Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

TÜKODER, Mutfak Yanıyor, Hissedilen Yıllık Mutfak Enflasyonu % 250’ nin üzerinde

Yayınlanma:
ABONE OL

TÜKODER- Tüketiciyi Koruma Derneği Bakırköy Şubesi tarafından yapılan açıklamayla *Geçinemiyoruz, barınamıyoruz, tükendik! dedi.

Geçinemiyoruz; mutfakta hissedilen enflasyon %250 yi aştı.

Geçinemiyoruz; Asgari ücret 5.500,00 TL. Türk-İş verilerine göre açlık sınırı 7.245,00 TL. Asgari ücretli açlığa mahkum edildi.

Geçinemiyoruz, asgari ücret sadece gıda harcamamızı dahi karşılamıyor, buzdolapları boş durumda.

Geçinemiyoruz, insanca yaşayabilmek için yapmamız gereken harcama tutarı 23.600 TL

Beslenemiyoruz,  alım gücümüz düştü, sağlıklı ekonomik ve besin değeri yüksek gıdaya ulaşamıyoruz.

Barınamıyoruz, kiralar roket hızı ile yükseldi, asgari ücret sadece kiraya yeter hale geldi.

Gençlerimiz kazandıkları okullara barınma ve beslenme sorunu nedeniyle kayıt yaptıramıyor, bekar bir kişinin yaşam maliyeti 9.470 TL. Asgari ücretli bir aile, eve ekmek dahi alamaz iken nasıl çocuklarını okutsun, gençler kazandıkları okullara gidebilecek yol parası dahi bulamaz iken nasıl kayıt yaptırabilsinler?

Gençlerimizin yaşadığı barınma sorunu, yeterli sayıda yurt yapılarak çözülür, yabancılara satış yapmak üzere rezidanslar yaparak değil.

ÇARESİZLİK VE ÇÖZÜMSÜZLÜK YAŞAYAN TÜKETİCİLER BUNALIMA SÜRÜKLENİYOR, İNTİHARLAR ARTIYOR

YETER ARTIK TÜKENDİK!!!!!

SUÇLU KİM?

Açlık ve yoksulluk ile yaşam mücadelesi veren  tüketiciler mi?

Yoksa yönetenler mi?

Bir tarafta çok az da olsa, bir eli yağda bir eli balda bu ülkenin kaynakları ile ceplerini ve kasalarını dolduran refah içinde yaşayanlar,  diğer tarafta: bu ülkenin tüm yükünü çeken üreten/üretemeyen sadakaya mahkum edilmeye çalışılan yoksul halk

Yetkililer adeta aklımız ile alay ederek zamları biz yapmıyoruz diyerek, tüm bunların nedenini  döviz dalgalanmalarına  ve  yüksek enflasyona bağlıyorlar hatta dünyadaki gelişmelere..

Bu ülkeyi uzaylılar mı  yönetiyor, enflasyon ve fiyat artışlarını körükleyen elektrik, akaryakıt ve doğal gaz zamlarını uzaylılar mı yapıyor? Bir gecede elektriğe yüzde 200 e varan zammı kim yaptı?

AÇLIK SINIRI ASGARİ ÜCRETİN İKİ KATINA YAKLAŞTI, GÖZÜNÜZ GÖRMEZ Mİ?

OKULU KAZANAN GELECEĞİMİZ GENÇLERİMİZ OKULLARA KAYIT YAPTIRAMIYOR, YAPTIRANLARIN DA BİR BÖLÜMÜ DEVAM EDEMEYECEK, GÖZÜNÜZ GÖRMEZ Mİ?

GÖREMEZSİNİZ ÇÜNKÜ SİZLER TOKSUNUZ, ÇÜNKÜ SİZLER GÖRMEK İSTEDİKLERİNİZİ GÖRÜRSÜNÜZ, TOK AÇIN HALİNDEN ANLAMAZ,

Yüksek kira artışının önüne geçmek için getirilen ancak gerçekte uygulanamayan %25  sınırlaması fos çıkmıştır. Adliyeler kira davaları ile dolmaya başladı.

Eğer sınırlama bir çözüm ise o zaman elektrik, doğalgaz ve akaryakıt fiyat artışlarına da sınırlama getirin. Bunların fiyatlarını siz belirliyorsunuz.

Soğuk kara kış kapıda, battaniye alacak parası dahi olamayan halk nasıl ısınacak, çocuklarımız hangi şartlarda ders çalışacak?

Ekmek alamayana pasta projesi olarak sunduğunuz konut sorununu çözecek gibi görünen, algı oluşturan projeler değil, açlık sınırının altında yaşayan tüketicinin  barınma sorununu çözecek kira desteğinden, konut edindirmeye ayakları yere basan projeler üretin.

TÜKETİCİLER OLARAK ÜLKE YÖNETİMİNE SESLENİYORUZ

TÜKENDİK!!!! SESİMİZE KULAK VERİN!

*Ekonomik politikalar birilerini zengin etmek için değil, açlığın ve yoksulluğun giderilmesi için uygulamaya konulmalıdır!..

*ülkenin gündeminden yoksulluk ve açlık sorununun çıkarılması için buna neden olan politikalar terk edilmelidir!..

*Enflasyonun durdurulması için halkın menfaatini göz önünde bulunduran önlemler alınmalıdır!..

*Tüketicilerin insanca yaşayabilmesi için Evrensel tüketici haklarımızdan olan “Temel İhtiyaçlarımızın Karşılanma Hakkı”mızın karşılığını sağlayacak, alım gücü düşen maaş ve ücretler güncellenerek yoksulluk sınırı ile eşleştirilmelidir!….

*Barınma ve geçinme sorunu yaşayan geleceğimiz olan gençlerimizin barınma sorunu çözülmelidir!..

*Ülkenin kaynaklarını bir avuç şirketlere aktaran yap işlet devret modelleri terk edilerek her kur artışında kasalarını dolduran şirketlerin anlaşmaları feshedilmelidir!… Ülkemizin kaynakları bu halkın refahını artıracak projelerde kullanılmalıdır!..

*Yeterli dengeli beslenebilmemiz için, tarım geliştirilmeli, tarımsal alanların betonlaştırılması durdurulmalıdır!… Çiftçiyi teşvik edecek politikalar geliştirilmelidir.

*Elektrik temel ihtiyaçtır, kamu hizmeti olarak verilmesi sağlanmalı, elektrik üretim ve dağıtımı kamulaştırılmalıdır. Tüketiciye ekonomik elektrik kullanımı sağlanmalıdır.

Evrensel Haklarımızın Türkiye’de karşılığını bulması için, zamlara, yoksulluğa, açlığa, hak ihlallerine karşı,  TÜKODER olarak örgütlü gücümüz ile tüketicilerle birlikte, yolumuza ve mücadelemize devam edeceğiz.

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   Türkiye Kayak Federasyonu’nca düzenlenen 2023-2024 Sezonu Snowboard Alpine […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]