Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Taksiciler, şehit olan Mehmetçiklere destek için konvoy düzenledi

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul’da Anadolu ve Avrupa Yakasında çalışan taksiciler, İdlib’de rejim unsurlarınca düzenlenen hain hava saldırısında şehit olan Mehmetçiklere destek vermek için konvoy düzenledi. Taksiciler, daha sonra Beyoğlu’nda bulunan Rusya Konsolosluğu önünde İstiklal Marşı okudu.

Anadolu ve Avrupa Yakasında görev yapan yaklaşık 500 araçlık Taksici Esnafı, araçlarını Türk Bayraklarıyla süsleyerek, konvoy oluşturdu. Konvoyun bir kısmı Göztepe Köprüsünde toplandıktan sonra 15 Temmuz Şehitler Köprüsünü geçerek Avrupa Yakasına geçiş gerçekleştirdi.

Avrupa Yakasında da toplanan taksiciler Barbaros Bulvarı, Dolmabahçe Işıklar ve Karaköy’den İstiklal Caddesine çıktı. Taksiciler, burada bulunan Rusya Konsolosluğu önüne gelerek çelenk bıraktı. Daha sonrada şehitlerimiz için saygı duruşu gerçekleştirdi. Daha sonrada İstiklal Marşı okudu.

“Ülkemizin gücünü, birliğini, beraberliğini göstermek için toplandık”

Göztepe Köprüsü altında konuşan Anadolu Taksiciler Birliği(ATB) Başkanı Kurban Temel, “İdlib’de kalleş bir saldırı sonrası 34 tane vatan evladını şehit vermek üzere biz de burada toplandık; ülkemizin gücünü, birliğini, beraberliğini göstermek için toplandık. Burada herhangi bir siyasi parti ya da bir odanın önemi yoktur; sadece taksicilerin düzenlediği bir toplantıdır. Tahminime göre üç veya beş bin taksi olacağız” dedi.

Taksim Odakule önünde toplanan taksicileri temsilen konuşan İstanbul Taksiciler Odası Esnaf Başkanı Eyüp Aksu ise “Ey Mehmetçik, yalnız değilsin dualarımız seninle, Ey Mehmetçik İslam’ın Şanlı Ordusu sensin. Ey Mehmetçik adaletin hakkın ordusu sensin. Ey Mehmetçik, Adı Mehmet, Muhammed olan tek ordu sensin başta Rusya olmak üzere Türkiye’nin önünü kesmek isteyenlere sesleniyoruz: Ne sıcak denizlere arzunuz, ne petrol kuyusu aşkınız, Türk Milletinin yükselişini durduramayacaksınız. Bu toprakların sahibi bizleriz. Bize Suriye’de ne işiniz var diyenler asıl sizin ne işiniz var Ey Rusya, ey ABD? Anadolu bugün ayaktadır. Ve her şeyin farkındadır. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti Milleti mücadelesinden hiçbir zaman geri durmayacaktır” şeklinde konuştu.

Taksici Esnafı Yasin Çelik, “Şehitlere destek amacıyla toplandık burada şehitlerimizin kanı yerde kalmasın diyerek destek vermek için toplandık” dedi.

Bir diğer taksi esnafı Abdulmusa Ulu’da, “Allah razı olsun tüm taksi camiasından şimdi konvoy halinde birinci köprüye doğru devam edip Avrupa Yakasındaki taksicilerle bir araya geleceğiz. Türk’üz, doğruyuz, mutluyuz” ifadelerini kullandı. Bir başka taksi esnafı Yusuf Aydın, “Şehitlerimiz adına bu eylemi yapıyoruz, hiçbir siyasi amacı yok. Canını gözünü kırpmadan feda eden şehitlerimiz için feda olsun bu eylem” şeklinde konuştu.

Otomobillerin de katıldığı konvoya, yol kenarında bekleyen vatandaşlar da el ve bayrak sallayarak destek verdi. Açıklamanın ardından vatandaşlar araçlarına binip, korna çalarak ayrıldı.

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum Saba Tümer, programının ikinci bölümünde çok sevdiği Mabel Matiz’i ağırladı. Tümer’in; “Bazen ruhun, bedenin […]