Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İBB Şehir Tiyatroları’nda Ekim Ayının 4. Haftasında!

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Ekim ayının 4. haftasında 15 oyunla seyircilerin karşısına çıkıyor. 26-28 Ekim 2012 tarihleri arasında sahnelenecek oyunlar şöyle;

 

Hedda Gabler, Gönlümdeki Osman Hamdi Bey, İntiharın Genel Provası, Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi, İstanbul Hatırası, Zırhlı Kurt (Kösem Sultan ile Avcı Mehmed), Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, Karagöz Balıkçı, Çiçek Prenses, Şahmeran, Fareli Köyün Kavalcısı, Cambazhane, Boncuk, Ali Baba ve Kırk Haramiler, Pırtlatan Bal.

 

Hedda Gabler, burjuva hayatının garantilerine sığınarak yaşayan bir kadını sahneye taşıyor. Hedda Gabler, hayatında çok büyük ödünler vermiş, istikrarı seçmiş, aşkı yaşamayı ve üretkenliği reddetmiştir. Sevgiden değil sıkıntıdan evlenmiştir. Kocası güvenilir bir insandır ama bir bilgin olarak parlak değildir. Bir gün ortaya büyük bir tutku yaşadığı ve risklerle dolu hayatı olduğu için reddettiği eski sevgilisi çıkar. Henrik Ibsen’in yazdığı Emre Koyuncuoğlu’nun yönettiği oyunda; Alev Oraloğlu, Elçin Atamgüç, Ertuğrul Postoğlu, Şebnem Köstem, Meriç Benlioğlu, Eraslan Sağlam, Mert Tanık rol alıyor. Oyun 26-28 Ekim 2012 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

 

Gönlümdeki Osman Hamdi Bey, müzeci, arkeolog ve Sanayi-i Nefise Mektebi’nin kurucusu Osman Hamdi Bey’in hayatını sahneye taşıyor. Ünlü ressamın hayatından önemli kesitler sunarken, onun hiç bilinmeyen yönlerini, sanatçı kişiliğini, aile yaşantısını, arkadaşlık ilişkilerini ve aşklarını anlatıyor. Gülsün Siren Kınal’ın yazdığı, Engin Gürmen’in yönettiği oyun, 26-28 Ekim 2012 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde seyirciyle buluşuyor. Oyunda; Aslı Narcı, Ayşen Çetiner, Tolga Yeter, Engin Gürmen, Vildan Gürelman, Emre Narcı, Enes Mazak, Nurseli Tırışkan, Cem Uras, Ceysu Aygen, Özgür Dağ, Yağız Pala rol alıyor

 

 

İntiharın Genel Provası’nda, intihar etmek isteyen bir mimar Tuna köprüsüne gelir. “Sanatsal bir ölüm” hayaliyle, sevgilisine son kez telefon edip aşkını vurgular. İntihar Eden Adam, köprüden tam atlayacağı sırada Balıkçı feryat edip onu durdurur: Köprü altına ağ yerleştirdiğinden adam buradan atlamamalıdır. Derken adamın sevgilisi Kadın belirir, intihara engel olmaya çalışır. İntihar Eden Adam tam atlayacakken Kadın ile Balıkçı dans etmeye başlar. Bu sırada beyaz üniformasıyla Kaptan belirir. İntiharda kararlı olan adamın mesleğini öğrenince ona bir iş teklifi yapar. Duşan Kovaçeviç’in yazdığı oyunu M. Nurullah Tuncer yönetti. Bora Seçkin, Serhat Mustafa Kılıç, İbrahim Can, Bennu Yıldırımlar’ın rol aldığı oyun Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde 26-28 Ekim 2012 tarihleri arasında sahnelenecek.

 

Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi, Ziya Osman Saba’nın 1940’lı yıllarda farklı zamanlarda yazılmış öykülerinin bir araya getirildiği “Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi” adlı kitabından aynı adla sahneye aktarıldı. Hilmi Zafer Şahin’in kolaj yaklaşımıyla sahneye aktardığı oyun, Can Doğan’ın rejisiyle, Ziya Osman Saba’nın İstanbul’a duyduğu özlemi, sevgiyi, daha ötesi saygıyı sahneye taşıyor. Oyunda 1952 yılında Varlık Yayınları’ndan yayımlanan öyküler yazarın yazdıklarına sadık kalınarak ekleme yapılmaksızın sahneye aktarılırken diğer yanıyla da 60 yıl öncesinden geçmiş ve o günler bağlamında İstanbul, kaybolan ve yaşayan değerler yönünden anlatılıyor. Uğur Arda Aydın, Can Doğan-Uğur Dilbaz’ın rol aldığı oyun, 26-28 Ekim 2012 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde seyirciyle buluşuyor.

 

İstanbul Hatırası’nda bir martının kanadında, bir dalganın kıvrımında İstanbul’da yaşanmış kırık bir aşk hikâyesi anlatılıyor. Tarık Şerbetçioğlu’nun yazıp yönettiği oyunda, mekân İstanbul, zaman yüzyıl, aşk her yerde… Meddah hikâyesini anlatmaya başladığında artık sadece söz vardır. Söz, Ali Amca’nın hikâyesine dönüşür. Zamanın imbiğinden süzülür. Gözlerimizin önüne serilir. 20. yüzyılın başlarında İstanbul’dayızdır artık. Yüzyılın başlangıç telaşı, dönüşümün eşiğinde bir imparatorluk, savaşlar, acılar, neşeler… Hepsi iç içe geçer… 26-28 Ekim 2012 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak müzikli oyunda; Toron Karacaoğlu, İbrahim Şirin, Naci Taşdöğen, Tarık Şerbetçioğlu, Ergun Üğlü, Binnur Şerbetçioğlu, Rahmi Elhan, Selma Kutluğ, İskender Bağcılar, Gökhan Eğilmezbaş rol alıyor.

