Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Eğitim

Bağımlılık Problemleri Nasıl Aşılır ?

Yayınlanma:
ABONE OL

Uzman psikolog Müge SEREZ

Bağımlılık, bir beyin hastalığı olarak tanımlanıyor. Kesinlikle zamanında tedavi edilmesi ve bu yönde çalışmalara başlanılması gerekiyor. Bağımlılık problemleri, yalnızca bunu yaşamakta olan bireye değil çevresinde yaşayan bireylere de olumsuz etki etmektedir.

Bağımlılık probleminin davranışsal, sosyal, biyolojik ve genetik nedenleri bulunabiliyor. Fakat hiçbir neden bağımlılığı tek bir yönden açıklamaya yetmemektedir. Örneğin madde kullanımının bir bağımlılık problemine dönüşme göstermesinde birçok etmen vardır. Buna rağmen temelde gelişen bir biyolojik süreç vardır. Kişinin ruhsal özellikleri, genetik yatkınlıkları, çevresindeki faktörlerin belirleyici rolleri, maddeye ulaşılabilir düzeyi, ailesel yapılar gibi çeşitli özellikler bireyde bazı yönlendirmelere neden olabiliyor. Bu gibi etmenler bağımlılık probleminin oluşmasında son derece büyük rol üstleniyor.

ilginizi çekebilir :  bağımlılık tedavisi

İyileşme Süreci

Diğer kronik hastalıklarda görüldüğü gibi bağımlılık problemlerinde de tam anlamı ile iyileşme, hastalığın yok olması mümkün olmamaktadır. İyileşme yerine düzelme ya da değişime uğrama sözcüklerini kullanmak daha doğru olacaktır. Değişimden kastedilen, bireyin kullanımının durdurulması değildir. Bunun yanında kullandığı bağımlılık yaratan maddeye karşı duyduğu isteğin kontrol altına alınması ve kontrol altında tutulmasıdır. Düzen dahilinde süregiden bir hayata devam edebilmesi için bağımlılık oluşturan maddeye karşı bir isteksizliğinin yavaş yavaş da olsa oluşması gerekiyor.

Bağımlılık problemi ile mücadelede psikolojik destek tabii ki de olmazsa olmazdır. Bu yönde eğitimini tamamlamış olan ve birçok bağımlılık problemi mücadelesi vermiş olan profesyonel dahilinde tüm sorunların üstesinden gelmek daha kolay olacaktır.

ilginizi çekebilir : bağımlılık tedavisi istanbul

Duygusallığın Önemi

Hasta, bağımlılık problemleri kapsamında son derece duygusal bir durumda olacaktır. Mantıksal hareket etme hususu neredeyse yok olacak düzeye gelecektir. Hastanın duygusallığını törpülemek için aile bireylerine büyük bir görev düşüyor. Bağımlılık problemi olan bireyin bu dönemde yalnız olmadığını, birilerinin kendisini anlayabildiğini görmesi ve hissetmesi gerekiyor.

Alkol ve madde bağımlılığı problemleri, pek çok psikolojik sorunu da beraberinde getiriyor. Depresyona girme, intihar etme isteği, kaygılar, panik atak yaşamak, uyku sorunları, travma, dikkat eksikliği ve odaklanma sıkıntısı, düşünme yetisinde yetersizlik gibi durumlar bağımlılık problemleri kapsamında görülen sonuçlardır. Bu yönde daha kötü sonuçlar ile karşı karşıya kalınmaması için kesinlikle psikolojik bir desteğin alınması gerekiyor. Bağımlılık problemleri olan bireyler genel olarak sorunları ile baş etme konusunda güçlük çekiyor. Bunun için belli bir yardımın alınması, bir tedavi programının uygulamaya konulması gerekiyor. Bu sayede bağımlılık problemleri aşılabilir.

Bireyin bağımlılık problemleri sonucunda yaşamakta olduğu bir başka problem zinciri, kısır döngü dahiline girmeden desteklerin alınması ve bilinçlendirmelerin yapılması gerekiyor.

Siz de eğer bağımlılık probleminizin bulunduğunu düşünüyorsanız ve bu yönde bir destek almak istiyorsanız en doğru adreste bulunduğunuzun farkında olabilirsiniz. Bizimle iletişime geçerek bağımlılık probleminizi kolay bir süreç dahilinde aşabilirsiniz. Detaylı bilgiyi en iyi şekilde sizlere aktaracağız.

Daha fazlası için : https://mugeserez.com/

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
26 Nisan 2024
İSTANBULLULAR, KADIKÖY’DE ATALIK TOHUMLARLA BULUŞUYOR

Kadıköy Belediyesi’nin atalık tohum üretimini korumak, desteklemek ve çoğaltmak amacıyla bu yıl 3.’sünü düzenlediği Kadıköy Tohum Takas Şenliği, 28 Nisan Pazar günü 12.00-17.00 saatleri arasında Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilecek. Ziyaretçilere atalık tohumların hediye edileceği şenlikte, 30’dan fazla üretici ve kooperatif de stant açacak. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlıklı gıdaya erişimin önündeki en büyük tehditlerden […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]