Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Ruz-ı Hızır Okçuluk Sezonu başladı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’ın katılımlarıyla Ruz-ı Hızır okçuluk sezonunun açılışı ilk kez Topkapı Sarayı’nda gerçekleşti. Sezon açılış programında Bakan Ersoy ve Bilal Erdoğan ok atışı yaparak hünerlerini sergiledi.

İlk kez Topkapı Sarayı’nda gerçekleşti

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’ın katılımlarıyla Ruz-ı Hızır okçuluk sezonunun açılışı ilk kez Topkapı Sarayı’nda gerçekleşti. Sezon açılışına Bakan Ersoy ve Erdoğan’ın yanı sıra İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, Okçular Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan katıldı. Mehteran gösterisiyle başlayan program, akabinde Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Açılış programında Bakan Ersoy ve Bilal Erdoğan, ‘Ya Hak’ diyerek yaptıkları ok atışıyla hünerlerini sergileyip hedefi vurdu. Etkinlik kapsamında vatandaşlar ve özellikle turistler, 10 Mayıs’a kadar Topkapı Sarayı’na gelerek ok atışı yapabilecek.

“Biz buna kültür ve sanat olarak da bakıyoruz”

Okçuluğun bir kültür ve sanat mirası olduğunu ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Türk milletinin ata yurdundan Anadolu’ya gelmesinde ve burada yüzyıllardır süren kalıcılığından en büyük etken okçuluğa olan hakimiyetidir ve yüzyıllarca yıl burada ana yurdumuz olarak Anadolu’nun kalmasında en büyük etkendir. Biz buna kültür ve sanat olarak da bakıyoruz. Şu anda Topkapı eserlerimiz içinde büyük yer işgal eden silahlarımız, oklarımız dünyanın her yerinde artık sergiliyoruz. Vazifesini tamamlamış gibi gözükseler de kültür ve sanatta da çok güzel silah olarak oklarımızı kullanıyoruz” dedi.

“Okçuluk bizim ata sporumuz”

Dünyanın kutuplaşmaya doğru gittiğini ve bu kutuplaşmanın giderilmesinin yollarından birinin ülkelerin geleneksel objeleriyle ön plana çıkması gerektiğini vurgulayan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, “Okçuluk bizim ata sporumuz. Biz Dünya Etnospor Konfederasyonu olarak bütün dünyada, bütün geleneksel sporların yaygınlaşmasını savunuyoruz. Bunun dünyanın kültürel zenginliğine hizmet olduğunu düşünüyoruz. Çünkü maalesef dünyanın tek kutuplaşmaya doğru zorlandığı ve bunun huzursuzluklar oluşturduğunu bir evredeyiz. Bu tek kutuplaşmanın giderilmesinin yolu dünyanın bütün milletlerinin kendi renkleriyle boyanabilmelerine, kendi kültürlerini yaşatabilmelerine olanak sağlamak olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’de güreşlerimiz de ne kadar ünlüyse okçuluğumuzun da o seviyede güçlü olması gerekiyor. Nitekim Okçular Vakfı’mızın kuruluştan beri Türkiye’de okçuluk en az dört kat her sahada büyüdü. İnanıyoruz ki 2020 olimpiyatlarında Tokyo’da okçulukta ülkemiz madalyayla da buluşacak” ifadelerini kullandı.

“Türk okçuluğu dünyada zirve durumda”

Türk okçuluğunun dünya olarak zirve kabul edildiğini belirten Okçular Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Türk okçuluğu artık dünyanın dört bir yanında eğitim olarak verilmekte. Malezya’dan Amerika’ya, Brezilya’ya ve Balkanlar’a uzanan ve dünyanın dört bir yanında artık gençler Türk okçuluğunu öğreniyorlar. Okçular Vakfı bir kadim geleneğin, bir medeniyetin geleneğini geleceğe taşıma konusunda iddialıdır. Şu anda vakfımızın sayesinde yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde dünyada unutulmaya yüz tutmuş olan aslında Türk okçuluğu dünyanın zirvesi olarak kabul edilen bir okçuluktur. Bunun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın himayelerinde bugün bu noktaya getirmenin gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.


Açılış programında konuştu

Açılış programında konuşan İstanbul İl Kültür ve Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, “Ok, eğitimden spora, yaşam tarzından dünyaya mesaja varıncaya kadar aslında bir doğruluğun, bir dürüstlüğün simgesi ve sembolüdür. Bu kültürün ihya edilmesi sadece eğitim ve spor değil, aynı zamanda bir ahlakı esas alan, dürüstlüğü esas alan bir medeniyetin inşasıdır. İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Okçular Vakfı ortaklaşa bu sarayın avlusuna ilk defa bir hafta özelliği taşıyan; gelecek sene 2’nci Okçular Vakfı olarak nitelendirmemiz mümkün. Okçular Haftası’nın ilkini burada gerçekleştirme bahtiyarını taşıyoruz” diye konuştu.

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   Türkiye Kayak Federasyonu’nca düzenlenen 2023-2024 Sezonu Snowboard Alpine […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]