Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel

Niksarlılar seçimini yaptı

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Niksarlılar Derneği’nin 5. Olağan Genel Kurulu 11 Mart 2018 Pazar günü yapılarak, derneğin önümüzdeki iki yıl boyunca görev yapacak yeni yönetimi de seçilmiş oldu. Derneğin genel kuruluna gerek katılım gerekse de yönetim kurullarındaki kadın ağırlığı göze çarptı.

Genel Kurul başlamadan önce, Niksar’dan, Niksarlı kadınlarca yapılan, meşhur Niksar asma yaprağından yapılmış yaprak sarma, katmer, Yılmaz Kardeşler firmasınca Niksar Cevizi ve Niksar Ayvaz Suyu katılımcılarca beğeniyle karşılandı.

Kadıköy Belediye Başkanlığı Brifing Salonunda yapılan Genel Kurula, İstanbul Niksarlılar Derneği’nin kurucu ve onursal Başkanları Yüksel Altuner ve İsmet Özden, Prof. Dr. Ahmet Aksoy’un yanı sıra, dernek üyeleri, Niksar ve Tokat’a ait sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de yoğun ilgi gösterdi.

Genel Kurula, İstanbul Tokat Dernekler Federasyonu (İSTOKDEF) Genel Başkanı Ahmet Yılmaz, İstanbul Tokat ve İlçeleri Derneği Onursal Başkanı İrfan Aydın, Uluslararası Gönüllü Anneler Derneği (UGADER)  Başkanı Sevda Yılmaz, Bayrampaşa Tokatlılar Derneği Başkanı Ahmet Selim Aslan, Niksar Çamiçi Özalan Derneği eski ve yeni başkanları Hüseyin Şahin, Erdem Kaya, Niksar Rumeliler Kapıağzı Köyü Dernek Başkanı Yunis Çakmak, Güvenli Köyü Dernek Başkanı Kasım Özdemir, Çakmak Köyü Dernek Başkanı Turan Öztürk, Gökçeli Kasabası Dernek Başkanı İsmet Serpim, Gülebi Köyü Dernek Başkanı Ayhan Özyurt, Gülbayır Köyü Dernek Başkanı Kazım Keser, Ara Köyü Dernek Başkanı Hilmi Bakır, Esence Köyü Dernek Başkanı Sezai Akalın, Geyikgölü Köyü Dernek Başkanı Hüseyin Toprak, Karacaören Köyü Dernek Başkanı Ali Şahin, Boğazbaşı Köyü Dernek Başkanı İbrahim Demir, Kümbetli Köyü Dernek Başkanı Ferhat Yılmaz, Özalan Kasabası Derneği Sultanbeyli Şubesi Başkanı Hayrettin Özdemir, Haydarbey Köyü Dernek Genel Sekreteri Süleyman Yavuzer, Kaşıkçı Köyü Derneği Eski Başkanı Kemal Erdoğan, Cer Köyü Derneği Eski Başkanı Asım Yıldırım, Mutluca Köyü Derneği Eski Başkanı Mehmet Güneş, Korulu Köyü Derneği Başkan Yardımcısı Merdin Yıldırım ve yöresel sanatçı Rıza Dalga katılan STK temsilcileriydi.

Genel Kurul Yüksel Altuner, Av. Yüksel Gökçe ve Ayhan Özyurt’un divan kurula seçilmeleri ile başladı. Yönetim Kurulu adına faaliyet raporunu sunmak üzere söz alan Dernek Başkanı Şafak Gümen, “ coğrafi, jeopolitik konumuyla tarihin her devrinde cazibe merkezi olmuş, sonradan olma, yapay bir kent olmayan, Anadolunun Türklerce fethinden hemen sonra Melik Ahmet Gümüştegin Danişmend Gazi’nin fethettiği ve kabrinde sonsuza kadar şehrimizi bekleyen Danişmed torunlarının, Tarihi Başkent Yeşil Niksarımızın İstanbul’da ki temsiliyle onurlanıp, gururlandığımız şehrimizin derneğinin 5. Olağan Genel Kuruluna hoşgeldiniz, onur verdiniz bizlere güç verdiniz” diyerek konuşmasına başladı. Derneğin kuruluş sürecinden bugüne kadarki misyonu ve gelişimi ile ilgili bilgiler veren Gümen; “ne mutlu ki en büyük onur kaynağımız, sizlerin eseri olan Niksarlı üniversite öğrencilerimizin bursları istikrarla her yıl artarak devam ediyor. Bu sene 82 Niksarlı öğrenci sizlerin güveni ve desteği ile burs alıyor” dedi.

