Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

5. Uluslararası Jimnastik Festivali İstanbul’da Gerçekleşti!

Yayınlanma:
ABONE OL

Portekiz Ekibi Muhteşem Şovları ve  Performanslarıyla Büyük Alkış Aldı!

Türkiye Jimnastik Federasyonu’nun ‘herkes için jimnastik’ birimi tarafından önceki senelerde Selçuk ve İzmir’de düzenlenen Uluslararası Jimnastik Festivali, 2012 yılı Spor Başkenti seçilen İstanbul’da büyük ilgi toplayan gösterileri ile tamamlandı. 9 ülkeden 250 sporcunun katıldığı festivalin onur konuğu ise Almanya grubu içinde yer alan 70 yaşındaki jimnastik eski şampiyonu “Klaus Koeste” idi. Koeste festival için hazırladığı gösterisi ile büyük beğeni topladı.

 

 

Türkiye Jimnastik Federasyonu Organizasyonu ve Pendorya AVM desteğiyle, 9 ülkeden 250 sporcunun katıldığı 5. Uluslararası Jimnastik Festivali, 7 Eylül Cuma günü İstanbul Taksim meydanında açılışını yaparken, 8-9 Eylül’de Pendorya AVM gösteri alanında gerçekleştirildi. Festival kapsamında sporcular aerobik, ritmik, artistik, akrobatik, tranbolin, step, modern, halk ve sokak danslarından oluşan performanslarını sergiledi.

 

 

Bayan, erkek ve karma olmak üzere 7’den 70’e yaş aralığında grupların katıldığı festival, renkli görüntülere sahne oldu. Portekiz ekibinin sunduğu gösteri izleyenleri çok eğlendirirken, Almanya jimnastik grubu içinde yer alan 70 yaşındaki eski şampiyon Klaus Koeste’nin her yaşta spor yapılabileceğini gösterdiği şovu da seyircilerden büyük ilgi gördü. 1972 yılı Münih Olimpiyatları tonoz birincisi Koeste’nin jimnastik sporuna kendi adıyla kazandırdığı hareketi büyük alkış aldı. Geçirdiği kalp ameliyatları sonrası jimnastik sporuna geri döndüğünü ifade eden Koeste, halen jimnastik sporuna genç yetenekleri kazandırmak amacıyla haftanın üç günü antrenmanlara katılıyor.

 

 

“Yetenek Sizsiniz” Yarı Finalisti “Unique Crev” Gösterisi ile Büyüledi…

Mersin Üniversitesi Dans ve Cimnastik Topluluğu olarak çalışmalarını sürdüren Yetenek Sizsiniz yarışması yarı finalisti Unique Crew, 5.Uluslararası Jimnastik Festuvali’nde modern dans şovlarıyla izleyenleri büyüledi. Mersin’in ‘En İyi’ Hiphop ve Michael Jackson ‘Dans, Gösteri ve Eğitim ekibi olarak kendilerini tanımlayan grup 2009 yılından bu yana sahnede dans şovları yapıyor. 9 kişilik Unique Crew, müziğin ritmine uygun modern danslarıyla festivalin en renkli gösteri gruplarından biri oldu.

 

Engelimle spor da yaparım, dans da ederim…

 

5. Uluslararası Jimnastik Festivalinin onur konuğu Sinop Engelsiz Yaşam Merkezi engelli çocuk ve gençleriydi.  Grupları hakkında bilgi veren Sinop Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürü Berrin Gürleyen, engelli çocukların becerilerini geliştirme amaçlı birayaya geldiklerini, sonrasında dikkat çeken performanslarıyla ülke genelinden etkinlik davetleri almaya başladıklarını ifade etti. Gürleyen, Sinop Engelsiz Yaşam Merkezi çocuklarının benzer sorunla hayatını devam ettirenlere, sosyal hayata uyum, kendine güven duygusu, zihinsel gelişim, olumsuz davranışların değişimi konularında örnek teşkil ettiğini söyledi. Grup, festivade, özel olarak hazırlanan dans şovlarıyla yer aldı.

 

 

Festivalin amacı kupa kazanmak, yarışma ve birincilik değil

Festivale; Arnavutluk, Romanya, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Kuzey Kıbrıs, Portekiz, Slovakya ve Litvanya’dan 20’ye yakın grup katıldı. Açılış gösterileri 7 Eylül’de Taksim’de yapılırken Festival’in 8-9 Eylül tarihlerindeki gösterileri ise Pendorya AVM’de gösteri alanında ziyaretçilerle buluştu.

 

Alışveriş Merkezi olarak geleneksel etkinliklerin dışına çıkarak spora destek verdiklerini belirten Pendorya Pazarlama Müdürü Zarife Baran, “Amacımız hayatın her anında spora zaman ayrılması ve yaşam şekline dönüştürülmesi gerekliliğini algılatmak. Ayrıca festival içerisinde engelli gruplar da özel gösterilerini sundular. Bu da bizlere engelin sadece zihinlerimizde olduğunu, istenildiğinde pek çok şeyin başarılabileceğini gösteriyor. Pendorya Avm olarak ilerleyen zamanlarda benzer etkinliklerle tekrar karşınızda olacağız.”dedi.

 

 

Pendorya AVM Hakkında

 

Pendorya Alışveriş Merkezi, 2009 yılında “Hediyeli bir dünya” sloganıyla Türkiye Sınai Kalkınma ve Yatırım Bankası’nın iştiraki olarak kapılarını ziyaretçilerine açtı. Pendorya, E-5 Karayolu üzerinde Pendik’te  toplam 80 bin m2 kapalı alanda, ünlü markaların olduğu 105 mağazası ve modern 8 sinema salonuyla hizmet veriyor. 85 milyon dolar yatırımla tamamlanan Pendorya, bugün itibariyle 2500 kişiye istihdam sağlamaktadır.

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]