
HaberTürk spikeri Ela Rümeysa Cebeci, gazeteci Mehmet Akif Ersoy’la ilgili ortaya atılan fotoğraf iddiasına net bir yanıt verdi. Cebeci, telefonunda iddia edildiği gibi herhangi bir görüntünün bulunmadığını açıkladı.
Kamuoyunda geniş yankı uyandıran iddialar sonrası HaberTürk spikeri Ela Rümeysa Cebeci’den açıklama geldi. Cebeci, telefonunda Mehmet Akif Ersoy’un uyuşturucu kullanılan bir ortamda yer aldığı öne sürülen bir fotoğraf bulunduğu yönündeki iddiaları kesin bir dille reddetti. Telefonunun halen incelemede olduğunu belirten Cebeci, iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurguladı.
Ela Rümeysa Cebeci, kamuoyuna yansıyan iddialarla ilgili yaptığı açıklamada, telefonunda Mehmet Akif Ersoy’la çekilmiş herhangi bir fotoğrafın bulunmadığını ifade etti. Söz konusu bilginin doğru olmadığını belirten Cebeci, hakkında ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu söyledi.
Cebeci, Mehmet Akif Ersoy’la sosyal hayatına dair yapılan yorumlara da açıklık getirdi. İkilinin yalnızca bir kez, tüm kanal çalışanlarının yer aldığı bir organizasyonda kısa süreli bir sohbet gerçekleştirdiğini belirten Cebeci, bunun dışında iş veya özel yaşamda herhangi bir temaslarının olmadığını kaydetti.
Sürece ilişkin detayları paylaşan Cebeci, telefonunun incelemeye alındığını ve işlemlerin hızlanması için şifresini kendi isteğiyle emniyet birimlerine verdiğini belirtti. Yaptığı açıklamada yaşam tarzı hakkında da bilgi veren Cebeci, disiplinli ve düzenli bir yaşamı olduğunu ifade ederek, saklayacak hiçbir şeyi olmadığını belirtti.
Söz konusu iddialar, gazeteci İsmail Saymaz’ın katıldığı bir televizyon programında dile getirdiği açıklamalarla gündeme gelmişti. Saymaz, bir hukukçu kaynağına dayandırdığı bilgisinde, Cebeci’nin telefonunda iddiaya konu bir fotoğraf bulunduğunu öne sürmüştü. Sonrasında ise Cebeci’nin kendisine gönderdiği mesajı da kamuoyuna göstermişti.
Ela Rümeysa Cebeci, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında 5 Aralık’ta ekipler tarafından gözaltına alındıktan sonra İl Jandarma Komutanlığı’nda ifade vererek serbest kalmıştı. Cebeci, inceleme sürecinin tamamlanmasının ardından kamuoyunu bilgilendireceğini de sözlerine ekledi.
Kaynak: Haber Merkezi