Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

İNSAN OLMAK…

Yayınlanma:
ABONE OL
İNSAN OLMAK…

AHMET BERHAN YILMAZ

İnsan olmak, insanca yaşamak, insanlara, insanlığa değer vermek ve karşılığında değer görmek saygın ve huzurlu bir yaşam için önemlidir.

İnsan; medeni, konuşan, anlatan, kendisine anlatılanı can kulağıyla dinleyen, anlamaya çalışan, kavgasız, hoşgörülü, karşısındakinin fikirlerine saygı duyan, kendisine ve karşıdakine değer veren bir bireydir veya böyle olmalıdır.

İLGİLİ HABER EZBERCİ EĞİTİM

Fakat burada bir sorun doğuyor ki; kendilerine değer verilen insanlar medeni ve gerçekten değerli değillerse, kendilerine verilen değeri gözlerinde büyütür ama bu değeri kendilerine gösteren muhataplarını küçümser, saygısız ve ölçüsüz davranırlar.

Çünkü hak edilmemiş değeri taşımak, kendilerine gösterilen o değerin karşılığında tevazu gösterebilmek bu insanlar için zordur.

Bu kişiler güçsüzken, zayıfken, makam, mevki, para, nüfuz sahibi değilken devamlı alttan alır, kul köle olurlar, ama olay tersine döndüğünde makam, mevki, para, güç, nüfuz elde ettiklerinde karşısındakileri ezmeye, baskı altına almaya, küçümsemeye başlarlar ve kendilerine kul köle yapmak isterler.

Bu ezik insanın aşağılık psikolojisidir ve bu insanlar içlerinde devamlı bir karmaşa, kargaşa yaşadıkları için korkudan, kötülükten, nefretten, kinden, düşmanlıktan, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden beslenir bütün bunlar olmadan toplumda saygı, sevgi görmeyeceklerini, toplumdan dışlanacaklarını düşünürler.

Bu insanlar yaşadıkları eziklikleri sebebiyle geçmişte yaşadıkları korku ve baskıları asla unutmaz ve her zaman intikam, nefret ve kin dili kullanırlar.

Affetmeyi, unutmayı, barışı, hoşgörüyü, huzuru, sevgiyi, saygı bilmeyen, yaşamayan ve karşısındakine de bu hakkı vermeyi asla düşünmeyen bu insanların ayakta kalabilmeleri, nefes alabilmeleri için devamlı bir öteki gerekir hem de düşman ilan edilen bir öteki.

Çare sevgide ve saygıda. Ezik ve aşağılık psikolojisine sahip bu insanların derdinin dermanı öncelikle kendilerini sevmekten, kendilerini oldukları gibi kabullenmekten, sonra da diğer insanları sevmek ve oldukları gibi kabullenmekten geçiyor.

author avatar
Ahmet Berhan Yılmaz

İlgili Haberler

25 – 31 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 26 Mart (Ay Tutulmasından 1 gün sonrası) Haftanın En Yoğun Günü!
Yazarlar
23 Mart 2024
25 – 31 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 26 Mart (Ay Tutulmasından 1 gün sonrası) Haftanın En Yoğun Günü!

Ay Tutulmasından tam 1 gün sonrası yani 26 Mart haftanın en yoğun günü olup bugünde olumsuz hava şartları ve kazaları çoğalabilir. 31 Martta da zayıf fay hatlarında şiddetli depremler artabilir. 31 Martta depremlerin haricinde şiddet ve terör olayları da artabilir. 25 Marttaki Ay Tutulması Terazi burcunda -1 katsayısında olup en çok Natal Güneşi İkizler ve […]

Mimar Dr. Nihat Şen, “İstanbul’da 5 yılda 1,5 milyon konut yenilenebilirdi”
Belediye
22 Mart 2024
Mimar Dr. Nihat Şen, “İstanbul’da 5 yılda 1,5 milyon konut yenilenebilirdi”

İstanbul’u bekleyen deprem riski için atılan adımları ve kentsel dönüşüm tartışmalarını işin uzmanı değerlendirdi. Türkiye, deprem kuşağında olduğu gerçeğiyle yüz yüze kalmaya devam ederken deprem uzmanlarında sık aralıklarla uyarılar gelmeye devam ediyor. Özellikle de İstanbul’da beklenen olası deprem riski milyonlarca kişi açısından korkuya neden oluyor. 31 Mart 2024 yerel seçimlerine günler kala belediye başkan adaylarının da gündemi deprem. Mevcut İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminden şikâyetçi olan İstanbullunun […]

HER YASAL HAK HELAL DEĞİLDİR
Yazarlar
19 Mart 2024
HER YASAL HAK HELAL DEĞİLDİR

Alev Alatlı:  “İmar ruhsatı olan bir müteahhit şehrin ırzına tecavüz ederken yasal olarak suçsuzdur ama yaptığı iş helal değildir. Keza raf ömrünü uzatmak için ekmeğin içine kanserojen madde koyan fırıncının yaptığı ambalajın üzerine koyduğu sürece yasal dolayısıyla suçsuzdur, ama helal değildir. Bir kalem darbesiyle atar ergenleri sokağa döken yazar, alevler afakı sardığında suç mahallinde değilse, olayları […]

18 – 24 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 22 Mart (Ay Tutulmasından 3 gün önce) Haftanın EN Yoğun Günü!
Yazarlar
16 Mart 2024
18 – 24 Mart 2024 Astroloji haftalık yorum: 22 Mart (Ay Tutulmasından 3 gün önce) Haftanın EN Yoğun Günü!

22 Mart Ay Tutulmasından 3 gün öncesi haftanın en yoğun günü olup bu günde Ay, Merkür, Mars, Uranüs ve Plüto düşük katsayıda olacaktır. Bilhassa Mars Transiti İkizler ve Yay burcunu olumsuz etkileyebilir. İkizler burcu her türlü iletişim ve ulaşımı sembolize ettiğinden 22 Martta iletişim kazaları ve olumsuz hava şartları oluşabilir. Uranüs Transiti de yer altını […]