Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İstanbul Devlet Tiyatrosunda bu hafta

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Devlet Tiyatrosunda, 18 Aralık – 23 Aralık tarihleri arasında 4 oyun sahnelenecektir. Sahnelenecek oyunlar; “Elektra”“Profesyonel”, “80 Günde Devr-i Alem”, “Alyoşa”

“Elektra”, Cevahir Salon 1’de

Sophokles’in eserini Zeynep Avcı’nın çevirisi ile sahneye koyan Işıl Kasapoğlu. Oyunun dekor tasarımında Hakan Dündar, kostüm tasarımında Nalan Alaylı, ışık tasarımında Cem Yılmazer imzası bulunmakta. Müziklerini Alper Maral’ın hazırladığı oyunun dramaturgu Onur Erbilen.

Oyunun konusu kısaca şöyle:

Troya savaşından zaferle dönen büyük Yunan komutanı Agamemnon’un karısı Klytaimnestra sarayı, aşığı ile birlikte yönetmektedir. Babasının intikam arzusuyla yanıp kavrulan Elektra ise kentte esaret altında bir yaşam sürmektedir. Elektra’nın tek gayesi sürgün olan erkek kardeşi Orestes’in yurda dönmesi ve annelerini aşığıyla birlikte öldürmesidir. Babasının katilleriyle uzun yıllar yaşamak zorunda kalan Elektra, ölmüş babasının onurunu kurtarmak için intikamını nasıl alacak ve nefret ettiği annesiyle nasıl hesaplaşacaktır?

Oyundaki karakterlere; Fikret Urucu, Özlem Öçalmaz, Emre Yetim, Ayşe Özköylü, Can Albayrak, Yasemin Taş, Sibel Ferlibel, Ece Akeren, Simge Ayvazoğlu, Meryem Asil, Çiğdem Demir, Ceylan Batı ve Kontrtenor Nuri Harun Ateş hayat veriyor. 26 Ocak 2018 tarihinde prömiyer yapan Elektra, 23 Aralık Pazar gününe kadar Cevahir Salon 1’de izlenebilir.

“Profesyonel”, Cevahir Salon 2’de   

Dünyaca ünlü Sırp yazar Duşan Kovaçeviç’in oyunu “Profesyonel”, sekiz yıldır İstanbul Devlet Tiyatrosunda temsillerine devam ediyor. Başar Sabuncu ve Bilge Emin’in Türkçeye kazandırdığı oyunun rejisörü Işıl Kasapoğlu. Dekor tasarımında Nurettin Özkönü, kostüm tasarımında Gülümser Erigür, ışık tasarımında İ. Önder Arık imzası bulunan oyunun müzikleri Cenap Oğuz’a ait.

Oyunun konusu kısaca şöyle;

40 yaşlarında bir edebiyat adamı ile bir sekreter ve bir gizli polisin sürprizlerle dolu soluk soluğa izlenecek hikayesini anlatan oyunda karakterlere Bülent Emin Yarar, Yetkin Dikinciler, Gülen Çehreli ve Cenap Oğuz hayat veriyor. 21 Ocak 2010 tarihinde Prömiyer yapan oyun 2010 Afife Tiyatro Ödülleri Yılın En Başarılı Erkek Oyuncu Ödülü (Bülent Emin Yarar),  2010 8. Tiyatro Ödülleri  Yılın Erkek Oyuncusu (Yetkin Dikinciler) ve Tiyatro Gazetesi 3. Anadolu Tiyatro Ödülleri Yılın Özel Ödülünü  aldı.

   “Profesyonel” oyunu 22 Aralık Cumartesi gününe kadar Cevahir Salon 2’de izlenebilir.

“80 Günde Devr-i Alem”, Üsküdar Tekel Sahnesinde

22 Kasım Perşembe günü Üsküdar Tekel Sahnesinde prömiyer yapan “80 Günde Devr-i Alem”, Jules Verne’nin yazıp Mark Brown’un uyarlaması, Başak Orhan’ın çevirisi ve Gökhan Kocaoğlu’nun rejisiyle sahneye taşınıyor. Oyunun dekor tasarımı Aytuğ Dereli’ye, kostüm tasarımı Burcu Melek Bozan’a, ışık tasarımı Serhat Akın’a, koreografi Tuğçe Tuna’ya, müzikler ise Oktay Köseoğlu’na ait.

1872 Londra… Tam bir İngiliz centilmeni olan eksantrik Bay Phileas Fogg, dünyanın etrafını 80 günde gezebileceğine dair bir bahse girer ve bu uğurda elinde avucunda ne varsa ortaya koyar. Bu çılgın macerada kendisine sadık hizmetkarı Passepartout eşlik etmektedir. Birlikte 3 kıta ve 4 okyanus aşacak, Londra’dan Vahşi Batı’ya uzanan olağanüstü bir yolculuğa çıkacaklardır. Trenlerden gemilere koşturacak hatta bir fille bile seyahat edeceklerdir! Ne var ki zamana karşı yarışırken karşılarında farkında olmadıkları bir engel vardır: Fogg’un bir kanun kaçağı olduğuna kendini inandırmış Detektif Fix peşlerindedir ve bu yolculuğu engellemek için elinden geleni yapmaktadır. Fogg’u ise bu yolculukta hayatında hiç bilmediği başka bir macera beklemektedir: Aşk…

Oyun, 23 Aralık Pazar gününe kadar Üsküdar Tekel Sahnesinde izlenebilir.

“Alyoşa”, Üsküdar Stüdyo Sahnesinde

Hayati Çitaklar’ın yazıp Ahmet Somers’in yönettiği, Behlüldane Tor’un dekor tasarımını üstlendiği, Medina Yavuz Almaç’ın kostümlerini tasarladığı, oyunun ışık tasarımı Kerem Çetinel’e ait. Müziklerini Fırat Akarcalı’nın yaptığı oyunun dijital animasyon tasarım ve uygulamasında Şirin Dağtekin Yenen ve Erkan Cerit imzası bulunuyor.

Oyunun konusu kısaca şöyle;

Aliye Berger’in fırtınalı yaşamına bir tanıklık, yaratıcı kişiliğine bir saygı duruşu niteliğinde olan oyunda karakterlere Seray Gözler, Erhan Tuna, Asuman Çakır,  M. Coşkun Ülgen, Melike Durak Aras, Meriç Akay, Burak Çağlar ve Şebnem Bilgeer hayat veriyor.

26 Aralık 2018 tarihinde prömiyerini yapmış olan oyun Yeni Tiyatro Dergisi 6. Emek ve Başarı Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu ödüllü (Seray Gözler) sahibi.

Oyun, 22 Aralık Cumartesi gününe kadar Üsküdar Stüdyo Sahne’de izlenebilir.

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]