Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İBB ekipleri sel ve baskın bölgelerinde

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul’da sabah saatlerinden beri etkisini gösteren ve Fatih’te metrekarede ortalama 114 kg yağmurun düşmesiyle sonuçlanan sağanak bir vatandaşın canını alınken, bir çok yerde su baskını ve sele neden oldu. Hasarın etkilerini azalatmak ve önlem almak için İBB ekipleri seferber oldu. 
Sel ve su baskınlarıyla mücadele çalışmasını sahada İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut yönetirken, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir de AKOM’da çalışmaları koordine ediliyor.


En fazla yağış Fatih, Beşiktaş, Sarıyer, Üsküdar, Kadıköy, Ümraniye ilçelerinde görüldü. İstanbul genelinde metrekareye ortalama 30- 40 kg yağış düştü.
Şehir hatları, İDO, tramvay seferlerinde yaşanan iptaller normale döndü. Yağışlı havanın akşam saatlerine (20.00) kadar İstanbul genelinde, özellikle Boğaz· çevresi ve Anadolu yakasında yer yer kuvvetli şekilde etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor.
İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut da beraberindeki teknik ekiple özellikle Fatih, Eminönü bölgesinde yaşanan su baskınlarını ve İBB’nin yaptığı çalışmaları yerinde inceledi. İBB’nin sel ve su baskınlarıyla mücadele çalışması AKOM’da İBB Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir tarafından koordine ediliyor.
Hava muhalefeti nedeniyle kapanan T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı, TF1 Maçka-Taşkışla Teleferik Hattı seferleri normale döndü. T3 Kadıköy-Moda tramvay hattında enerji kesintisi giderildi. Ancak tramvay hattında kaza yapan aracı çekme çalışmaları devam ediyor.
Su baskını neticesi Unkapını köprüsü altında yaşamını yitiren vatandaşla ilgili savcılık soruşturması da sürüyor. Henüz kimliği tespit edilemeyen vatandaşın evsiz olduğu bilğisi alındı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım, Çevre Koruma, Zabıta, 153 Yerinde Çözüm ekiplerine gelen 2414 ihbara, 3799 personel, 1841 araç, iş makinesi ve ekipman ile müdahale ediliyor.
· İtfaiye 1136 personel, 521 araç
· Yol bakım 393 personel, 132 araç ve ekipman
· İSKİ 1615 personel, 1004 araç ve ekipman
· Atık yönetim 255 personel, 110 araç ve ekipman
· Zabıta 400 personel, 74 araç ve ekipman
Sorun Yaşanan Önemli Noktalar/Olaylar
1. Sahilyolu Kazlıçeşme
2. Sahilyolu Samatya
3. Sahilyolu Yenikapı
4. Unkapanı alt geçit
5. Aksaray alt geçit
6. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı alt geçidi
7. Saraçhane alt geçidi ve Fevzipaşa caddesi
8. Kumkapı alt geçidi
9. Kabataş tramvay yolu
10. Eminönü meydan ve alt geçidi
11. D100 Kazlıçeşme
12. Üsküdar meydan ve sahil yolu
13. Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri Önü
14. Çengelköy Sahilyolu

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. Türkiye’de özellikle son yıllarda konutlardaki arz yetersizliği ve enflasyondaki hızlı yükseliş, kira fiyatlarının katlanarak artmasına […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]