Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Ödül Almaya Gidecekti, Hapse Girdi!

Yayınlanma:
ABONE OL

Lions Opera Ödüllerinde en iyi dekoratör ödülüne layık görülen Savaş Camgöz, geçtiğimiz yıl Antalya’da iki kişinin ölümüne sebep olduğu trafik kazası nedeni ile hapse mahkum edildi. Ödül alacağı gün hapse girdiği için ödülünü almaya gelemeyen sanatçıın yerine ödülü Jüri üyesi Vefa Çiftçioğlu aldı.  Çiftçioğlu; Savaş Camgöz’ün karıştığı kaza nedeni ile ödülü almaya gelemediği için çok üzgün olduğunu, ödüle layık görenlere teşekkür ettiğini ifade etti.

 

Uluslararası Lions Çoğul Yönetim Çevresi 118 Konfederasyonu tarafından, 2011-2012 dönemi  “LIONS OPERA ÖDÜLLERİ” 29 Mayıs 2012 Salı, Saat: 20.00’de Büyük Kulüp’te  (Cercle d’ Orient) düzenlendi.

 

 

Opera sanatçılarının ve Lionların büyük ilgi gösterdikleri yemekli baloda, katılımcıların şıklığı göz doldurdu.

 

Program açılışını yapan proje koordinatörü Ln.Nesibe Müsevitoğlu“LIONS OPERA ÖDÜLLERİ” Opera sanatının gelişimine ve toplumun opera sanatına olan ilgisinin geliştirilmesine katkı sağlamak, diğer yandan kaliteli ve kimlikli sanatsal yapıtlara ve gerçek sanatçılara hak ettikleri değeri hatırlatmak ve teşvik etmek amacı ile planlanlanan bu proje ile sahne sanatlarının opera dalında, opera eserinin sahnelenebilmesi için olmazsa olmazlarından olan 11 kategoride ödül verildiğini belirtti.”

 

Proje Mimarı ve Jüri Başkanı Ln. Bariton Sedat Öztoprak; “-Üç yıldır projemiz Lions Konfederasyonu tarafından desteklenmektedir. Bir Lion olarak Konfederasyon Başkanıma, Lions aileme ve seçici kurulda görev alan, jüri üyelerimiz Sn. Hayati Asılyazıcı (Gazeteci,Yazar, Eleştirmen), Sn. Kemal Küçük (Müzik Yazarı, Eleştirmen), Sn.  Vefa Çiftçioğlu ( TRT Klasik Müzik Prodüktörü), Işık Noyan (Eleştirmen)  Jüri üyelerimize sonsuz teşekkürler ederim.” Dedi.

 

Konfederasyon Başkanı Ln. Yaşar Ateşoğlu yaptığı anlamlı konuşmasında; “  Türkiye Lions Kulüpleri Konsey Başkanı Yaşar ATEŞOĞLU “LIONS  OPERA ÖDÜLLERİ” ödül töreninde yaptığı konuşmasında;

Sayın konuklar, yolumuzu aydınlatan, topluma ışık saçan sanatçı dostlarımız, hanımefendiler, beyefendiler Lions kulüpleri Opera ödülleri ödül törenine hoş geldiniz.

 

Lions Kulüpleri tüm dünyada 200’ü aşkın ülkede birçok konuda topluma karşılıksız hizmet veren gönüllüler ordusudur. Lions Kulüplerinin amaçlarından bir tanesi de Toplumun uygar, kültürel, sosyal, ahlaki kalkınmasına etkin katkı ve katılımda bulunmaktır. Lions Kulüpleri yılladır sanatın desteklenmesi ve toplumsal ilgi ve beğenilerinin gelişmesi için tiyatro ve opera ödülleri vermektedir. Kısa bir süre önce tiyatro ödüllerini vermiştik.

Bugün de Opera ödülleri için buradayız. Opera bir çağdaşlaşmadır. İnsanlaşma sürecinde şey ses ile başladı. İnsanı insan yapan sesi, sesin söze dönüşmesi, şarkıya, oyuna dönüşmesi insanı diğer canlılardan ayıran temel özelliği, Tiyatro sanatı ise insanlık tarihi kadar eski.

 

Tüm sanatlar, sanatçılar ise toplumun beğenisini geliştirmek, toplumu daha iyiye taşımak, geleceği oluşturmak için görev yapar. İşte bu nedenle sanatçı hep ileriye bakar, çevresini aydınlatır. Opera ise Rönesans aydınlanmasının insanlığa armağanıdır.

