Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kadıköy’de çekiciden düşen Leyla teyze hayatını kaybetti, dava hala sürüyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Kadıköy’de 2020 yılında çekiciden düşerek yaralanan ve geçirdiği ameliyatlar sonrasında yatağa bağımlı hale gelen 85 yaşındaki Leyla Çetinkol, kazadan 11 ay sonra hayatını kaybetti.

Kadıköy Acıbadem’de 13 Ocak 2020 tarihinde 85 yaşındaki Leyla Çetinkol, çekicinin aracı kontrol etmeden kaldırması sonucu araçtan düşerek yaralanmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, çekici operatörü ve trafik polisi hakkında “taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma” suçundan 1 buçuk yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Kazanın ardından 3 kez ameliyat olan ve yatağa bağımlı hale gelen 85 yaşındaki Leyla Çetinkol, kazadan 11 ay sonra hayatını kaybetti. 2 sanığın yargılandığı dava sürerken, mahkemeye Adli Tıp Kurumu’ndan yaşlı kadının ölümüyle yaşanan kaza arasında illiyet bağının bulunmadığına dair rapor geldi.

“Yardım çığlıklarım duyulmadı, yalnız bırakıldık”

Leyla Çetinkol’un kızı Çiğdem Çingi, “Annem, 13 Ocak 2020 tarihinde Acıbadem’de çekicinin kaldırdığı araçtan düşerek yaralandı. Kazanın ardından çok zorlu süreçlerden geçtik. Annemin ilk ameliyatı 8 saat sürdü fakat bu ameliyat başarılı olmadı. Annemin acıları devam etti. Tekrardan 6 saat süren bir ameliyata girdi. Bu da bir çözüm olmadı. Durumu gün geçtikçe daha da ağırlaştı. Hatta annem tekerlekli sandalyeye mahkum oldu, yemeden içmeden kesildi. Üçüncü kez ameliyat oldu. Bu ameliyattan çok kısa bir süre sonra hayatını kaybetti. Çok zorlu süreç yaşadık. Bu kaza olduğunda yetkililer her zaman yanımızda olacağını söylediler. Fakat aylar geçtikten sonra benim yardım çığlıklarım duyulmadı. Yalnız bırakıldık” dedi.

“Annem kazadan önce hayat dolu bir kadındı”

Annesinin acılar içinde hayatını kaybettiğini söyleyen Çingi, “İnşallah mahkeme sürecinde adalet yerini bulur ve annem mezarında rahat yatar. Annem kaza olmadan önce hayat dolu bir kadın, tonton bir teyzeydi. Çarşıya pazara gider, torunlarına bakar, okula götürür getirir, ev temizliğini yapardı. Hiçbir sağlık sorunu yoktu. Fakat bu kazadan sonra annemin hayatı tamamen değişti. Yatağa mahkum oldu” diye konuştu.

“Arabaya her bindiğimde annem aklıma geliyor”

Çingi, kazanın yaşandığı arabayı kullanmak istemediğini hatta satmayı düşündüğünü söyleyerek, “Arabayı gözümün önünde bile tutmuyorum, kapalı otoparka bıraktım. Arabaya her bindiğimde annemle yaşadığım olay aklıma geliyor” ifadelerini kullandı.

“Annemin ölümü bu kazayla doğrudan ilişkilidir”

Mahkemeye ulaşan ATK raporuna ilişkin konuşan Çingi, “Önümüzdeki hafta duruşmamız var. Anneme bunu yaşatanların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Hak ettikleri cezayı almalarını ve annemin ruhunun huzur bulmasını istiyorum. Avukatım, Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporda, kaza ile annemin ölümü arasında bir illiyet bağının kurulmadığını söyledi.

Rapora kesinlikle katılmıyorum. Annemin ölümü bu kazayla doğrudan ilişkilidir. Çünkü annemin daha önce bir rahatsızlığı veya sağlığını tehdit eden bir durumu yoktu. Avukatım tekrar bir rapor talep edecek. Bu raporun doğru olarak gelmesini istiyorum” dedi.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. Türkiye’de özellikle son yıllarda konutlardaki arz yetersizliği ve enflasyondaki hızlı yükseliş, kira fiyatlarının katlanarak artmasına […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]