Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İstanbul’da Denizaltı temizliği yapıldı, çıkan atıklar görenleri şaşırttı

Yayınlanma:
ABONE OL

İBB, Dünya Çevre Günü’nde Üsküdar Vapur İskelesi yanında su altı temizliği yaparak, denizlerin kirliliği konusuna dikkat çekti. Toplam altı kişiden oluşan su altı dip temizleme ekibinin çıkardığı atıklar, etkinlik alanında sergilendi. Otomobil lastiğinden motosiklete, cep telefonundan plastik eşyalara kadar su altından çıkan atıklar görenleri şaşırttı. “Denizde hayat var, lütfen kirletme” sloganıyla düzenlenen etkinlik, yurttaşlarda farkındalık yarattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde yaşam kaynağı denizlerin hızla kirlenmesine dikkat çeken bir etkinliğe imza attı. “Denizde hayat var, lütfen kirletme” sloganıyla düzenlenen etkinlikte profesyonel su altı dip temizleme ekibi, Üsküdar Vapur İskelesi yanında daldı, iskele boyunca 18 metre derinlikte yoğun bir çalışma yaptı.

ALTI DALGIÇ VE 3 DENİZ YÜZEYİ TEMİZLEME TEKNESİ GÖREV YAPTI

İBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Deniz Hizmetleri Müdürlüğü ve İSTAÇ tarafından düzenlenen halka açık etkinlikte, toplam 6 profesyonel dalgıcın yanı sıra üç deniz yüzeyi temizleme teknesi de görev aldı. Saat 11.00’de başlayan temizlik çalışmaları, 15.00’te sona erdi.

Yurttaşların kıyıdan izlediği temizlik çalışması, denizlerdeki eko sistemi bozan süreç konusunda farkındalık yarattı, su altındaki gözlerden uzak kirliliğe dikkat çekti. Su altından çıkarılan atıklar, etkinlik alanında sergilendi.

MOTOSİKLETTEN MATARAYA HER ŞEY VAR

Motosikletten cep telefonuna, otomobil lastiğinden şişeye, bisikletten mataraya, makastan tespihe kadar su altından çıkan atık maddeler, etkinliği izleyen yurttaşları şaşırttı; “deniz altında ne ararsan var” yorumlarına neden oldu. Katılımcılar, “kendimizi koruyabilmek için doğayı korumalıyız” mesajı üzerinde düşünce birliğine vardı.

ATIKLAR GERİ DÖNÜŞÜM İÇİN İBB TESİSLERİNE GÖNDERİLDİ

Etkinlik alanı, bilgilendirici not ve sloganlarla donatıldı. Katılımcılar, koronavirüs önlemleri sebebiyle maske kullandı ve sosyal mesafe kuralına özenle uydu. Etkinlik sonunda atıklar, bertaraf edilmek üzere İBB’nin tesislerine götürüldü. Burada, dönüşüme uygun olanlar ayrıştırılıp geri kazanım diğerleri ise atık bertaraf tesislerine yönlendirildi.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum Saba Tümer, programının ikinci bölümünde çok sevdiği Mabel Matiz’i ağırladı. Tümer’in; “Bazen ruhun, bedenin […]