 

Genç Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk, savaş alanlarında geleceği düşünmekte, okumakta, çağdaşlaşma için düşünceler üretmektedir. Dilin değişmesi, müziğin değişmesi gerektiğini düşünmektedir. Cumhuriyet aydınlanması süreçlerinde ise bizlere çağdaş uygarlık düzeyinin üzerinde bir hedef göstermiştir. Tüm sanatlar için ileri hedefler göstermiş, sanata ve sanatçıya değer vermiş, hep önemsemiş, sanat, kültür ve eğitimden çok şey beklemiş, doğmalara karşı akla ve bilime önem vermiş, bizlere ileri hedefler göstermiştir.

 

Opera da Atatürk Cumhuriyetinin aydınlanmasının bir ürünüdür. Bu hedeflere koşmak, toplumsal gelişmeyi sağlamak ise devletin temel görevidir. Bu nedenle sanat ve kültür etkinliklerini desteklemek ve geliştirmek, toplumu geliştirmek, devletin görevidir. İşte bu nedenle Devlet tiyatrolarının, Opera ve Balenin var olmasını gelişmesini ve topluma hizmet vermesini sağlamak da devletin temel görevidir. Bugün bu görev yara almıştır.

 

Birey olarak, sivil toplum kuruluşları olarak bizlere düşen görev ise yılmadan bu hedefe koşmak, sanatı ve sanatçıları desteklemek sahiplenmektir. Bu yolda emek veren, çaba gösteren tüm sanatçılara, izleyicilere, destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Tiyatroya sahip çıkan salonları boş bırakmayan, katılan destekleyen, alkışlayan izleyicilere, tümünüze teşekkür ediyorum. Zor görevi başarı ile titizlikle yapan jüriye teşekkür ediyorum. Tüm süreçleri planlayan ve koordine eden Sevgili Nesibe Müsevvitoğlu’na ve Sevgili Sedat Öztoprak’a teşekkür ediyorum.

 

Bugün bu salona gelerek bize katılan destekleyen, operaya, sanat-kültür etkinliklerine sahip çıkan sizlere teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”Dedi.

 

Kazananlara ödülleri ve jüri üyelerine plaketleri,  Konfederasyon Başkanı ile Lions’un6 Yönetim Çevresi FederasyonBaşkaları tarafından verildi.

 

Ödül töreninin ardından,  kazanan en iyi kadın ve erkek opera solisti ile Opera sanatçıları Bülent Külekçi, Nesrin Gönüldağ piyanist Nursel Ugan eşliğinde bir konser verdiler.

 

Kazananlar sırası ile şöyle oldu:

  1. YILIN EN İYİ KADIN OPERA SOLİSTİ: Soprano Burcu Bükem KURU
  2. YILIN EN İYİ ERKEK OPERA SOLİSTİ:  Bariton Eralp KIYICI
  3. YILIN EN İYİ OPERA ORKESTRA ŞEFi:  Raul GRÜNEİS
  4. YILIN EN İYİ OPERA REJİSÖRÜ:  Aytaç MANİZADE
  5. YILIN EN İYİ OPERA DEKORATÖRÜ: Savaş CAMGÖZ
  6. YILIN EN İYİ OPERA KOSTÜM TASARIMI: Çimen SOMUNCUOĞLU
  7. YILIN EN İYİ OPERA KORO ŞEFİ: Alessandro  CEDRONE
  8. YILIN EN İYİ OPERA KAREOGRAFI: Selçuk BORAK
  9. YILIN EN İYİ OPERA PRODÜKSİYONU (SANAT YÖNETMENİ ÖDÜLÜ) : İZMİR DEVLET OPERA VE BALESİ

TURANDOT OPERASI,  C. PUCCINIAytül BÜYÜKSARAÇ

  1. YILIN EN İYİ  TÜRK OPERASI  PRODÜKSİYONU (BESTECİ ÖDÜLÜ):  MİDASIN KULAKLARIKompozitör FERİT TÜZÜN
  2. 2012 YILINDA ÜLKEMİZİ DÜNYADA EN İYİ TEMSİL EDEN EN İYİ TÜRK OPERA SANATÇISI: Bas Burak  BİLGİLİ

 

 

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]