Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Üniversite öğrencisinin ölümüne neden olan 7 sanığa, hapis cezası

Yayınlanma:
ABONE OL

Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda hafriyat kamyonunun çarpması sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şule İdil Dere’nin ölümüne ilişkin 7 sanık, 6’şar yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıktı. Duruşma sonrası açıklama yapan anne Nesrin Aslan, “Ömrüm yettiği sürece sorumluların hesap vermesi için elimden geleni yapacağım” dedi.

Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda hafriyat kamyonunun çarpması sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şule İdil Dere’nin ölümüne ilişkin duruşma bugün görüldü. Anadolu 57’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar kamyon şoförü Mümin K., İbrahim Ruhi K., Saffet A., Zafer K., Teyfur B., Kamil Celal Y. ve Ergun A. katıldı. Kazada hayatını kaybeden Şule İdil Dere’nin annesi Nesrin Aslan ve babası Berdan Dere duruşmaya katılırken, taraf avukatları da salonda hazır bulundu. Duruşmada söz alan kamyon şoförü Mümin K., olay günü boş vaziyette geri geri yük alacağı alana doğru gittiğini söyleyerek, “Aracımın geri vites ışığı ve geri geldiğime ilişkin ikaz sesi de vardı. Hatta aşırı derecede duyuluyordu. Geri vitese taktığımız zaman araçtaki mekanizma gereği 20-25 metre kadar mesafeyi ışıklandırıyordu. Ben bu ışıkların yardımı ile gidiyordum, ayrıca yolun kenarındaki balıkçı barınağının kenarında aydınlatma direği de vardı. Gittiğim yol dardı” dedi.

 

“Bu tür işlemleri yaparken yanımızda gözcüler bulunur, bize talimat verirler” diyen Mümin K, “Ancak kazanın olduğu anda bu işle görevlendirilen kişi benimle birlikte değildi. Kaza anında neden yanımda olmadığını bilmiyorum. İsim olarak da bilmiyorum, yalnızca sima olarak tanırım. Böyle bir görevlendirme yapılsa dahi fiilen hiçbir zaman böyle bir kişi yanımızda bulunmuyordu” şeklinde konuştu.

“Birinin onu ittirdiğini düşünüyorum”

Sanık Mümin K., savunmasında aracının arkasını kontrol ettiğinde sağ taraftan insanların geçiş yaptığını ve aracın diğer tarafından da çıkış yaptığını gördüğünü söyleyerek, “Kimsenin olmadığını düşündüğüm için geri geri gelmeye devam ettim. Hatta yarım dakika da kişilerin geçişini bekledim. Bu husus görüntülerde mevcuttur. Ben bağırış seslerini duyduğum anda aracımı durdurdum. Baktığımda sol ön tekerleğin yanında, sol tekerleğin dış tarafında olduğunu gördüm. Yabancı uyruklu bir bayan kamyonun altından rahmetliyi çekmeye çalışıyordu. Hatta onu ittirdim, müdahale etmesini engelledim. Benim şahsi kanaatim şudur. Ben kamyonun altına rahmetliyi almış olsaydım orada bulunması gerekirdi. Ancak o sol tekerin dış tarafında bulunuyordu. Araç ağır tonajlı bir araçtır. Üstünden geçtiğimde daha ağır sonuçlar doğurması gerekir. Birinin onu ittirdiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

Diğer sanıklar da söz alarak suçlamaları kabul etmediklerini söyledi. Şule İdil Dere’nin annesi Nesrin Aslan ise, “Ben bu konuda sorumluluğu olan herkesten şikayetçiyim” dedi. Bunun üzerine söz alan baba Berdan Dere, sanıklardan şikayetçi olduğunu ve davaya katılmak istediğini söyleyerek, “Kaza sonrasında yaya yolu olarak bildirilen yerde iş makineleri çalışmaya devam etmektedir, herhangi bir güvenlik önlemi alınmamıştır” şeklinde konuştu.

 

Müşteki avukatı söz alarak, sanıkların tutuklu yargılanmalarını talep etti. Ara kararını açıklayan mahkeme, sanıkların tutuklanmasına yönelik talepleri reddederek, duruşmayı erteledi.

 

Duruşma sonrası bir açıklama yapan anne Nesrin Aslan, “Ne kadar zaman alırsa alsın ömrüm yettiği sürece bu asıl sorumluların hesap vermesi için elimden geleni yapacağım. Avrupa’nın en büyük metropollerinden birinde bir parka hafriyat kamyonu dalıyor ve bir cinayet işleniyor. Bunu hiç kimse hiçbir şekilde açıklayamaz. Bütün işim bu olacak bundan sonra ve şundan çok eminim asla yalnız olmayacağım. Uzaya gitmem gerekiyorsa oraya da gideceğim. Ve yalnız olmayacağım” dedi.

 

Ailenin avukatı Murat Özveri, “Etkili bir yargılama yapıp ve layık oldukları cezayla cezalandırılmaları için en azından caydırıcılık unsuru anlamında biz hukukçular olarak diğer meslektaşlarımla birlikte bundan sonra da elimizden geleni yapmaya çalışacağız” diye konuştu.

 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 13 Mayıs 2016 tarihinde Şule İdil Dere’nin Kadıköy’de bulunan Yoğurtçu Parkı ile Kurbağlıdere arasında kalan yaya ve bisiklet yolunda yürüdüğü sırada Kurbağalı Dere ıslah çalışması nedeniyle olay yerinde bulunan şüpheli Mümin K.’nın kullandığı hafriyat kamyonunun geri manevra yapması neticesinde kamyonun altında kalarak hayatını kaybettiği anlatılarak, söz konusu ıslah çalışmasının İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yüklenici firma İstaç İstanbul Çevre Yönetimi Ticaret ve Sanayi AŞ şirketine verildiği belirtildi. İddianamede, İstaç AŞ’nin yetkili ortağı Ruhi K., şirketin Asya Yakası Kıyı Temizleme Şefi Teyfur B., şirketin iş güvenliği uzmanı Zafer K., İBB Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı Deniz Hizmetleri Müdürlüğünde Kıyı Temizleme Şefi Saffet A., kontrol elemanı Ergun A., Kamil Cemal Y. ile kamyon şoförü Mümin K.’nın “taksirle ölüme neden olma” suçundan 2’şer yıldan 6’şar yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı Saba Tümer, programının […]