Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nin temel atma töreni Maltepe’de gerçekleşti

Yayınlanma:
ABONE OL

Maltepe Belediyesi tarafından Altayçeşme Mahallesi’nde yapılacak olan 6 bin metrekare inşaat alanına sahip Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nin temeli, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı coşkulu bir törenle atıldı.

Ekrem İmamoğlu törene katıldı

Törende, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gamze Akkuş İlgezdi, Yunus Emre, Fethi Açıkel, Onursal Adıgüzel, CHP İstanbul Milletvekilleri Emine Gülizar Emecan, Mahmut Tanal, Turan Aydoğan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Burkay Düzce, CHP Maltepe İlçe Başkanı Savaş Yücel, CHP ve İyi Parti Maltepe İlçe Teşkilatı, eski Kültür Bakanı ve SODEV Onursal Başkanı Ercan Karakaş, sanatçı-yazar Zülfü Livaneli, eski milletvekilleri, parti yetkilileri ve binlerce vatandaş katıldı.

“Yaşar Kemal’i Türkan Saylan ile buluşturduk”

Ellerinde Türk bayrakları olan binlerce vatandaşın katıldığı törenin açılış konuşmasını yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Yaşar Kemal’in adını Maltepe’de yine Türkiye’nin aydın, çağdaş yüzü, Anadolu kadının gerçekten yürekli temsilcisi Türkan Saylan ile buluşturduk. Onlar yolumuzu aydınlatanladır, onlarla büyüdük. Bundan sonra da Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde, yeni aydınlıklar, yeni projeler, yeni güzelliklerle yolumuza devam edeceğiz. Ben her gün sizlerle beraberim. Bir 5 yıl sizlere hizmet ettim. Bir 5 yıl daha Maltepe’de yaptıklarım için değil, yapamadıklarım için sizlerden destek bekliyorum” dedi. Kılıç’tan sonra kürsüye gelen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da,   “Maltepe Belediye Başkanımıza, öğrencisi olmaktan onur duyduğum Türkan Saylan ve Yaşar Kemallerin sadece ismini değil, anlayışını ve mücadelesini de yaşattıkları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Borcumuzu ödüyoruz”

Temel atma törenine katılan ünlü sanatçı Zülfü Livaneli, “44 yıllık dostum, ustam Yaşar Kemal’in adının verildiği bir kültür merkezinin daha temel atma törenine gelmek beni çok mutlu etti. Eğer bugün bizler varsak, sizler varsanız bunu hepimiz bu ülkenin kültürüne insancıl, hümanist, halktan ve emekten yana sol yaklaşımlar ekleyen Yaşar Kemallere, Nazım Hikmetlere, Orhan Kemallere, Sabahattin Alilere borçluyuz. Bugün Başkan Ali Kılıç’ın yaptığı bu temel atma, bir borç ödemedir. Hepimizi yetiştirdiler. İstanbul çok büyük bir dönüşümün arifesinde. 1994 yılında yarım bıraktığımız bir İstanbul var. Şimdi bütün umudum şu, Ekrem İmamoğlu 94’ten bıraktığımız bayrağı alıp yükseltiyor. 44 yıllık dostluğa dayanarak şunu söyleyebilirim ki; Yaşar Kemal de aramızda olsaydı Ekrem İmamoğlu ve Ali Kılıç’ı desteklerdi. 1 Nisan’da güzel bir İstanbul sürprizi yapalım.”

“Burada bulunmak onur verici”

Son olarak kürsüye gelen CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ise şunları söyledi: “Çok kıymetli yol arkadaşım Ali Kılıç’ın, Maltepe’de bir kültür merkezi yapması ve tabi ki her şeyden öte ismine de gerçekten Türkiyemizin dev yazarı Yaşar Kemal’in adını vermesi ve bu yüzden burada olmam inanın onur ve gurur verici. İlçemize ve İstanbul’a hayırlı ve uğurlu olsun. Çok koşturuyor, çalışıyoruz. Siz güzel insanlar hem bizi motive ediyor, hem de güçlendiriyorsunuz. Biz iyi dille, temiz siyasetle, ahlaklı konuşma ve güler yüzle insanlara moral vermeye geliyoruz. Bu ülkenin morale ihtiyacı var.”  

BUTONA BİRLİKTE BASTILAR

Konuşmaların ardından törene katılanlar hep birlikte butona basarak, kültür merkezinin temelini attı. 6 bin metrekare inşaat alanına sahip Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde konferans, tiyatro ve fuaye salonları, açık-kapalı kafeterya, cep sineması ve sahneleri, etkinlik ve müzik odaları, sanatsal eğitim alanları ve kapalı otopark bulunuyor. 

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. Türkiye’de özellikle son yıllarda konutlardaki arz yetersizliği ve enflasyondaki hızlı yükseliş, kira fiyatlarının katlanarak artmasına […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]