Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kuğu Gölü Balesi İzmir’de izleyiciyle buluştu

Yayınlanma:
ABONE OL

İzmir Devlet Opera ve Balesi, klasik bale repertuvarının en ikonik eserlerinden biri olan Kuğu Gölü balesini bu akşam Bornova Necdet Aydın Sahnesinde İzmirli izleyicilerle ilk kez buluşturmanın heyecanını yaşadı.

#image_title

Pyotr Ilyich Tchaikovsky’nin ilk bale çalışması olarak bilinen Kuğu Gölü, 1877 yılında Bolshoi Tiyatrosu’nda sahnelendiğinde karmaşık müziği ve hatırlanamaz koreografisiyle eleştirilse de zaman içinde bale denince akla ilk gelen eser haline geldi.

 

Bu ilk gösterimde İzmirli izleyicilerle birlikte eseri izleyen Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk şunları belirtti; “En popüler fakat sahnelenmesi bir o kadar da meşakkatli eserlerden birisidir Kuğu Gölü. Bana kalırsa bu eserin en önemli cazibesi eseri ilk kez deneyimleyecek izleyicilerimiz kadar eseri daha önceden çok kez izlemiş izleyicilerin de ilk günkü heyecanla bu anı beklemesi. Bu eserde dikkat edilmesi, izlenmesi, dinlenmesi ve duygulanılması gereken o kadar çok öğe var ki; her temsil izleyici için yeni deneyimleri de beraberinde getiriyor.

Bu yılki Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali’nde de Kuğu Gölü prodüksiyonunu izleyicilerle buluşturacağımız için heyecanlıyız. Efes’in tarihi ve büyüleyici örtüsü altında Kuğu Gölü balesinin sahnelenmesine tanık olmalarını yürekten isteriz.”

 

Kuğu Gölü, Prens Siegfried ve Odette’nin romantik ve trajik aşk hikayesini anlatırken, İspanyol, Rus, Macar ve İtalyan yerel melodileri ile zenginleştirilmiş teması ile seyircileri büyülüyor. Eserin etkileyici dekor ve kostümleri, doğaüstü atmosferini çarpıcı bir şekilde yansıtıyor.

 

Başrollerini, Odette-Odile rolünde Cansu Polat, Prens Siegfried rolünde Çağın H. Özideş, Von Rothbart rolünde Ş. Boğaçhan Bozcaada, Kraliçe Prens Siegfried’in Annesi rolünde Çisil Bozcaada ve Öğretmen Wolfgang rolünde H. Altan Kılınç’ın paylaştığı bu ilk gösterimde salonu dolduran sanatseverler tarafından büyük ilgi gören ve dakikalarca ayakta alkışlanan eser; M. Petipa ve L. Ivanov’dan sonra G. Armağan Davran ve A. Volkan Ersoy koreografisiyle iki perde olarak 2, 4, 7, 9 ve 11 Mayıs 2024 tarihlerinde İzmirli sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

 

Dekor tasarımının Çağda Çitkaya, kostüm tasarımının Nursun Ünlü, ışık tasarımının Oğuz Murat Yılmaz tarafından üstlenildiği eserde Şef Tolga Taviş, başkemancı Kemal Tören eşliğindeki İZDOB orkestrasını yönetiyor.

 

Eserin biletleri Bornova Kültür ve Sanat Merkezi gişesinden ve online olarak biletinial.com adresinden temin edilebilir. İzmir Devlet Opera ve Balesi sezon etkinlik programı ile ilgili detaylara kurumun sosyal medya hesaplarından ve operabale.gov.tr web sayfasından ulaşılabilir.

İlgili Haberler

Genel
20 Mayıs 2024
Mardin Basın Çalıştayı’nda Gazeteciliğin Olumsuz Etkilendiği Sebepler Konuşuldu

Gazeteciler, yeni başlattıkları Basın Platformu hareketiyle Mardin’de bir çalıştay düzenlediler. Mardin Yay Grand Oteli’de gerçekleşen Basın Platformu 2. Çalıştayı, Mardinli gazetecilerinde yer aldığı toplantıda, önemli sorunların masaya yatırılmasına ev sahipliği yaptı. Toplantıya katılan gazeteciler, gelişen teknoloji, ekonomik sıkıntılar ve sosyal medya etkisi gibi konuların basılı gazeteciliği nasıl etkilediğini derinlemesine ele aldılar. TEKNOLOJİ VE TÜKETİM ALIŞKANLIĞI […]

Ekonomi
18 Mayıs 2024
Palandöken: “Yeni bir yapılandırma kanununa ihtiyaç var”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kamuda tasarruf paketi açıklandıktan sonra esnafın ve vatandaşın rahatlaması için yeni bir yapılandırma kanunu çıkması gerektiğini ifade etti. Kamuda tasarruf paketi açıklandıktan sonra esnafın ve vatandaşın rahatlaması için yeni bir yapılandırma kanunu çıkması gerektiğini ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Enflasyondaki artış sadece dar gelirlileri değil esnafı da büyük […]

Basında Kadıköy
18 Mayıs 2024
Kadıköylü Yazar Özge Doğar’dan Yeni Kitap

Kadıköylü Yazar Özge Doğar’ın “Renkli Çiçeklerim Var” başlıklı yeni öykü kitabı, Ters Kule Yayınları etiketiyle çıktı. 13 öyküden oluşan kitapta Çiçekçi Kadın Pembe, kadınlığa, insanlığa, geleceğe dair öyküler anlatırken; umudun oltasına takılmamızı sağlıyor. Özge Doğar “Renkli Çiçeklerim Var” hakkında, “Toplumsal acıların, bireyi etkilememesi mümkün değil. Benim öykülerimde kadınlar eşitlikten ve özgürlükten yana bir dünya için […]

Sivil Toplum
18 Mayıs 2024
Başkan Yıldız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız, 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün, Samsun`a ayak bastığı 19 Mayıs günü, milli hafızamız için çok önemli bir gündür. İstiklal mücadelemizin sembol […]