Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Basur Hastalığı Kötü Kokuya Sebep Olur Mu?

Yayınlanma:
ABONE OL

Basur, konuşulması en rahatsız edici konulardan biridir. Buna bir de koku konusu da eklenirse, en dayanıklı hastalar bile garip hissedebilir. Bununla birlikte, basurun ara sıra kötü bir koku yayabileceği doğrudur.

Belki de, basur probleminizin olduğunun farkında bile olmayabilirsiniz. Ancak, giderek hoş olmayan bir koku yaydığınızı fark edebilirsiniz. Bu, basurun iltihaplandığı ve vücudunuzun size bir alarm gönderdiği anlamına gelebilir!

Basur neden koku yayar?

Birçok basur hastası, zaman zaman basurun iltihaplanıp tahriş olabileceğini, bunun da hoş olmayan bir koku yaymasına neden olabileceğinin farkında değildir.

Basur iltihaplandığında; alt rektal bölgedeki iç hemoroidler veya anüs çevresindeki derinin altında bulunan dış hemoroidlerin çevresindeki damarlar ve destek dokuları şişer.

İç hemoroid şişerse; anal sfinkter kaslarının kontrolünü belirli bir miktarda kaybedersiniz. Bu olursa, dışkı ve dan oluşan az miktarda sızıntı ürettiğinizi fark edebilirsiniz. Bazen, bu küçük bir miktar olabilir. Ancak, rahatsız edici bir koku yaratmak için yeterlidir.

Basur neden kötü kokar?

Tahmin edebileceğiniz gibi, herhangi bir bağırsak hareketi hoş bir koku yaratmaz. Bu nedenle, anal sfinkter kaslarının geçici olarak kontrolünü kaybetmeniz bile benzer bir sonuç doğuracaktır.

Basur nedeniyle hoş olmayan koku deneyimini yaşayabilecek kadar şanssız olan gruptaysanız, kokuyu etkisiz hale getirmenin bazı yolları vardır. Bir oturma banyosu veya düzenli olarak ılık banyolar yapmak, kokunun kontrol altına alınmasına yardımcı olacaktır.

Basurdan balık kokusu gelmesi normal mi?

Bu, pek çok soruna işaret ediyor olabilir. Ancak, büyük olasılıkla basurla ilgilidir. Koku, sfinkter kaslarının kontrolünü geçici olarak kaybetmeniz nedeniyle, dışkının sızmasının aksine; mukus zarı tarafından üretilen akıntıdır.

Bu utanç verici olsa da; kişisel hijyeni rutinine uyarsanız, çevrenizdeki insanların bunu fark etmesi pek olası değildir.

Basur patlarsa kokar mı?

Kan pıhtıları geliştiren dış hemoroitler, patlayabilecek olanlardır. Bu, basurda birikmiş olabilecek kan ve mukus karışımından kaynaklanan metalik bir kokuya neden olabilir.

Mor ve çürük görünümü ile, dış hemoroitlerdeki kan pıhtılarını tespit edebilirsiniz. Bu varsa, doktorunuzdan randevu almanız tavsiye edilir.

Basur hastalığına bağlı koku nasıl azaltılır?

Bu konuda size yardımcı olabilecek bazı basit önlemler vardır:

  • Daha sık ılık duş alın.
  • Cadı fındığı ve basur kremleri kullanın.
  • Bol su için ve dışkınızın yumuşamasını sağlamak için yüksek lifli besinler tüketin.

Basur nasıl tedavi edilir?

Hiçbir tedavi, bir daha asla basur yaşamayacağınızı garanti edemez. Ancak, mevcut sorunları ortadan kaldırabilir. Basur tedavisi için, bir dizi cerrahi ve cerrahi olmayan tedavi seçenekleri mevcuttur. Lazerle basur tedavisi, düşük nüks oranı ve hızlı iyileşme süresi ile en çok tercih edilen tedavilerden biridir.

https://inday.com.tr/

İlgili Haberler

Neden Güçlü İletişim Özelliklerine Sahip Bir Cep Telefonu Taşımalısınız?

Günümüzün birbirine bağlı dünyasında, uluslararası seyahatlerde iletişimi kolaylaştırmak için cep telefonlarının rolü önemlidir. Rahat bir tatil veya iş seyahati yaparken güçlü iletişim özelliklerine sahip bir cep telefonuna sahip olmak seyahat deneyiminizi önemli ölçüde artırabilir ve size birçok avantaj sağlayabilir. Uluslararası Seyahatlerde Gelişmiş Mobil İletişimin Kritik Rolü Sınırlar Arası Bağlantı Kurun Uluslararası seyahatlerde güçlü iletişim özelliklerine […]

Genel
12 Mart 2024
Ramazan ayında egzersiz yapılır mı?

Ramazan ayında egzersiz yapılır mı? Ramazan ayının, soğuk havalara denk gelmesi ve viral enfeksiyonlardaki artış hepimizin kapalı ortamlarda vakit geçirmesine neden oluyor. Bu durum ise düzenli egzersiz yapan vatandaşlarımızı düşündürüyor. Spor eğitmeni ve milli sporcu Yavuz Aktunç, ramazan ayında bilinçli beslenerek ve doğru egzersizler yaparak metabolizmanın dengesini bozmadan, kilo artışı veya kilo kaybının önüne geçerek […]

Türkiye’nin En İyi Sanal Sunucu Sağlayıcıları: Size Uygun Olanı Bulun

Güvenilir ve hızlı bir sanal sunucu (VPS) çözümüne mi ihtiyacınız var? Türkiye’de hizmet veren birçok harika sanal sunucu sağlayıcısı bulunmaktadır, ancak ihtiyaçlarınız için en uygun olanı seçmek zor olabilir. İster küçük bir işletmeyi yönetiyor olun, ister yüksek trafikli bir web sitesine ev sahipliği yapıyor olun, dikkate alınması gereken birçok önemli faktör vardır. Bu blog yazısında, […]

KMSpico kullanarak Excel dünyasına dalın

Kimya dönem ödevi yazma yolculuğumun başında, derinlemesine veri analizi ve etkili sunum ihtiyacı ile karşı karşıya kaldım. Kimya bana her zaman karmaşık formüllerin ve reaksiyonların büyülere benzediği heyecan verici bir şey gibi geldi. Ancak konu veri işleme ve analiz olunca profesyonel bir asistan olmadan baş edemeyeceğimi fark ettim. Seçimim, yetenekleri hakkında çok hevesli eleştiriler duyduğum […]