SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR’E İKİ ALTIN KARINCA ÖDÜLÜ

Yayınlanma:
ABONE OL

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, sürdürülebilir şehir yaşamına katkıda bulunmak üzere; iyi uygulama örneklerinin tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla Marmara Belediyeler Birliği tarafından İstanbul’da düzenlenen ‘Altın Karınca Ödül Töreni’ne katıldı.

Törende, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ‘Yerel Kalkınma Kategorisi’nde “İda Madra Jeoparkı” projesiyle ‘Yönetişim ve Katılımcılık Kategorisi’nde ise “Ne10 Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Geliştirme Merkezi’ ile 2 ödüle layık görüldü. Ödülleri, Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Tahir Büyükakın’ın elinden alan Başkan Yücel Yılmaz, sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, sürdürülebilir şehir yaşamına katkıda bulunmak üzere; iyi uygulama örneklerinin tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla Marmara Belediyeler Birliği tarafından İstanbul’da düzenlenen ‘Altın Karınca Ödül Töreni’ne katıldı. Törende, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ‘Yerel Kalkınma Kategorisi’nde “İda Madra Jeoparkı” projesiyle ‘Yönetişim ve Katılımcılık Kategorisi’nde ise “Ne10 Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Geliştirme Merkezi” ile 2 ödüle layık görüldü. Ödülleri, Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Tahir Büyükakın’ın elinden alan Başkan Yücel Yılmaz, sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

SİYASET ÜSTÜ BİR YAKLAŞIM

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak iki ödüle layık görüldüklerini belirten Başkan Yılmaz “İda Madra Jeoparkı projesi Balıkesir’e çok değer katacak. UNESCO tarafından onaylanan uluslararası bir park alanı ilan edilecek. Balıkesir tarihten bu yana kaplıcaları, yeryüzü şekilleri ve her türlü özellikleriyle batıda dünyanın tanıması gereken en güzel yerlerden bir tanesi. Biz, burayı jeopark alanı ilan ederek Balıkesir ile birlikte içine aldığı diğer il ve ilçe belediyeleri ile Balıkesir’imizin 20 ilçe belediyesi ile siyaset üstü bir yaklaşımla birlikte hareket ediyoruz. Dünyada böyle yerleri görmek için gezen 5 milyona yakın turist var. Biz de bu kitleyi bölgemize çekeceğiz. UNESCO marka değerini alıp, yolumuza öyle devam etmek istiyoruz. Diğer ödülümüzü de NE10 Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Geliştirme Merkezi’miz ile aldık. Burada proje ekiplerimiz şehirdeki her şeyin katılımcı belediyecilik esaslarına uygun olarak yapılmasını sağlıyor. Projelerimizde emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

DOĞAYI KORUYARAK EKONOMİK KALKINMA SAĞLANACAK

Balıkesir’in tamamı, Çanakkale’nin Ayvacık ve Ezine ilçeleri ile İzmir’in Bergama ilçesini kapsayan ve toplam 17 bin kilometrekare alana sahip İda Madra Jeoparkı projesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde sürdürülüyor. Doğayı koruyarak ekonomik kalkınmayı sağlayacak olan ve Balıkesir başta olmak üzere bölgeye büyük fırsatlar yaratacak İda-Madra Jeoparkı Projesi bu yönüyle ‘Yerel Kalkınma Kategorisi’nde ödül almaya hak kazandı. 17 bin kilometrekare alanı kapsayan İda Madra Jeoparkı’nın, Türkiye’nin UNESCO tescilli ikinci jeoparkı olması için çalışmalar hızla devam ediyor. Bölgeye kazandırılacak UNESCO sertifikalı Jeopark ile yeni bir prestijli kent kimliği ve turizm adına güçlü bir marka değeri oluşturarak şehrin sosyo-ekonomik gelişimine doğrudan veya dolaylı olarak katkı sağlayacak.

VATANDAŞLARI İÇİNE ALAN UYGULAMALAR

NE10 Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Geliştirme Merkezi’ni kurarak şehrin ekonomik ve teknolojik altyapısını akıllı şehir konseptlerine uygun bir şekilde dönüştürmek için vatandaşları içine alan çalışmalar gerçekleştirilmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, ‘Yönetişim ve Katılımcılık Kategorisi’nde ödüle layık görüldü. Şehre yönelik hizmetlerde vatandaşların taleplerini karşılayan Ne10, mevcut ihtiyaçları zamanın ruhuna uygun bir yaklaşımla ele alarak bilgi ve uzmanlığa dayalı bir hizmet perspektifi ile faaliyetlerini sürdürüyor.

İlgili Haberler

Genel
14 Mart 2024
TAYLAN MAHMUT ÇORTA SİYASET SAHNESİNDE!

Büyük Birlik Partisi Bakırköy Belediye Başkan Adayı Taylan Mahmut Çorta hızlı bir tempoyla seçim çalışmalarına devam ediyor. Çorta, Bakırköy’e olan bağlılığını belirterek; ‘’Bakırköy’ün ruhu benim ruhumla özdeşleşmiştir. Bu beldeye olan sevdam, sadece bir görev değil, bir yaşam tarzıdır’’ dedi. Türkiye, 31 Mart’ta yapılacak olan 2024 Yerel Seçimlere kilitlendi. İstanbul ve ilçelerinde de tüm hızıyla devam […]

Etkinlikler
14 Mart 2024
AHMET ŞAFAK İMZA GÜNÜNDE OKURLARIYLA BULUŞTU

Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla buluştu. Turkuaz İsem Akademi tarafından düzenlenen etkinlikte Ahmet Şafak, imza gününe yoğun ilgi gösteren sevenleriyle bol bol sohbet etti. Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla bir araya […]

Eğitim
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]

Genel
12 Mart 2024
Ramazan ayında egzersiz yapılır mı?

Ramazan ayında egzersiz yapılır mı? Ramazan ayının, soğuk havalara denk gelmesi ve viral enfeksiyonlardaki artış hepimizin kapalı ortamlarda vakit geçirmesine neden oluyor. Bu durum ise düzenli egzersiz yapan vatandaşlarımızı düşündürüyor. Spor eğitmeni ve milli sporcu Yavuz Aktunç, ramazan ayında bilinçli beslenerek ve doğru egzersizler yaparak metabolizmanın dengesini bozmadan, kilo artışı veya kilo kaybının önüne geçerek […]