Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Tüketicilerin efsane ismi Mehmet Sevim mezarı başında anıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Tüketiciyi Koruma Derneği Merkez Yönetim Kurulu 2005 yılında vefat eden Mehmet Sevim’i mezarı başında andılar.

YAŞAMINI TÜKETİCİ HAKLARI MÜCADELESİNE ADAMIŞ ONURSAL GENEL BAŞKANIMIZI ÖLÜMÜNÜN 17.YILINDA SAYGI, MİNNET VE ÖZLEMLE ANIYORUZ.

Tüketici hareketinin ilk ve en eski derneği olan 32 yıllık bir mücadelenin temsilcisi Tüketiciyi Koruma Derneği’nin 2. Genel Başkanı aynı zaman da Onursal Genel Başkanımız gerçek bir mücadele insanı Mehmet Sevim’in ölümünün 17. yıldönümünde saygı, sevgi ve özlemle anmaktayız.

Yaşadığı süreye birçok başarı ve mücadele sığdıran, tüketici hareketine ivme kazandıran Mehmet Sevim’i bir kez daha anıyor, hatırasının önünde saygıyla eğiliyoruz.

Mücadelesi, mücadelemizdir.

    İşsizlik, pahalılık, zam, zulüm, hukuksuzluk, eşitsizlik denilen şey KAPİTALİST SİSTEM’in ürünü olup yapısı gereği dönemsel olarak krizlere girer.

        Bu krizlerin çözümü için de kapitalizm bazen dünya savaşları bazen bölgesel savaşlar çıkarır, halkları şu ya da bu şekilde birbirine düşman eder. Aşırı tüketimi pompalar. Örgütsüz halk yığınlarını kendine köle etmek ister.

       Bugün ülkemizin tam da içine düşürüldüğü durum budur. 84 milyon nüfusumuzun en az 70 milyonu, bir avuç para babası olan tefeci, bezirgân çapulcunun kârlarına kâr katma pahasına en geniş toplum kesimlerine yaşattığıdır.

        Ancak ne yazık ki en geniş halk yığınları örgütsüzdür. TÜKODER, pahalılık illetinden olumsuz etkilenen bütün tüketicilerin örgütüdür.

        Durumlarımız ve çıkarlarımız bir olan tüm tüketici kardeşlerimizi, pahalılığa, yoksulluğa ve açlığa karşı TÜKODER çatısı altında birleşmeye, omuz omuza mücadeleye çağırıyoruz.

Mehmet Sevim vefat edeli 17 yıl oldu

Güçlüyü koruyan SİSTEM’in geniş halk yığınları aleyhine yarattığı ve yaratacağı tüm  olumsuz etkileri görerek, örgütümüz TÜKODER’İn Genel Başkanlığı’nı yıllarca yürüten  ve  aramızdan  amansız  bir  hastalığın ayırdığı Onursal Genel  Başkanımız  Mehmet  Sevim’in 17,ci ölüm yıldönümünde, onun bize emanet  ettiği, Tüketici Hak İhlallerine ve güçlü olan şirketlere karşı güçsüz olan tüketicileri korumak, tüketicilerin bilincini artırmak ve örgütlülüğünü sağlamak üzere mücadele yürüten TÜKETİCİYİ  KORUMA  DERNEĞİ (TÜKODER) olarak, hepimizi YAKAN  ELEKTRİK ZAMLARI’nı başa  alarak  ZAMLARIN GERİ  ALINMASINI  TALEP  EDİYORUZ.

        Ülkenin koskoca elektriği, toplam 21 elektrik dağıtım bölgesinde özelleştirme yolu ile yok pahasına şirketlere satılanlar, kamulaştırılarak; temel tüketim ihtiyacı olan elektrik, kamu hizmeti olarak verilmelidir.

        KAMUNUN MALI, KAMUYA İADE EDİLMELİDİR.

        EN BAŞTA ELEKTRİK ZAMLARI OLMAK ÜZERE, HALKIMIZA DAYATILAN TÜM ZAMLAR GERİ ÇEKİLMELİDİR.

       İSTEMLERİMİZİN KALICI OLABİLMESİ İÇİN TÜM TÜKETİCİLERİ TÜKODER’DE ÖRGÜTLENMEYE ÇAĞIRIYOR, YAŞAMINI TÜKETİCİ HAKLARI MÜCADELESİNE ADAMIŞ ONURSAL GENEL BAŞKANIMIZI SAYGI, MİNNET VE ÖZLEMLE ANIYORUZ.

ANILARI MÜCADELEMİZDE YAŞAMAYA DEVAM EDECEKTİR.

İlgili Haberler

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
7. İSTANBUL ÇOCUK VE GENÇLİK SANAT BİENALİ BAŞLADI

12 ülkeden 5.250 çocuk ve genç ‘umut’ için İstanbul’da buluşuyor   İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali başladı. İki yılda bir düzenlenen bienalin bu yılki konsepti ‘Umut’ olarak belirlendi. Bienal kapsamında 5 bin 250 çocuk ve gencin 579 projesi bir ay boyunca İstanbul’un farklı merkezlerinde sergilenecek. 2010 yılından bu yana 31 ülkeden katılımın olduğu 7. İstanbul […]