Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Ahmet Şimşek’te 33. Yıla Merhaba

Yayınlanma:
ABONE OL

Ahmet Şimşek, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada öğrencilere, “Sizler şimşek gençlersiniz. Atatürk’ün yolunda yolunuz açık olsun.” dedi.

Uzun yaz tatilinin ardından ders zili çaldı ve Ahmet Şimşek Koleji’nde, velilerin de katılımıyla düzenlenen açılış töreninin ardından 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı başladı.Okul Kurucusu Ahmet Şimşek törende yaptığı konuşmada öğrencilere; “İnanıyorum ki hepiniz Atatürk gibi düşünerek ve O’nun yolunda yürüyerek bu vatanı kalkındıracaksınız. Sizler şimşek gençlersiniz. Atatürk’ün yolunda yolunuz açık olsun.” dedi.

Okul terasındaki bahçede düzenlenen yeni eğitim öğretim yılı açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ellerinde bayraklar taşıyan Anasınıfları ile 1., 2., 3. sınıf öğrencilerinin tören geçişleri, ardından da sınıflara yerleşmeleriyle devam eden etkinlikte günün önemini anlatan konuşmalar yapıldı.

İLGİLİ HABER EZBERCİ EĞİTİM

“Yolunuz Atatürk’ün yolu olmalıdır.”

2018-2019 Eğitim Öğretim yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada kolejin kuruluşunun 33. yılınagirdiklerini, bundan çok mutlu olduklarını ve gurur duyduklarını dile getiren Ahmet Şimşek, sık sık Atatürk vurgusuda yaparak; “Sevgili öğrenciler, yolunuz Atatürk’ün çizdiği yol olmalıdır. Atatürk sizlere güveniyordu, bizlerde sizlere güveniyoruz.” dedi.

“Sizler, şimşek eğitim kurumlarında yetişen şimşek gençlersiniz.”

Konuşmasında33 yıllık tecrübeyi ve kurumsallaşmanın önemini de belirten Ahmet Şimşek şunları söyledi; “Canımızdan çok sevdiğimiz sevgili öğrencilerimiz. 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı hepimize, Milli Eğitimimize ve milletimize kutlu olsun. Bu güzel ve önemli açılışın sevincini, gururunu, mutluluğunu ve heyecanını yaşayan sizler eğitim kurumlarımıza, eğitim mabedimize hoş geldiniz. Toplumumuza mal olmuş eğitim kurumlarımız 33. yıla başlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşamaktadır. Bu 33 yılda geçmiş yılların tecrübesi, olgunluğu, birikimi ve kurumsallaşması var. Yıllarını eğitime harcamış tecrübeli kurumumuz, yeni eğitim kurumlarına, Milli Eğitime önderlik yapmaktadır. Ne mutlu bizlere. Kurumumuzun ömrü yıllarca, sonsuza kadar sürsün. Temennim budur. Kurumumuz, memleketimize ve milletimize yararlı, beyinleri yüksek seviyede bilgi dolu insanlar yetiştirmenin azmi ve gayreti içerisinde çalışmaktadır. Sizler, şimşek eğitim kurumlarında yetişen şimşek gençlersiniz, göz kamaştırıyorsunuz. Gayemiz şudur; siz evlatlarımız ilim-irfan sahibi olsun, şahsiyetli olsun, yurdumuzu dünyaya tanıtacak mükemmel insanlar olarak yetişsin, bütün dünya size imrensin, onur duysun, hayran kalsın. Bu saydıklarımızın gerçekleşmesi için, eğitim kurumlarımızı çağın gerektirdiği en son teknolojik imkanları kullanarak donattık. Yalnız teknolojik imkanlar tek başına yeterli değildir. Sevgi unsurunu birbirimizle kaynaştırmak da gereklidir. Sevgi her şeyin anahtarıdır. Bizler sadece mükemmel eğitim öğretim vermekle kalmıyoruz, sevgiyi de bunun içine katıyoruz. Rabbim yüreklerinizi sevgiyle doldursun. Kurumumuz insanı değerli insan yapan olguları da siz öğrencilerimize sunuyor ve öğretiyor. Değerli olduğunuzu bilin. Kendinizi değerli hissedeceğiniz bir yol daha var. O da, Atatürk prensiplerini anlamak ve takip etmektir. İnanıyorum ki hepiniz birer Atatürk gibi düşünecek ve O’nun yolunda yürüyerek bu vatanı kalkındıracaksınız. Yüce Atatürk siz gençlere güveniyordu. ‘Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz’ diyerek çizdiği yolda yürümenizi istedi. Biz de sizlere güveniyoruz. Onun için, Atatürk’ün yolunda yolunuz açık olsun. Yarın büyük adamlar olacaksınız, dünyayı gezeceksiniz. Atatürk’ün yolundan giderek vatanınızı, milletinizi tanıtacaksınız. Dünyanın takdir ettiği gençler olun. Ben sizlere kefilim, beni mahcup etmeyin.”

