Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Anadolu LPG ve Akaryakıt SİAD 30. yılını kutladı

Yayınlanma:
ABONE OL
  1. yılında LPG sektörü, rekabet koşullarının eşitsizliğinden şikayetçi!

Anadolu LPG ve Akaryakıt Sanayicileri ve İşadamları Derneği, 30. kuruluş yıldönümünü Ankara’da gerçekleştirilen organizasyonla kutladı.

Düzenlenen programa TBMM Başkan Vekili Ahmet AYDIN, çok sayıda milletvekili, EPDK Başkanı Mustafa YILMAZ, EPDK ve diğer kurumların üst düzey yöneticileri, Sektör temsilcileri katıldı.

Gala yemeğinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Anadolu LPG Yönetim Kurulu Başkanı Atalay ARMUTCU sözlerine 30 yıl önce Derneği kuran kurucu ve eski başkanları yâd ederek başladı.

ARMUTCU, “30 yıl önce derneğimiz kurucularından ve eski başkanlarımızdan aramızdan ayrılıp ebediyete intikal eden değerli büyüklerimiz Reşat KÖSE, Mustafa YAĞIZ, Zeynel Abidin ORAL, Tahsin ARMUTCU, Nurullah KAHYAOĞLU, Temel BİRİNCİOĞLU ve İsmail Hakkı YILMAZ’ı rahmet, minnet ve şükranlarımızla anıyorum.

“Tek isteğimiz rekabet ederken engellenmeyelim”

Bugün LPG piyasasının gelişmişlik açısından diğer piyasalardan bir adım önde olmasında dernek kurucularının da katkısının büyük olduğunun altını çizen Armutcu; “Derneğimiz, kurulduğu günden beri hep rekabetten yana oldu. Hiçbir zaman koruma istemedik, bundan sonra da istemeyeceğiz. Rekabet arttıkça refah artacak, kalitede yarışacağız, fiyatta yarışacağız. Yerel yatırımcı olarak, yabancı sermayenin ülkemize gelmesinden asla rahatsızlık duymadık. Aksine sektörümüze yapılan her yatırımdan memnun olduk. Biz rekabete hazırız. Tek isteğimiz rekabet ederken engellenmeyelim. Bize haksızlık edilmesin” dedi.

“İdari para cezaları nispi olmalıdır”

Maktu idari cezaları, nispi olmayan lisans bedelleri, düzenlemelere uyum maliyetlerinin adil dağıtılmaması Anadolu firmalarının rekabetini engelliyor.  Bugün hala maktu idari para cezalarının Anayasaya aykırı olup olmadığı tartışılıyor. Bütün dünyada olduğu gibi ve ülkemizdeki diğer uygulamalarda olduğu gibi, LPG ve akaryakıt piyasasındaki idari para cezaları da nispi olmalıdır. Aksi takdirde piyasayı düzenleme adına uygulanan her ceza piyasaya zarar verir. Nispi olmayan ceza şu anlama gelir; her ne kaçırıyorsan büyük kaçır, küçük kaçırma. Maktu cezalar kaçakçılığı teşvik eder. Bir bidon kaçırsan da aynı cezayı alacaksın, bir gemi kaçırsan da aynı cezayı alacaksın. Bizim milletimiz akıllıdır. Bir bidon kaçırmaktan hemen vazgeçer.

Kaçakçılığı önleme bahanesiyle yapılan düzenlemelere bakın, çoğu Anadolu şirketlerine zarar veriyor. Kaçakçılığı önleyeceğiz diye küçük ölçekli firmaların piyasaya girmesini engelleyen düzenlemeler yapılıyor. Kaçakçının büyüğü küçüğü olmaz. Pazara girişi değil, kaçakçılık önlenmelidir. Pazara giriş ne kadar zorlaştırılırsa kaçakçılık aynı oranda artar.

TBMM de kurulan akaryakıt kaçakçılığı araştırma komisyonu kaçakçılığın deniz yoluyla yapıldığını rapor etti. Bu durumda deniz yoluyla ithalata yasak mı getirilmeliyiz? Tabi ki hayır, kaçağı önlemeliyiz.

“LPG Piyasasına gereken önem verilmelidir “

LPG’nin ülkemiz için önemine vurgu yapan Armutcu konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Kaynak çeşitliği ve ülkemizin enerji güvenliği açısından LPG piyasası önemli bir piyasadır. Tüplü ve dökme LPG pazarı biraz daha küçülürse ileride teşvikle kalkındırmak zorunda kalırız. Doğalgazla çalışan her cihaz LPG ile de çalışır. Enerjinin silah olarak kullanıldığı bir dönemde tamamı ithal edilen doğalgaza ne kadar güvenebiliriz? LPG kolay taşınan ve kolay depolanan bir üründür.

Enerji güvenliğimiz için tüplü ve dökme LPG piyasasına daha fazla zarar vermemeliyiz. Geçmiş yıllarda sıcaklığın -15 derece olduğu bir gün Konya’da doğalgaz borusu patladı. Gece hotellere LPG ikmali yaptık ve Japon turistleri donmaktan kurtardık, bunu unutmamalıyız.

Enerjide dışa bağımlıyız. Dışa bağımlılığın olumsuz etkilerini en aza indirmek için enerji çeşitlendirmemiz gerekiyor. Enerji arz güvenliğimiz için LPG piyasasına gereken önem verilmelidir.”

TBMM Başkan Vekili Ahmet AYDIN ‘Sizin büyümeniz demek Türkiye’nin büyümesini demek’

Açılış konuşmasında bayilere seslenen EPDK Başkanı Mustafa YILMAZ sektörü böylesine güzel gecelerde bütünlük içinde görmenin mutluluk verici olduğunu söylerken, TBMM Başkan Vekili Ahmet AYDIN ise bayilere ‘Sizin büyümeniz demek Türkiye’nin büyümesini demek’ diyerek seslendi.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]