayı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın (TDV) Suriye’de yaşanan trajedinin mağduru olan, ekonomik zorluklar yaşayan ve mülteci konumunda bulunan halka yönelik düzenlediği ”Kış geldi… Suriye için bir ekmek, bir battaniye” kampanyası çerçevesinde hayırseverlerin bağışları sürüyor.

 

yardim-tirlari-suriye

 

Kampanya çerçevesinde un taşıyan 33 tırın Suriye’ye uğurlanması töreninde İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, dünyada insanlar için Cenab-ı Hakk’ın sunduğu nimetlerin en önemlilerinden birinin güvenlik olduğunu, Kureyş Suresi’nde de açlığa değinildiğini belirtti. Yaran, Suriyeli sivil halkın güvenlik içinde olmadığını, açlık ve soğuk karşısında yaşam mücadelesi verdiğini hatırlattı.

 

Müslümanların kardeş olduğunu belirten Yaran, ”Bu kardeşliğin gereği olarak sahip çıkıyoruz. “Suriye Cumas”nda İstanbul’da toplanan yardımın miktarı, 2 milyon 345 bin lira oldu. Ama Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ve Türkiye’nin yapacağı yardımlar elbette bundan ibaret değil. Değişik kanallardan ve daha külliyetli miktarlarda doğrudan yapılacak yardımlar var” dedi.

 

Un isteniyorsa, açlık var

 

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım da uzun yıllardır yardım çalışmaları yürüttüklerini hatırlattı. Yıldırım, ”Ne yazık ki şu anda yaşadığımız katliamların en yoğununu Suriye’de gördük” diyerek Suriye’yi ”insanlığın artık söyleyecek sözünün kalmadığı yer” olarak nitelendirdi.

 

Yardım kuruluşlarının, bir bölgeyi tahlil ederken ihtiyaç listesine göre o bölgedeki durumu tespit ettiğini anlatan Yıldırım, konserve istendiğinde ”Daha açlık sınırı yok” un gibi temel gıda maddeleri istendiğinde ”Bombaların yanında insanlar açlıktan da ölmek üzere” diye düşünülmesi gerektiğini aktardı.

 

Yıldırım, Suriye’de insanların öldüğünü, üşüdüğünü ve aç kaldığını kaydederek, ”Bombalardan kaçan insanları Suriye’nin içinde karşıladığımızda ayakları çıplak çocuklarla buluşuyoruz” diye konuştu.

 

”Kış geldi… Suriye için bir ekmek, bir battaniye” kampanyası çerçevesinde bütün güçleriyle yardım toplamaya çalıştıklarını belirten Yıldırım, bu konuda herkesi görüş ayrılığını bir yana bırakarak yardım etmeye şu sözlerle çağırdı:

”Buradan bütün halkımıza sesleniyorum: Suriye meselesine nasıl bakarsanız bakın, ideolojik yaklaşımınız farklı olabilir; muhalefetin yanında veya Esad’ın yanında olabilirsiniz ama 2 yıldır Suriye’de konuşulmayan insani durum söz konusu. Hep siyasi olarak konuştuk. Çok yakınımızda insanlar ölürken, ideolojik yaklaşımı ne tür olursa olsun herkesin yardım etme görevi vardır. Buradan bütün siyasi partilere sesleniyorum, bütün sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunuyorum: Herkes bu halka yardım etsin.”

 

Yıldırım, bu çerçevede yaptıkları yardımları uluslararası anlamda genişletmek için gayret gösterdiklerini dile getirerek, içinde un olan 33 tırı, Katarlı RAF kuruluşu ile birlikte gönderdiklerini belirtti.

 

Hedeflerinin Suriye’ye bin tır göndermek olduğunu kaydeden Yıldırım, bunun şu ana kadar 100’e yakınını tamamladıklarını bildirdi.

 

40 milyon Katar Riyali bağışladık

 

RAF Genel Başkan Yardımcısı Muhammed Salah ise kuruluş olarak Suriye’deki yardım çağrılarına kulak verdiklerini ve ”Şam bizi çağırıyor” adlı kampanya başlattıklarını açıkladı. Katarlı sivil toplum kuruluşlarıyla, Suriye sınırlarındaki mağdur sivillere ve Ürdün, Lübnan ve Türkiye bulunan mültecilere yardım ulaştırdıklarını anlattı.

 

Salah, ”Şu anda yola çıkan tırların da içinde bulunduğu 40 milyon Katar Riyali bağışladık. Türkiye’deki Suriyeli mülteciler için 40 milyon Katar Riyali içinden 15 milyon Katar Riyali tahsis ettik” dedi.

 

Gönderdikleri yardımları, yiyecek, sağlık malzemesi ve un şeklinde sıralayan Salah, 850 ton unu 2 bin 500 tona çıkaracaklarını söyledi. Salah, RAF ve İHH’nin bölgelerdeki yerel sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yaparak yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlayacaklarını dile getirdi.

 

Salah, geçen hafta Gaziantep’teki Suriyeli mültecilerin bulunduğu kampta, 5 bin buzdolabı ve tıbbi malzeme dağıtıldığını kaydetti.

 

Katar halkı olarak ülke içindeki ve dışındaki Suriyeli halka el uzatılmasını ve acil yardım edilmesini isteyen Salah, Katar halkının imkanlarını Suriyeli kardeşleri için seferber ettiğini vurguladı.

RAF’tan Muhammed Hasan İbrahim ise Katar’ın Suriyeliler ‘in yanında olduğunu dile getirerek, Türk halkının Suriyeli halka yaptığı ”hayır yarışında” yalnız olmadığını söyledi.

Konuşmaların ardından 33 tıra yüklenen un, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran’ın yaptığı dua ile Mahmutbey’den Suriye’ye uğurlandı.
Suriyeli mağdurlara ekmek olacak unu taşıyan tırların, 5 Ocak Cumartesi günü Türkiye–Suriye sınırında olması planlanıyor. Sınıra ulaşan yardımlar, Halep, Hama, Humus, Şam kırsalı, Lazkiye gibi bölgelerde sıkıntı yaşayan Suriye halkına dağıtılacak.

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]