Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Vatan Partisinden Fikirtepe sorununa 7 maddelik çözüm önerisi

Yayınlanma:
ABONE OL

Vatan Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Mustafa İlker Yücel ve Kadıköy Belediye Başkan Adayı Osman Erbil, Fikirtepe’de kentsel dönüşüm mağdurlarıyla bir araya geldi. Yaklaşık sekiz yıldır evlerine yerleşemeyen Fikirtepe sakinlerini dinleyen Yücel, sorunun çözümü için gereken 7 maddelik programı açıkladı.

Vatan Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Mustafa İlker Yücel ve Kadıköy Belediye Başkan Adayı Osman Erbil, Fikirtepe’de kentsel dönüşüm mağdurlarıyla bir araya geldi.

YILDIRIM’A ÇAĞRI

Basın açıklamasında konuşan Yücel, kentsel dönmüşümde pilot bölge olarak belirlenen Fikirtepe’nin vatandaşı yerinden etme bölgesine döndüğünü, kentsel dönüşün yaşandığını belirtti. “Fikirtepe’de halk yok şirketler var” diyen Yücel, Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’a da “şirketleri değil halkı tercih edin” çağrısında bulundu. Fikirtepe tüm Türkiye’nin sorunudur diyen Yücel’in açıkladığı 7 maddelik çözüm programı şu şekilde:

-Evleri yıkılmış herkese kira yardımı yapılacak.

-Yıkılmış durumda veya yarım bırakılan projeleri TOKİ, Emlak Konut, Ziraat Gayrımenkul Yatırım -Ortaklığı, Halk Gayrımenkul Yatırım Ortaklığı yapmalıdır.

-Kaçak olan müteahhitlerin yarım bıraktığı inşaatlar kamulaştırılsın.

-İş yapmayan firmalarla yapılan sözleşmeler mahkemeyi beklemeden fesh edilsin.

-Dolandırıcı şirketlerle ilgili hukuki işlemler derhal başlatılsın.

-Tapulardaki şerhler kaldırılsın.

-Örnek sözleşme metni uygulansın.

ÇÖZÜM VATAN PARTİSİ’NDE

Mustafa İlker Yücel’den sonra söz alan Osman Erbil, yaşanan mağduriyetin sorumlularının hükümet, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İBB olduğunu vurguladı. Mağduriyetlerin çözülmesi için yapılması gerekenin devletin elini taşın altına koyması olduğunu söyleyen Erbil, “Ak Parti’nin de CHP’nin çözüm için söyleyecek sözü yok. Çözüm ranta karşı savaş açan Vatan Partisi kadrolarıdır.” dedi.

‘EVLERİ DEPREM DEĞİL, BAKANLIK YIKTI’

Programda Fikirtepeliler de mağduriyetlerini anlattı. Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Yasin Bektaş, bakanlıklarla bağlantı kuramadıklarını söyledi. “Eskiden evimiz vardı, mutluyduk. Şimdi evimiz yok, boş bir arazi, çamur var” diyen Erbaş, kendilerine hukuka gidin dendiğini belirtti. Bektaş, sorunun bakanlığın oluşturacağı komisyonla çözülebileceğini ifade etti. Fikirtepe mağdurlarından Engin Akgüzel de projeye zorla imza attıklarını söyledi. Kendilerine bakanlık tarafından “ya imza atarsınız, ya yerinizi kamulaştırırız” dendiğini belirten Akgüzel, verilen sözlerin de tutulmadığını, kentsel dönüşümde verilen kira yardımının kendilerine verilmediğini söyledi. Akgüzel, “bizim evlerimizi deprem değil, bakanlığın kamulaştırma yasaları yıktı” dedi.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. Türkiye’de özellikle son yıllarda konutlardaki arz yetersizliği ve enflasyondaki hızlı yükseliş, kira fiyatlarının katlanarak artmasına […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]