 

Zırhlı Kurt (Kösem Sultan ile Avcı Mehmed)… Tarık Günersel’in 18 yılda yazdığı bu şiirsel piyesi Erol Keskin yönetti. “Darbe hazırlığı var!” der Kösem Sultan, oğlu İbrahim’e: “Tasfiye şart!” Oğlunu öldürtmeyi reddeden “Deli” İbrahim cellatları görünce inanamaz. Kösem Sultan “B Planı” olarak torunu Mehmed’i tahta geçirtir. IV. Mehmed  “yaralı bir zırhlı kurt” olarak yaşar. Tecritte anılar ve hayallerle boğuşarak özgürleşmeye çalışır: “Dünya zindan idi, zindan dünya oldu.” Kanaryalara ötme dersi veren vezir, Gülnuş Sultan, recmedilen kadın, Bizans İmparatoru Jüstinyen, dilsiz ve yaşlı bir cariye, Viyana Kuvvetleri Kumandanı… Bizimledir artık. Avrupa bilim ve teknolojide öne geçerken “Fen ve matematik öğrenmek haramdır,” diyenler vardır. Kahveyi tehlikeli bulan Köprülü Mehmed Paşa “Barış insan tabiatını bozar,” der ve gerekçesini açıklar. İtalyan gezgin Pietro hayretler içindedir: “Sevgili Venedik Taciri, gel de bu ülkede Hayretî olma!” Murat Coşkuner, Aslı Öngören, İbrahim Gündoğan’ın rol aldığı oyun 26-28 Ekim 2012 tarihlerinde ise Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde…

 

Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz adlı müzikal oyun, 26-28 Ekim 2012 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi’nde izleyicisiyle buluşuyor… Aziz Nesin’in kaleminden birey-devlet ilişkisini sorgulayan oyunu, Y. Kenan Işık yönetiyor. Oyunda; Berna Adıgüzel, Y. Arda Alpkıray, Tuğrul Arsever, Göksel Arslan, Şevket Avşar, Yalçın Avşar, Volkan Ayhan, Savaş Barutçu, Mehmet Bulduk, Mevlüt Demiryay, Can Doğan, Hasibe Eren, Hamit Erentürk, Osman Gidişoğlu, Murat Güreç, Ergün Işıldar, Nurdan Kalınağa, Reyhan Karasu, Ezgim Kılınç, Cihan Kurtaran, Derya Kurtuluş, Senem Oluz, Okan Patırer, Özgürefe Özyeşilpınar, Nur Saçbüker, Berk Samur, Özge O’Neill, Doğan Şirin, Mert Turak, Selin Türkmen, Murat Üzen, Tankut Yıldız rol alıyor. Oyunun müzikleri Timur Selçuk imzasını taşıyor.

 

 

Ekim ayının 4. haftasında sahnelenecek çocuk oyunları şöyle;

 

Karagöz Balıkçı, 27-28 Ekim 2012 Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde… Özgür Atkın ve Ceren Hacımuratoğlu’nun birlikte yazdıkları oyunu, Özgür Atkın yönetti.

 

Hasan Erkek’in yazdığı Ece Okay’ın yönettiği Çiçek Prenses, 27-28 Ekim 2012 tarihlerinde Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde…

 

Gülşah Gülebenzer’in yazdığı, Semah Tuğsel’in yönettiği Şahmeran, 27-28 Ekim 2012 tarihlerinde Kâğıthane Sadabad Sahnesi’nde…

 

Adrian C. Mitchell’in yazdığı, Gülsün Siren Kınal’ın oyunlaştırdığı ve Cem Karakaya’nın yönettiği Fareli Köyün Kavalcısı, 27-28 Ekim 2012 tarihlerinde Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde…

 

Seza Güneş’in yazıp yönettiği Cambazhane, 27-28 Ekim 2012 tarihlerinde Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde…

 

Güneş Han’ın yazdığı Sibel Topaloğlu’nun yönettiği Boncuk, 27-28 Ekim 2012 tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde…

 

Aziz Nesin’in yazdığı Haşmet Zeybek’in yönettiği Pırtlatan Bal, 27-28 Ekim 2012 Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde…

 

Can Doğan’ın yazıp yönettiği Ali Baba ve Kırk Haramiler, 27-28 Ekim 2012 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi’nde seyredilebilir.

 

 

İyi seyirler…

 

 

Hedda Gabler

26-28 Ekim 2012 Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi

Gönlümdeki Osman Hamdi Bey

26-28 Ekim 2012 Fatih Reşat Nuri Sahnesi

İntiharın Genel Provası

26-28 Ekim 2012 Kağıthane Sadabad Sahnesi

Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi

26-28 Ekim 2012 Kadıköy Haldun Taner Sahnesi

İstanbul Hatırası

26-28 Ekim 2012 Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi

Zırhlı Kurt (Kösem Sultan ile Avcı Mehmed)

26-28 Ekim 2012 Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi

Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz

26-28 Ekim 2012 Ümraniye Sahnesi

Karagöz Balıkçı

27-28 Ekim 2012 Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi

Çiçek Prenses

27-28 Ekim 2012 Fatih Reşat Nuri Sahnesi

Şahmeran

27-28 Ekim 2012 Kâğıthane Sadabad Sahnesi

Fareli Köyün Kavalcısı

27-28 Ekim 2012 Kadıköy Haldun Taner Sahnesi

Cambazhane

27-28 Ekim 2012 Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi

Boncuk

27-28 Ekim 2012 Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi

Pırtlatan Bal

27-28 Ekim 2012 Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi

Ali Baba ve Kırk Haramiler

27-28 Ekim 2012 Ümraniye Sahnesi

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]