Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

BAŞKALARININ HATALARI SİZİN DİNİNİZ OLMASIN!

Yayınlanma:
ABONE OL
<strong>BAŞKALARININ HATALARI SİZİN DİNİNİZ OLMASIN!</strong>

Üç aylar gelip de mübarek Ramazan Ayı yaklaşınca her zaman olduğu gibi dini hassasiyetimiz arttı, içimizde bari bu aylarda dinimizi daha iyi yaşayalım arzusu doğdu ama gel gör ki bu günler hatalı din algılarını ve zanlarını da depreştirdi.

İnsanlar kendi koydukları bir ofsayt kuralını bile Allah’ın koyduğu kurallardan daha çok önemsiyor, milim milim inceliyor, üzerine günlerce konuşuyor da Allah’ın koyduğu, Peygamber Efendimizin uygulamalarıyla gösterdiği İslâm’ın kuralları artırılarak veya eksiltilerek esnetiliyor da esnetiliyor.

Yeni yeni ibadetler, günler, geceler, kurallar konuyor, bazı ibadetler veya kurallar kaldırılıyor özetle birileri kafalarına göre dine ekleme, birileri de dinden azaltma yapıyor, zanlarına, kafalarına göre bir din yaşıyor, yaşatıyorlar.

İLGİLİ HABER EĞİTİMDE ÇÖZÜM!

Yüce Allah; “Sizin için dininizi kemale erdirdim, size nimetimi tamamladım” dediği halde, uydurulan din adına uyardığınız zaman ne zararı var, Müslümanların ibadetlerine karışmayın, sanki Kur’an ve Sünnet motive etmeye yetmiyormuş gibi, motivasyonlarına engel olmayın gibi eleştirilerle karşılaşıyorsunuz.

Allah’ın Kur’an-ı Kerim’de belirtmediği, Peygamber Efendimiz (sav) aracılığıyla bize bildirmediği, Peygamber Efendimizin hayatında yer almayan bir sürü ekleme veya azaltma sebebiyle okumadan, öğrenmeden, araştırmadan, ondan bundan duyduğu kulaktan dolma bilgilerle dini yaşamaya çalışan bir sürü insan da cehaletleri sebebiyle dini bu sanıyor.

Demek ki, haşa, bazı kişiler İslâm’ı Allah’tan iyi biliyor ki Allah’ın koymadığı kuralları, ibadetleri, günleri, geceleri ihdas ediyor, Allah’ın yapın demediklerini yapıyor, Peygamber Efendimizin yapmadığı ibadetleri yaparak dini Peygamber Efendimizden iyi yaşıyorlar.

Din iman demektir, iman da teslimiyet ve samimiyetle Allah’ın emrettiklerini yaparak, Peygamber Efendimizin yaptıklarını yaşayarak olur.

Ama günümüzde zanlar imanın yerini aldığı için fazla mal göz çıkarmaz diyenler belki de farzları, sünnetleri bile terk etmek pahasına zanlarına göre uydurulan bir din yaşıyorlar ve doğruyu söyleyenlere de dine karşı gelme diyorlar.

Müslümanlar bilmelidir ki;  İslam’ın sahibi Allah’tır, tek rehberi, önderi, örneği Hz. Muhammed Mustafa’dır (sav). Hiçbirimiz kendi kafamıza veya biat ettiğimiz kulların kafalarına göre İslâm tanımı yapamayacağımız gibi zanlarımıza, kendi kafamıza göre de İslâm’ı yaşayamayız.

İslâm her bir insana indirildiği için bunları düşünmek, söylemek, yaşamak ve birbirimizi uyarmak için âlim, hoca olmamız değil Mümin olmamız yeterlidir.

Din bizim içindir. Hepimiz Allah’ın emirlerini, yasaklarını ve dinin bütün kurallarını araştırmak, okumak, öğrenmek, bilmek, yaşamak zorundayız.

author avatar
Ahmet Berhan Yılmaz

İlgili Haberler

Yazarlar
15 Nisan 2024
15 – 21 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 21 Nisan Güneş, Merkür, Venüs Dikkat!

15 Nisan haftası Güneş Tutulmasından sonraki hafta olup haftanın en olumsuz günü 21 Nisan Pazar günüdür. Güneşin katsayısı 20 Nisandan itibaren -2 seviyesine düşecektir ve Natal Güneş ve Marsı Koç, Boğa, Yengeç**, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Oğlak**, Kova, Balık olanları son derece olumsuz etkileyebilir. Bilhassa Yengeç ve Oğlak burçları 20, 21 Nisanda Tr Güneşden son […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
06 Nisan 2024
08 – 14 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 08 Nisan Güneş Tutulmasına Dikkat!

Haftanın en önemli olayı 08 Nisan Güneş Tutulmasıdır. Çünkü 08 Nisandaki Güneş Tutulması -1 katsayılı olup Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçlarını olumsuz etkileyebilir. Natal Marsı İkizler, Aslan, Yay, Kova olanlar ise çeşitli fırsatlar elde edebilirler. Koç burcu NATO, Yengeç burcu Irak, Terazi burcu Suriye gibi ülkeler Güneş tutulmasından son derece olumsuz etkiler alabilir. Bu […]

Basında Kadıköy
02 Nisan 2024
Çiçeği Burnunda Yazar Zehra Güngör

İnternette arattığımızda hakkınızda az şey buluyoruz. Biraz gizemli bir yazar mısınız ve sizi kendinizden dinleyelim mi?   Çok hoş bir soru. Teşekkürler… Bilerek gizemli olan birisi değilim. Fakat gizemi de severim. Açıkçası dijital dünyayla aram pek iyi değil. Kendimi pek eğitemediğim bir yer burası. Haliyle uzak kalmayı tercih ediyorum. Belki de eski kafalıyım. (Gülüyor) Ben […]