“Haklı bir sevinç ve gurur yaşıyoruz.”

Öğrencilere başarılar dileyerek sözlerine başlayan Ahmet Şimşek Koleji Genel Eğitim Öğretim Yöneticisi Yasemin Kumral Şimşek de konuşmasında, “Biliyorsunuz kolejimiz çok uzun yıllar önce kurularak haklı bir başarıya ve tecrübeye ulaşmış gerçek bir kurumdur. Bu arada şüphesiz ki olaylar olur, öğretmenler, idareciler değişir ama bunu öğrencilerimizin daha iyiye, daha güzele ulaşmaları için yaparız. Tıpkı Mevlana’nın dediği gibi; Akan bir pınar düşünün. O pınardan her saniye sayılamayacak kadar su damlacığı geçse de, yüzümüzün aksi, daima baktığımız zaman olduğu gibi, pınarın aynasında kalır. İşte, ayakları yere çok uzun zamandır sağlam basan Ahmet Şimşek Koleji de aynen böyledir. Sizlerle bu eğitim öğretim yılında tekrar kucaklaşmış olmanın haklı sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Hepinize sağlıklı, mutluluklarla, başarılarla dolu bir eğitim öğretim yılı diliyorum.” dedi.

“Atatürkçü gençleri yetiştirmek başlıca görevimizdir.”

Törende yaptığı konuşmada kolejin eğitim anlayışından söz eden Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi ve Kampüs Müdürü Orhan Tekin de şunları söyledi; “Okulumuz, 1986 yılından beri var olan değerleriyle modern ve yenilikçi bir eğitim anlayışını sürdürmüştür, sürdürmeye de kararlıdır. Bu eğitim anlayışıyla Atatürkçü gençleri yetiştirmek başlıca görevimizdir. 33 yıldır kendini ispatlamış kaliteli bir eğitim öğretim uygulayan okulumuz, kendisine emanet edilen gençlerin hizmetindedir. Atatürk’ün benimsediği demokrasi ve barış ilkelerine asla sapmadan sıkı sıkıya bağlıdır. Okulumuz zeka ve bilgi yeridir. Öğrenciye kendini bulma yolunda öncülük eder. Ahmet Şimşek Koleji insanca davranan bir gelişim yeridir, öğrenim yeridir, yenilenme yeridir, hayata anlam katma yeridir. Eğitim kadromuz öğrencinin kişisel yönetim düşüncesini geliştirmeyi teşvik eder ve onu gelecekte bulmak istediği konuma yönlendirir.Hepinize hayırlı ama başarılarla dolu bir eğitim öğretim yılı diliyorum.”

“Sizler bu bahçenin rengarenk çiçeklerisiniz.”

Ahmet Şimşek Koleji İlkokul ve Ortaokul Müdürü Hasan Töre ise konuşmasında, “Bu gün 2018-2019 Eğitim Öğretim yılına büyük bir heyecanla adım atıyoruz. Sizlerle birlikte bizler, baharın kıpırtılarını yeniden yaşıyoruz. Sizler bu bahçenin rengarenk çiçeklerisiniz. Her şeyden önce, bir sevgi yuvasına geldiğinizi eminim hepiniz hissediyorsunuzdur. İnanıyorum ki güzel, huzurlu, başarılı günler yaşayacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği ışığa el ele yürüyeceğiz. Yeni dönemin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

2017-2018 öğretim yılında Ahmet Şimşek Anadolu Lisesini birincilikle bitiren Hazal Küçük de törenin sonunda bir konuşma yaptı ve duygularını dile getirdi.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]