Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Başıboş köpekler konusunda en cesur adımları, bu iki cesur yürek attı

Yayınlanma:
ABONE OL

Ülkemizde cadde ve sokaklar, çocuk parkları, hayvansever maskesi altında faaliyet gösteren bir takım dernekler vasıtasıyla bilinçli bir şekilde başıboş köpekler tarafından adeta istila altına alındı.

Başıboş köpekler insanlarımıza saldırıyor, parçalıyor öldürüyor.

Ama köpeğe dokunamıyorsun çünkü 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununu yürürlüğe girdikten sonra köpekler kutsal bir varlık gibi ilgi görülüyor. Yani dokunulmazlık hakları var. Köpek sana saldırabilir parçalayabilir fakat yasaya göre sen köpeğe dokunamazsın.

Hiç şüphesiz Başıboş Köpek Sorunu, yerel seçimlerin en önemli anahtarlarından biri olacak. Halk, seçimden önce çözüm bekliyor. Bu talep görmezden gelinemez.

Bu işin arka planında köpek yemi gibi çeşitli malzemelerin üretilip satıldığı çok büyük bir rantın döndüğü lobiler olduğu gerçeği yatmaktadır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sorunun mutlaka çözüme kavuşturulacağını söylemişti.

Erdoğan, “Bu sorunu inancımız ve kültürümüz çerçevesinde mutlaka çözüme kavuşturacağız” dedi.

Metropol şehir İstanbul’un başı adeta köpeklerle belada…

İstanbul Valisi Davut Gül: “Sahipsiz köpek olmaz. Dünyanın neresine giderseniz gidin bu böyle. Bu hayvanların bir sahibinin olması gerekiyor”

AK Parti’nin İBB adayı Murat Kurum, son dönemde sıkça gündeme gelen sokak hayvanları sorunu için çalışmalara başladıklarını belirterek, ‘Biz bu sorunun farkındayız. Sorunun çözümü için de emin olun çok çalışıyoruz.

İstanbul’umuzda maalesef başıboş gezen yüz binlerce sokak köpeği var. Annelerimiz endişe içinde, çocuklarımız tehdit altında.

 

Erzurum bu konuda rahat, zira; gereken tedbirler zamanında alınmış…

Ülke genelinde bu sorunun çözümü için en doğru hamleler sergileyen Erzurum adından söz ettiriyor.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Dr. Ömer Çomaklı konuyu bilimsel olarak ele alan akademik bir çalışma başlattı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise bu konuda daha önceden adım atarak başıboş köpekleri barınaklarda toplayıp sorun olmaktan çıkarmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeme getirmesiyle de daha da titizlikle takibi sürdürülmektedir.

Rektör Çomaklı çok doğru bir hamle yaparak Erzurum’da başıboş köpekler sorununu bilimsel açıdan değerlendirmek amacıyla, hukuki, dini, halk sağlığı alanında uzman akademisyenlerin katıldığı, “Başıboş Köpekler Sorununa Bilimsel Bakış” paneli gerçekleştirildi.

Aslında bu konuda gerek bilimsel boyutta çok naif bir üslupla; gerekse sosyal medya platformlarında etkili bir aktivisit olarak ciddi şekilde mücadele veren Atatürk Üniversitesi Akademisyenlerinden Veteriner Hekim Prof. Dr. Nilüfer Sabuncuoğlu Çoban Hanımefendinin bu azimli çalışmalarını Erzurum’da başıboş köpekler sorununu bilimsel açıdan değerlendirmek amacıyla, hukuki, dini, halk sağlığı alanında uzman akademisyenlerin katıldığı, “Başıboş Köpekler Sorununa Bilimsel Bakış” paneli düzenlenmesine öncülük edip fırsat veren Prof. Dr. Rektör Ömer Çomaklı’yı da ayrıca takdir – tebrik etmek gerekir.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, bu konuda radikal kararlar alıp uygulamasını başarılı şekilde gerçekleştiren belediyeler arasında dikkat çekmektedir.

Sokaklarda başıboş köpeklerin insanları rahatsız etmemesi için ekipler tarafından toplanması tedavileri ve bakımları için gerekli olan barınak ortamlarını oluşturmuş kısacası kentte bu işi sorun olmaktan çıkarmış durumda…

Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü ekipleriyle sokak hayvanlar için birçok proje üretiyor; beslenme, tedavi ve bakım ihtiyaçlarını ivedilikle giderilmektedir.

Tebrik etmek gerekir…

author avatar
Kenan GÜLERCİ_

İlgili Haberler

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
7. İSTANBUL ÇOCUK VE GENÇLİK SANAT BİENALİ BAŞLADI

12 ülkeden 5.250 çocuk ve genç ‘umut’ için İstanbul’da buluşuyor   İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali başladı. İki yılda bir düzenlenen bienalin bu yılki konsepti ‘Umut’ olarak belirlendi. Bienal kapsamında 5 bin 250 çocuk ve gencin 579 projesi bir ay boyunca İstanbul’un farklı merkezlerinde sergilenecek. 2010 yılından bu yana 31 ülkeden katılımın olduğu 7. İstanbul […]