Dernek Başkanı Gümen; “Bugün burada bu salonda bulunan tüm hemşehrilerimi birer kahraman olarak görüyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Sakarya Meydan Muhaberesinde “Hattı Müdafaa Yoktur, sathı müdafaa vardır, O halde bütün satıh vatandır” ifadesindeki gibi kahramanlık yalnızca cephede silah tutarak değil, sizler gibi, memleketine, toprağına, kültürüne, insanına sahip çıkmakla, koruyup gözetmekte bir kahramanlıktır. Bu vesile ile ülkemizin, bizlerin güvenliği için halen sınırlarımız ötesinde kahramanca mücadele eden Mehmetçiklerimize üstün başarılar diliyor dua ediyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Bizler Niksarlılar Derneği olarak yeri geldi, “çanakçı susarsa Niksar’da susar” dedik. Dernekçilik; yaşadığımız çağda, kin ve nefretin körüklendiği, insanların ayrıştırıldığı, sevgi, saygı, muhabbetin unutulduğu, güzelliklerin yerini kötülüklerin, ortak yönlerimizin yerine farklılıklarımızın körüklendiği bir zamanda, farklılıklarımız zenginliğimizdir diyerek işte burada, bu salonda da olduğu gibi “NİKSARLI OLMAK YETER” diyebilmektir. Binalar yapılır, burslar verilir, buluşmalar eğlenceler düzenlenebilir her zaman ancak işte bu dernek eğer ki bugüne kadar hiçbir şey yapmamış olsaydı dahi; geçmişten geleceğe dünyanın her yerindeki Niksarlıya, Niksarlı olmak yeter ilkesini her daim benimsetip, kabul ettirebildiyse ne mutlu bizlere.”

İstanbul Niksarlılar Derneği’nin Genel Kurulunda ayrıca derneğin kuruluşundan bugüne vefat eden, Sıtkı Şöhretoğlu, Ali Özbek, Abdullah Güven, Erdoğan Güven, Cevdet Kihtir’da rahmetle yad edildi. Ayrıca derneğin binasının alımında ve burslara katkıları olanlar da hatırlanırken, dernek faaliyetlerinin gösterildiği slayt gösterimi de ilgiyle izlenildi.

Genel Kurulda, Ümran Karadeniz isimli Niksar’lı üniversite öğrencisi tarafından kendi el emeği ve göz nuru ile yaptığı Niksar’ın simgelerinden Leylek ve Yılanlı dernek logosunu işlediği filografik çalışmasını derneğe hediye etmesi büyük beğeni ve takdirle karşılandı.

Genel Kurul yönetim ve denetim kurullarının seçimi ile son buldu. Niksarlılar Derneği’nin genel kurulunda ve yeni yönetiminde kadınların ağırlığı da daha arttığı gözlemlendi.

İstanbul Niksarlılar Derneği’nin yeni yönetim ve denetim kurullarında yer alan asıl ve yedek üyeler şu isimlerden oluştu.

Yönetim Kurulu Üyeleri: Şafak Gümen- Enerji Bak. Uzman,  İ. Hakkı Tahmiscioğlu-İş Adamı, Mine Selimbeyoğlu – Emekli Öğretmen, Semih Çor – İş Adamı , Av. Ertuğrul Burultay (Avukat),  Ercan Şahin – İş Adamı, Halıcı , Gülnur Tepebaşı – Emekli, Ev kadını , Doç. Dr. İlknur Yıldırım Keskin (Üniversite Öğretim Üyesi), Sait Gür – İş Adamı , Serap Üngör Bayrakçıoğlu – Emekli, Ev Kadını, İlhan Yurtsal – Emekli Subay, İş Adamı, Kazım Keser- Sigortacı

Denetleme Kurulu Üyeleri : Mehmet Şevki Kaya- Yeminli Mali Müşavir, Mesut Kalın-Mali Müşavir ,Hayati Ergürbüz Emekli Astsb.Temad İst. Bşk.

Yönetim Yedek Üyeleri: Atanur Yılmaz- İş Adamı, Yüksel Tepebaşı Karasoy- Em. Öğretmen,  Nazlı Küpçü Şahin – Eğitimci, Aydın Özbayraktar – Emekli, Mahmut Çoban – Esnaf , Selma Aksoy, Arda Şöhretoğlu, Ali Osman Seçkin – İş adamı, İhsan Demir- Emekli Ziraat Müh., İlhan Gülbay – İş Adamı, Neslihan Kaya, Nurettin Kartal- Em. Emniyet Başmüfettişi, Cem Olcay.
Denetleme Yedek Üyeler: Av. Yüksel Gökçe- (Avukat),  Av. Baha Tepebaşı- (Avukat) , Ali Çakıl – (Mali Müşavir)

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]