Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Koronavirüs Döneminde Evde Sağlık Hizmetleri

Yayınlanma:
ABONE OL

Sağlık Bakanlığı onaylı resmi olarak çalışmakta olan Evde sağlık hizmetlerinin tüm ekipleri, Koronavirüs döneminde de evlerinden çıkamayan hasta ve yaşlı bireylere sağlık hizmetlerini güvenle vererek yanlarında yer alıyor.

Evde sağlık hizmetlerinin yapısı, hastanede veya herhangi bir sağlık kuruluşunda verilebilecek medikal hizmetlerin neredeyse tümünün evde uygulanabilmesine olanak sağlayan bir sistemine dayanıyor. Dolayısıyla koronavirüs döneminde tedavilerin aksamadan devam etmesi için organize edilen evde sağlık hizmetleri daha fazla önem kazanıyor. Bu sistem sayesinde hastanın/yaşlının evden çıkmasına gerek kalmadan evine evde sağlık hizmetlerini vermek üzere doktor, hemşire, hasta bakıcı, radyoloji teknikeri, fizyoterapist ve destek birimler yönlendirilerek hizmet profesyonel bir şekilde sağlanmış oluyor.  

Koronavirüs döneminde evden çıkamayan veya virüs kapma endişesi taşıyan hasta ve yaşlıların evde sağlık hizmetlerinin sunumu multidisipliner bir yaklaşımla organize ediliyor. Eve yönlendirilen sağlık birimleri, hasta/yaşlı kişinin tedavisi ve sağlığı için gerektiğinde farklı birimlerini de devreye sokarak koordineli bir şekilde çalışıyor. Evde sağlık hizmetleri vermek üzere eve yönlendirilen ekipler yalnız koronavirüs döneminde değil rutinde ev hizmetlerinde uygulanması zorunlu olan steril koşulları oluşturarak hastanın güvenliğini sağladıktan sonra hastaya özel tek kullanımlık (disposable)  malzemeler ile hizmeti sunuyor. Koronavirüs döneminde de bu önlemlere aynen devam edilerek hizmet sunumunda mutlaka maske, eldiven kullanımı sağlanarak ve sosyal mesafeye dikkat edilerek hizmet veriliyor.  

Koronavirüs döneminde evde sağlık hizmetlerinden alınabilecek sağlık ve bakım desteği için aile yakınlarının evde sağlık yetkilileri ile görüşmesi yeterli olacaktır. Yapılan görüşmenin ardından talep edilen hizmete göre evde sağlık hizmeti verilmeye başlanmaktadır.

Koronavirüs döneminde evde doktor muayene hizmeti için ailenin talebine göre hasta veya yaşlı bireyin ihtiyacı olan doktor branşı hangisi ise, eve o branşta doktor organize edilerek hastanın muayenesi gerçekleştirilir.   

Evde hemşirelik hizmeti evde sağlık hizmetlerinin en kapsamlı organizasyonlarından biridir. Koronavirüs döneminde evde hemşire hizmetinin günübirlik veya yatılı olarak verilmesi, hastanın hem tedavi uygulamalarına devam edilmesini hem de virüs tehdidine maruz kalmadan tedavisine destek olunmasını sağlar. 

Evde bakım hizmetlerinin bünyesinde hizmet veren evde bakıcı hizmeti koronavirüs dönemidahil her zaman hasta ve yaşlı bireylerin bakım ihtiyaçlarını karşılamak üzere günlük veya yatılı olarak destek olmaktadır.  

Evde sağlık hizmetlerinin evde laboratuvar hizmeti Koronavirüs döneminde evden çıkmak istemeyen kişilerin gerekli kan tetkiklerinin alınabilmesine olanak sağlayan özel bir hizmettir.

Evde radyoloji hizmeti de doktor tarafından çekilmesi talep edilen radyolojik tetkiklerin Koronavirüs döneminde hastanın evden çıkarılmadan mobil cihazlarla evde çekim yapılmasına olanak sağlayan önemli bir hizmettir.

Evde sağlık hizmetleri kapsamında olan evde fizik tedavi hizmeti, yatağa bağımlı veya fizik tedavi alması gereken hastaların koronavirüs döneminde de seanslarına ara verilmeden fizyoterapist eşliğinde evde verilmesine imkan sağlayan bir hizmettir.

Evde sağlık hizmetleri evde cihaz ve malzeme sağlayıcılığı (kiralık/satılık) konusunda da hizmet vermektedir. Koronavirüs döneminde de hasta ve yaşlılar için ihtiyaç olabilecek her türlü tıbbi malzeme talep edilebilir.  

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]