Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Atatürk’ün Ölümünün Ardındaki Sır Perdesi!

Yayınlanma:
ABONE OL

Pendik, Maltepe ve Sancaktepe bölgelerinde 3 ayrı hastanesiyle faaliyet gösteren “Bölge Sağlık Grubu (Özel Bölge Hastaneleri)”, “Kurumsal Sosyal Sorumluluk” programı kapsamında hayata geçirdiği projelere bir yenisini ekliyor.

10 Kasım’da özlemle andığımız Türkiye Cumhuriyeti’ nin kurucusu ATATÜRK’ün sağlık sorunları, Bölge Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr.Turgut GÖKSOY’un özel sunumuyla yeniden tartışmaya açılıyor.

Göksoy’ un, uzun yıllara yayılan araştırmalarının ürünü olan ve “Atatürk Haftası” nedeniyle hazırladığı, “Atatürk’ün Hastalıkları ve Ölümü” konulu özel sunumu, Maltepe Belediyesi’nin de desteğiyle, 10 Kasım Cumartesi günü saat 19:00’da Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

 

TÜRKİYE TARİHİNE IŞIK TUTACAK…
Atatürk’ün hastalığının ve erken yaşta ölümünün Türk milleti üzerinde, aradan 74 yıl geçtiği halde büyük bir üzüntü kaynağı olmaya devam ettiğini belirten Göksoy; “Bugün olsaydı Atatürk tedavi edilebilir miydi?” sorusunun her zaman zihinleri kurcalamakta olduğunu vurgulayacak.

“Turgut Özal’ın ölümü ve Bülent Ecevit’in tedavisiyle ilgili kuşkuların halen sıcak tutulduğu günümüzde, Atatürk’ün ölümüyle ilgili olasılıkları masaya yatırmak, o günlerden ibret almak adına yararlı olacaktır. Çalışmamın ana fikri, Atatürk’ün ölümünden direkt sorumlu tutulması gerekenin alkol olup olmadığıdır. O dönemde hastalıkla ilgili yapılan tespitler, Atatürk’te mevcut olan sirozun daha evvel geçirdiği sıtma ile ilgili olabileceğini desteklemektedir. ”

KONULAN TEŞHİS YANLIŞMIYDI..?

Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamı boyunca geçirdiği tüm kazaları, hastalıkları ve evrelerini araştırmış olan Göksoy, sunumunda bunların bir dökümünü paylaşacak: “Çocukken geçirdiği difteri, attan düşme sonucu kırılan üç kaburga kemiği, 3 farklı zamanda geçirdiği zatürre, kulak egzaması, 2 defa geçirdiği kalp krizi, İspanyol gribi, diş rahatsızlığı ve yaşamının son yıllarında kullandığı total diş protezi, böbrek rahatsızlığı ve hayat boyu etkisini taşıyacağı, belki de ölüm nedeni olan sıtma ve karaciğer rahatsızlığı…”

Göksoy, gerek o dönemde yapılan vahim hataları gözden geçirmek, gerekse  teşhisin yanlış konulup konulmadığını tartışmak zorunda olduğumuzu belirterek Atatürk’ ün yanlış veya eksik tedavi sonucu mu yoksa ölümünün altında başka bir sır perdesi mi olduğunu gözler önüne serecek.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]