Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Ders çıkarmalıyız

Yayınlanma:
ABONE OL

Son 15 gündür Türkiye’nin her köşesinde kış mevsimini yoğun bir şekilde yaşıyoruz. Dünyada ve Türkiye’de yaşanan enerji krizi bu kış şartlarında kendini daha da fazla hissettirdi.

Yaşanan enerji sıkıntısı nedeniyle ülkemizde özellikle sanayide kısıtlamalara gidilmek zorunda kalındı.

Tabii, yaşanan bu ağır kış şartlarına ekonomik krizler ve zamlar da eklenince, kış şatlarını daha ağır yaşamamıza ve hissetmemize neden oldu. Doğalgazda ve elektrikte uygulanan fiyat artışları yaşamımızın ve üretimimizin her safhasını etkilemiş durumda.

Özellikle yaşanan enerji sıkıntısı, önümüzdeki yıllarda daha da büyük sıkıntılara neden olabileceğini göstermiştir. Kendi enerjisini kendi üreten, yenilenebilir enerji kaynaklarına daha fazla önem ve yatırım yapan ülke konumuna gelmek zorundayız. Enerjide dışa bağımlılığın ülke ekonomisine ne kadar zarar verdiğini şu 10 günde daha da hisseder olduk.

Yaşadığımız kış şartları ve ekonomik sıkıntılar, yıllardır dikkat çekmek istediğimiz enerji verimliliğinin ve ısı yalıtımın ne kadar önemli olduğunu ortaya koymuştur.

Yaşadığımız konutlarda, iş yerlerinde, kamu binalarında, sanayide ısı yalıtımına ne kadar önem verir ve uygular isek, bir o kadar daha az enerji tüketimi yapacağız ve daha az bedelle fatura ödeyeceğiz.

Ayrıca, kullanım alışkanlıklarımızı da artık gözden geçirmek mecburiyetindeyiz. Enerji kullanımında tasarrufa dikkat ederek, daha az enerji tüketen sistemlere geçmek, lüzumsuz enerji tüketiminden vazgeçerek daha az enerji tüketip daha az fatura ödeyeceğiz.

Bu nedenle, yaşadığımız bu kış şartlarından ders çıkararak, binalarımızın ısı yalıtımlarını gözden geçirmek ve aynı zamanda toplum olarak enerji verimliliğine ve bilinçli enerji tüketimine geçmek zorundayız. Bunun için özellikle kamu binaları, belediyeler örnek teşkil etmeli ve her anlamda savurganlığa son verilmelidir.

Eğer dikkat etmediğimiz ve gereken önlemleri almadığımız, çalışmaları yapmadığımız takdirde önümüzdeki yıllarda çok daha üzücü olaylar ve sıkıntılar yaşayabiliriz.

Artık, çevreden doğaya, enerjiye doğal kaynaklara, sudan kuraklığa, gıdadan sağlığa varıncaya kadar hep beraber bilinçli olmak ve ona göre yaşamak zorundayız… Saygılarımla.

author avatar
Mimar Nihat ŞEN

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

EĞİTİMDE ÇÖZÜM!
Yazarlar
16 Nisan 2024
EĞİTİMDE ÇÖZÜM!

Geçen hafta eğitim sisteminin ezberci olduğunu söylemiş, neden ezberci olduğunu örnekler vererek anlatmıştım. İşin doğrusu eğitim sistemini anlatmaya da gerek yok. Eğitimin ne durumda olduğu ortada… Bilinmeyen bir mevzu değil… İyi de iyi bir eğitim nasıl olmalıdır? Öyle değil mi? Evet! Çözüm nedir? Ne yapılırsa kaliteli bir eğitim ortaya çıkar? İsterseniz size kısa ve net […]

Yazarlar
15 Nisan 2024
15 – 21 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 21 Nisan Güneş, Merkür, Venüs Dikkat!

15 Nisan haftası Güneş Tutulmasından sonraki hafta olup haftanın en olumsuz günü 21 Nisan Pazar günüdür. Güneşin katsayısı 20 Nisandan itibaren -2 seviyesine düşecektir ve Natal Güneş ve Marsı Koç, Boğa, Yengeç**, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Oğlak**, Kova, Balık olanları son derece olumsuz etkileyebilir. Bilhassa Yengeç ve Oğlak burçları 20, 21 Nisanda Tr Güneşden son […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]