Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta perdelerini beş oyun ile açıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

İSTANBUL DEVLET TİYATROSUNDA 1 Mayıs – 6 Mayıs 2018 HAFTASI

İstanbul Devlet Tiyatrosu 1-6 Mayıs haftasında perdelerini beş oyun ile açıyor. Sahnelenecek oyunlar Elektra, Aile Sırları, Fatima’nın Erkekleri, Tamamen Doluyuz ve #Cehennem olacak.

Elektra, Cevahir Salon 1’de

Sophokles’in eserini Zeynep Avcı’nın çevirisi ile sahneye koyan Işıl Kasapoğlu. Oyunun dekor tasarımında Hakan Dündar, kostüm tasarımında Nalan Alaylı, ışık tasarımında Cem Yılmazer imzası bulunmakta. Müziklerini Alper Maral’ın hazırladığı oyunun dramaturgu Onur Erbilen.

Oyunun konusu kısaca şöyle:

Troya savaşından zaferle dönen büyük Yunan komutanı Agamemnon’un karısı Klytaimnestra sarayı aşığı ile birlikte yönetmektedir. Babasının intikam arzusuyla yanıp kavrulan Elektra ise kentte esaret altında bir yaşam sürmektedir. Elektra’nın tek gayesi sürgün olan erkek kardeşi Orestes’in yurda dönmesi ve annelerini aşığıyla birlikte öldürmesidir. Babasının katilleriyle uzun yıllar yaşamak zorunda kalan Elektra, ölmüş babasının onurunu kurtarmak için intikamını nasıl alacak ve nefret ettiği annesiyle nasıl hesaplaşacaktır?

Oyundaki karakterlere Fikret Urucu, Özlem Öçalmaz, Uzay Gökhan Irmak, Kübra Tektaş, Tolga Pancaroğlu, Melisa Akman, Sibel Ferlibel, Ece Akeren, Simge Ayvazoğlu, İlda Özgürel, Deniz Keresteci, Kerime Obenik ve Kontrtenor  Nuri Harun Ateş  hayat veriyor. Elektra, 13 Mayıs Pazar gününe kadar Cevahir Salon 1’de izlenebilir.

Aile Sırları,  Cevahir Salon 2’de 

Tracy Letts’in yazdığı, Aslı Önal’ın çevirisini yaptığı Aile Sırları oyununun yönetmeni Bilge Emin.  Dekor tasarımında Behlüldane Tor’un, kostüm tasarımında Fatma Öztürk’ün, ışık tasarımında İ. Önder Arık’ın imzası bulunuyor. Müzikleri Berkay Yiğitaslan’a, hareket düzeni Aslı Öztürk’e ait olan oyunun dramaturgu Günay Ertekin.

Oyunun konusu şöyle:

Babalarının evden ayrıldığını ve kendisinden haber alınamadığını öğrenen üç kız kardeş ilaç bağımlısı annelerine destek olmak için eve dönerler. Ancak büyüdükleri yuvaya geri dönerken hayatlarına giren sadece yeni insanlar değil, aynı zamanda geçmişlerinde iz bırakan sıkıntıları ve yeni hayatlarındaki problemleri de beraberlerinde getirirler.

Oyundaki karakterlere Hülya Gülşen, Mine Tüfekçioğlu, Engin Delice, Şamil Kafkas, Zeynep Köse, Esra Yaşar, Sibel Yıldırım, Begüm Mısırlı, Emre Yeşilöz, Tuba Gürzumar, Cem Sürgit ve Ömer İvedi hayat veriyor.

İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun 27 Nisan Cuma günü prömiyerini gerçekleştirmiş olan yeni oyunu Aile Sırları 6 Mayıs Pazar gününe kadar Cevahir Salon 2’deki temsillerine devam edecek.

