Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

GÖKBEY ve TREN…

Yayınlanma:
ABONE OL

Gökbey; ilk yerli helikopterimiz, gururumuz, geleceğe dair güven kaynağımız.

Dünyada ilk helikopterin 1907 yılında havalandığını düşünürsek ileri ülkelerin en az 111 yıl gerisinde olduğumuzu düşünmemize sebep olan üzüntümüz.

Gökbey; bizim ne kadar çok, ne kadar azimle, ne kadar vatan, millet sevdasıyla çalışmamız gerektiğine dair uyaranımız.

Gökbey; bizler parti, cemaat, tarikat, lider, hoca, şeyh diye diye birbirimizi ve ülkemizi bölerken,

Her birimiz bizden olmayanı düşman, hain ilan ederek ötekileştirirken,

İktidar, güç, makam, para savaşlarına bütün değerlerimizi alet ederken,

Dünyanın ne işlerle meşgul olduğunu, neler başardığını, neler ürettiğini, bilim, teknoloji, toplumun refahı ve sosyal adalet açısından dünyanın ne kadar gerisinde kaldığımızı görmemiz için gözlerimizi açan gerçeğimiz.

Dilerim Gökbey gökyüzüne yükselirken gökyüzüne bakmak için gözlerimizi açtığımızda her türlü uykudan ve her türlü uyutulmuşluktan da uyanırız.

Var ol Gökbey, var olunuz bu projede emeği olan her bir vatansever.

Bu millete özgüven, cesaret verdiğiniz için, ilimin, bilimin, bilim adamlarının, çalışmanın, azmin, kolaycılığa kaçmadan üretmenin değerini gösterdiğiniz için, bu milleti uyandırdığınız için var olunuz hepiniz.

Bu mutluluğun yanında hepimizi fevkalade üzen tren kazası ile ilgili üzüntülerimi paylaşmak isterim. Rahmetli Dedem Hacı Osman Yılmaz DDY’de çalışır, DDY’nin lojmanında otururdu. Ben çok küçükken bütün trenleri dedemin sanırdım. Bu sebeple trenler benim için her zaman önemli ve paha biçilmezdir.

Diyeceğim şu ki Cumhuriyet tarihi boyunca meydana gelen ölümlü tren kazalarının yaklaşık yüzde yirmisi son 15 yılda meydana geldiğine göre bu olaya siyasi gözle bakmadan, hatayı yapan bizdendir diye susmadan ciddi tedbirler almak gerekir. Giden canlar, yok olan aileler ve hatta çöpe giden milyonlar hepimizindir.  Bu vebalin altında kimse kalmamalıdır.

author avatar
Ahmet Berhan Yılmaz

İlgili Haberler

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu Türkiye’de özellikle son […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]