สล็อต

betflix

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İBB ZABITA EKİPLERİNİN OKUL KANTİN DENETİMLERİ SÜRÜYOR

Yayınlanma:
ABONE OL

İBB Zabıta Ekipleri, Fatih ve Zeytinburnu’ndaki eğitim kurumlarının kantinlerinde tüketici hakları kanunu kapsamında fiyat etiket denetimi gerçekleştirdi. Kantinlerde öğrencilere satışa sunulan gıda ürünlerinin son kullanma tarihlerinin kontrolü de sağlandı.

#image_title

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tüketici Hakları Zabıta Amirliği Ekipleri, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun’a istinaden okul kantinlerinde fiyat etiketi denetimleri gerçekleştiriyor.

Denetimler esnasında çocukların sağlığının korunmasına fayda sağlamak için gıda ve içeceklerin üzerinde bulunan son tüketim tarihlerinin de kontrolleri yapılarak, son kullanım tarihi geçmiş ürünler yetkili birimlere bildiriliyor.

FİYAT ETİKETİ VE SON KULLANMA TARİHİ DENETİMİ

İBB, bu kapsamda Fatih ve Zeytinburnu’ndaki okul kantinlerini denetledi. Kantinlerde öğrencilere satışa sunulan ürünlerin fiyat etiketinin bulunup, bulunmadığı kontrol edildi. İBB Zabıta Ekipleri tarafından gıda ürünlerinin son kullanma tarihi de denetlendi.

“BİLİNÇLİ TÜKETİCİ” SEMİNERLERİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Dairesi Başkanlığı’nca okul kantinlerinde gerçekleştirilen fiyat etiketi denetimlerinin dışında bilinçli tüketici anlayışının gelecek nesillere taşınması amacıyla öğrencilere yönelik “Bilinçli Tüketici” seminerleri de düzenleniyor.

İBB Zabıta Ekipleri, 2024-2025 eğitim ve öğretim dönemi boyunca okul kantini denetimleri gerçekleştirmeye ve bilinçli tüketici seminerleri düzenlemeye devam edecek.

İlgili Haberler

Genel
17 Ekim 2024
BİLİŞİM ZİRVESİ’24 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!

Bilişim dünyasının bugününe ve geleceğine teknoloji perspektifinden bakan ve bu yıl 24. kez gerçekleştirilecek Bilişim Zirvesi’24 için geri sayım başladı. Kamu, bilişim, akademi ve iş dünyasını bir araya getirerek ileri teknolojilerin yön verdiği dijital çağın geleceği, alanında uzman isimler tarafından ele alınacak. “efficiency” mottosu ve “Etkililik, Etkinlik, Verimlilik” tema ismi ile 24 Ekim 2024 tarihinde […]

Genel
16 Ekim 2024
Sabancı Vakfı 250’ye yakın projenin sonuçları 4,6 milyon kişiyi etkiledi

Sabancı Vakfı Hibe Programı ile can suyu olduğumuz 250’ye yakın projenin sonuçları 4,6 milyon kişiyi etkiledi Sabancı Vakfı, 18 yıldır devam eden Hibe Programları kapsamında düzenlediği “Ekim Zamanı” etkinliğinde desteklediği sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirdi. Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Sivil toplum kuruluşlarına can suyu olması amacıyla başlattığımız hibe programı sayesinde bugün, […]

Ataşehir
16 Ekim 2024
ATAŞEHİR’DEKİ KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN KİPTAŞ DA DEVREDE

Ataşehir Belediyesi ilçedeki 12 mahallede imar sorunlarının çözümü için çalışmalarını hızlandırırken kentsel dönüşüm seferberliği için de kritik görüşmeler gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda son olarak KİPTAŞ ile bir araya gelindi. Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel ile İBB Şehircilik Grup Başkanı ve KİPTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kurt’un da katıldığı toplantıda dönüşüm projeleri değerlendirilip, yapılacak iş birlikleri görüşüldü. […]

Belediye
15 Ekim 2024
Çekmeköy Meclisinde AK Parti ve CHP Arasında Park Tartışması

AK Parti ve CHP Arasında Gergin Anlar   Çekmeköy Belediyesi meclis toplantısında, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Semih Kenber’in “Partimiz her 2 ayda bir park yapıyor” açıklaması, tartışmalara neden oldu. Kenber’in bu iddiası, meclisteki diğer üyeler arasında gergin anların yaşanmasına yol açtı. Toplantıda, Kenber’in park yapımına dair olumlu söylemleri, CHP Meclis Üyesi Aziz Fidan tarafından […]