 

Fatima’nın Erkekleri, Küçük Sahne’de

Ali Kemal Güven’in yazdığı, Serkan Salihoğlu’nun yönettiği oyunun dekor tasarımında Emrah Kürekçi, kostüm tasarımında Nalan Alaylı, ışık tasarımında Önder Ay imzası bulunmakta. Müziklerini Ömer Sarıgedik’in yaptığı oyunun metin süpervizörü Hasibe Kalkan.

Oyun şöhretli bir Hollywood yıldızı olan Fatima’nın pırıltılar içinde görünen şöhretinin ardında saklanan acılar ve kayıplarla örülmüş yaşamına ışık tutarken; kaba ve acımasız bir baba yüzünden intihar eden erkek kardeşini, Türkiye’deki evinden kaçıp Amerika’da aşık olmasını ve kaybedişini, şöhret basamaklarını tırmanmasını, piyasanın acımasız prodüktörlerinden birisi haline gelmesini, oğlunun yarattığı hayal kırıklığını ve yaşlanmaya başlamasını sinematografik bir kurguyla anlatıyor.

Oyundaki karakterlere Özlem Güveli ve Can Şıkyıldız hayat veriyor.

Fatıma’nın Erkekleri 5 Mayıs Cumartesi gününe kadar Küçük Sahne’de izlenebilir.

 

Tamamen Doluyuz, Üsküdar Tekel Sahnesinde 

Becky Mode’un yazdığı, Lale Eren Dalsar’ın çevirisini yaptığı Tamamen Doluyuz 1-5 Mayıs tarihleri arasında Üsküdar Tekel Sahnesinde temsil edilecek.

Elif Erdal’ın yönettiği oyunun dekor ve kostüm tasarımında Batuhan Bozcaada, ışık tasarımında Akın Yılmaz imzası bulunmakta. Oyunun müzikleri Orhan Enes Kuzu’ya, dramaturgisi Günay Ertekin’e ait. Tek kişilik oyunda ana karaktere Efe Erkekli hayat verirken, birçok sürpriz sanatçı da sesiyle oyuna katkıda bulunuyor.

Oyunun konusu kısaca şöyle:

Konservatuarın oyunculuk bölümünden mezun bir genç, kendi alanında iş bulamadığı için, şehrin en lüks restoranlarından birinde rezervasyon görevlisi olarak çalışmaktadır. Tek isteği mesleğini yapabilmek ve gittiği oyunculuk görüşmelerinin birinden olumlu cevap almaktır. Ancak hali hazırda, çalıştığı restoranın bakımsız bodrum katında, üç kişinin işini tek başına üstlenerek, Noel tatilinin yoğun rezervasyon trafiğine yetişmeye çalışmakta, bir yandan patronlarının istekleri, zengin müşterilerin kaprisleriyle ilgilenip, bir yandan da ailesini ve dostlarını mutlu etmeye çalışmaktadır. Bakalım Sam içine düştüğü bu trajikomik ortamdan kendini kurtarıp, asıl işine geri dönebilecek midir?

#Cehennem, Üsküdar Stüdyo Sahne’de

Jennifer Haley’in yazdığı, Gülay Gür’ün çevirisini yaptığı oyunun rejisörü Metin Belgin. Dekor Tasarımında Hakan Dündar, kostüm tasarımında Ceren Karahan, ışık tasarımında Yakup Çartık imzası bulunan oyunun dramaturgu Şafak Eruyar. Oyun düşüncelerimizi kodlayan, yaşamı gerçeklikten koparan ve şiddet dürtüsünü tetikleyen sanal dünyanın gelecekte duygularımızı da ele geçirme olasılığını bilim kurgu atmosferinde tartışıyor.

Oyundaki karakterlere Metin Belgin, Simay Tuna, Ahmet Somers, Bahadır Buyruk ve Aslı Büşra Sarınç hayat veriyor.

#Cehennem, 1-6 Mayıs tarihleri arasında Üsküdar Stüdyo Sahne’de izlenebilir.

 

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır! Türkiye […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]