Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

TÜKODER, “Tüketicinin gücü tükendi, ZAMLARI GERİ ALIN!..

Yayınlanma:
ABONE OL

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Kartal Meydanından yetkililere seslendi.

TÜKODER Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Av. Cihat Anıl YILMAZ tarafından okunan basın açıklamasında;

“Duyduk duymadık demeyin BU BİR SOYGUNDUR!

NİYE SOYGUN DİYORUZ?

Elektrik Üretim Anonim Şirketi %100 Kamu Şirketidir.

ÖZEL SEKTÖRE elektriğin kilovat saatini 31.86 kuruşa satıyor.

Özel Sektör; 31,86 kuruşa aldığı enerji bedelini,

1.KADEME MESKEN ABONESİNE 79,46 KURUŞA

2.KADEME MESKEN ABONESİNE 134 KURUŞA SATIYOR.

Mevcut enerji politikaları, halkın sırtından şirketlere kaynak aktarma aracına dönmüştür.

Dağıtım şirketleri, seyahat ve konaklama giderlerinden temsil-ağırlama giderlerine, personel yol giderlerinden büro harcamalarına kadar bütün kalemlerini yine biz tüketicilere ödetiyor.

2022’de şirketler harcadıkça biz daha çok zamlı elektrik faturası ödeyeceğiz.

Ekonomik krizin, enerji hakkımızın bir avuç şirketin karı için piyasalaştırılmasının, elektriğin toptan satış bedelinin üzerine eklenen şirket bedellerinin, kara kışta yaşanan elektrik kesintilerinin faturasını ne bir ayda eriyen ücretlerimizle ne de hayatlarımızla ödemek istemiyoruz.

Gittikçe yoksullaşan Tüketici, yapılan zamlar ile alım gücünün düşmesi nedeniyle   açlığa mahkum edilmektedir. Son yıllarda ilk kez yılın ilk ayında açlık sınırı asgari ücreti yakalamıştır. Tüketicinin gücü tükendi, ZAMLARI GERİ ALIN

Zamlara oluşan tepki sonucu günlük beş kilovat yedi kilovat çıkarılmıştır. Üstelikte uygulama ayı Bir (1) Şubat olarak belirlenmiştir.

Soruyoruz!

Uygulama neden Bir (1) Ocak’tan başlatılmadı, ocak içinde günlük beş kilovat üzeri tüketicinin ödediği iki kilovat farkın tutarı kimin kasasına gitti; şirketlerin mi? Yoksa devletin mi? Yoksa fark, şirketlere tüketicilerden geri ödemesiz kredi olarak mı sağlanmış oldu?

            Yedi kilovat uygulaması Bir Ocak itibariyle başlatılarak, iki kilovatlık fark faturalardan mahsup yapılmalıdır. Açlık sınırında yaşayan tüketicinin parası şirketlere kâr kalamaz.

       Özelleştirmeler, tüketime dayalı ekonomi politikaları, yanlış enerji politikaları ve plansızlığın ülkemizi getirdiği nokta ortadadır.  Önümüzdeki dönemlerde elektrik, doğalgaz  ve akaryakıta yapılan zamlar diğer temel ihtiyaçlarımız olan bir çok ürünün fiyatlarına artış olarak yansımaya başlamıştır. Artarak devam edecek, yaşanan krizin daha da derinleşmesine neden olacak; yoksul ve aç sayısı artacaktır.

Elektrik, doğalgaz, telefon, internet faturalarına yapılan zamlar geri alınmalı; yoksulluk sınırının altında geliri olan ya da hiç geliri olmayan her hane için doğalgaz, su, elektrik, telefon-internet hizmeti ücretsiz olmalıdır.

Başta KDV olmak üzere, konutlarda faturaları kabartan vergi ve kesinti kalemleri kaldırılmalıdır.

Açlık sınırın çok altında yaşam mücadelesi veren emeklilere, tek asgari ücretli çalışanlara insani elektrik miktarı ücretsiz verilmelidir.

Emekli maaşları, asgari ücret yeniden gözde geçirilerek güncellenmelidir.

O nedenle verilecek mücadele sadece bu zamların geri alınmasının mücadelesi değil;

KAMUYA AİT OLANIN KAMUYA TEKRAR İADE EDİLMESİNİN MÜCADELESİDİR.

DAĞITIM ŞİRKETLERİNE VERME HALKA VER

İYİ YÖNETİLEMEYEN EKONOMİ NEDENİYLE OLUŞAN EKONOMİK KRİZİN, YÜKSELEN DÖVİZ KURLARININ SORUMLUSU TÜKETİCİ DEĞİLDİR, ÖYLE İSE NEDEN FATURASINI BEN ÖDEYEYİM

BİLİNMELİDİR Kİ, HAKSIZLIKLARA KARŞI DİLSİZ ŞEYTAN OLMAYACAĞIZ, HAKSIZLARA KARŞI, İNSANCA YAŞAMAK İÇİN MÜCADELEMEZİ SÜRDÜRECEĞİZ.

YAŞASIN TÜKODER!

YAŞASIN TÜKETİCİNİN ÖRGÜTLÜ MÜCADELESİ!

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. Türkiye’de özellikle son yıllarda konutlardaki arz yetersizliği ve enflasyondaki hızlı yükseliş, kira fiyatlarının katlanarak artmasına […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]