Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Oktay Yıldırım: “Yeni oluşacak olan Avrasya ittifakını biz kuracağız”

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü, Vatan Partisi MKK üyesi, Emekli Astsubay ve Güvenlik Uzmanı Oktay Yıldırım’ın konuşmacı olduğu  “Türkiye ve NATO İlişkileri” adlı konferansta bir araya geldi.

Saygı duruşu ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferansta Oktay Yıldırım: “NATO dediğimde Amerika’dan söz ettiğimi anlamalısınız. NATO, Amerika’nın maskesidir. Hükümetler bir plan hazırlayıp orduya verirler. Ordu da kozmik odalarda oturup planlamasını yapar. Ancak NATO gibi, menfaatleri bizim menfaatlerimizle çatışan bir paktın üyesi iseniz bunu sağlayamazsınız. “ sözleriyle konuşmasına başladı.

ÜSLER, ORTADOĞU’YA GİYDİRİLEN ATEŞTEN GÖMLEĞİN DİKİM EVİ

“Amerika 1947 Marshall yardımları ile Türkiye’yi resmen devraldı. Tümenlerin her seviyesi Amerika’nın denetimine açıldı, sonrasında eğitim ve savunma stratejileri geldi.” ifadelerini kullanan Yıldırım: “Bizim Kore savaşında bulunuşumuzun temel nedeni şuydu: İkinci Dünya Savaşı’ndan büyük bir zayiatla çıktılar. Amerika’nın ucuz askere ihtiyacı vardı. Kunuri Muharebelerinde gerçekten de büyük kahramanlıklar vardır. Türk askeri savaşın ustasıdır. Bu tarihsel bir gerçektir. Ama ne uğruna savaştılar? Amerika ile ittifak kurabilmek için, küçük Amerika olabilmek için orada kanlarını döktüler. Bu aşamadan sonra Türkiye artık Amerika’nın oyun alanı olmuştur. Türkiye’de kurulan üsler Ortadoğu’ya giydirilen ateşten gömleğin dikim evi olmuştur.”

Küçük Amerikalaşma sürecini anlatan Yıldırım: “Bu sürecin devamında Ordumuz dönüştü. Kültürümüz dönüştü. Amerika’da kurslar görmeye başladık. Amerika’da eğitim almak terfi sebebi oldu ve onlar bu kurslar aracılığıyla Türkiye’yi yönetecek potansiyeli görmüş oldular. Türk askerinin başına çuval geçirilmesine ‘bu şu yüzden olmuştur’ diyen genelkurmaylarla karşılaştık. Bu kültürel dönüşümdür.” sözlerini sarf etti.

TÜRKİYE PKK’YI HENDEKLERE GÖMERKEN ZATEN NATO’DAN ÇIKMIŞTIR

“Türkiye NATO ile iki cephe halinde savaşmaktadır. Amerika PYD’ye benim kara gücüdür demektedir. Türkiye PKK’yı hendeklere gömerken zaten NATO’dan çıkmıştır. Bunu Tayyip Erdoğan bile görmüştür. Bugün yıllar önce 6. Filo defol diyen Türk gençliğini anlamaya başladılar.” sözlerini kaydeden Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti: Biz Amerika’ya muhtaç falan değiliz. Artık yeni bir dünya kuruluyor ve Türkiye bu yeni dünyadaki yerini en iyi şekilde alacaktır. Biz sırtımıza saplanan hançerden kurtulacağız. Komşularımızla ittifak yapacağız. Türkiye NATO’da kalmaya devam ettiği her an komşuları için tehdit olmaya devam edecektir. Korku tüccarları da biz NATO’dan çıkarsak ne yaparız diyor. Bu en büyük yalandır. Amerika hangi savaşı kazanmıştır? Evet, en güçlü silahlarla gelip bombalar ama orada barınamaz. Amerika artık bu saldırgan politikayı sürdüremez. İnsanların kafasındaki korku duvarı sanaldır.”

Etkinlik, soru cevap kısmıyla devam etti.

 

AVRASYA İTTİFAKINI BİZ KURACAĞIZ

Etkinlikte öne çıkan sorulardan biri “Türkiye’nin NATO’dan çıkması halinde başka girebileceği bir ittifak var mıdır? Diyelim ki NATO’dan ayrıldık. Büyük ihtimalle Rusya’ya yaklaşacağız. Peki, Rusya ileride bunları yapmayacak mı? NATO’dan çıkınca planlama nasıl olacak?” sorusu oldu.

Yıldırım bu soruyu şöyle yanıtladı: “Rusya’ya yaklaşmayacağız. Biz kendimizin de kurucusu olduğu bir güç yaratacağız. Yeni oluşacak olan Avrasya ittifakını biz kuracağız. Avrasya cephesi Türkiye, Irak, İran olmadan eksik olacaktır. Herkesin ortak çıkarlarının göz önünde tutulacağı doğal bir ittifakı kendimiz kuracağız. Ortadoğu’da Türkiye olmadan hiçbir güç olmaz. Bizim şu an en büyük ortağımız Çin ve Rusya’dır. Ekonomik olarak kalbimiz Avrasya’da atıyor. İlk önce üslerin kapatılması gerekiyor.”

Etkinlik, soru-cevap kısmının tamamlanması ardından Atatürkçü Düşünce Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Türkoğlu’nun, kulüp adına Vatan Partisi MKK üyesi Emekli Astsubay ve Güvenlik Uzmanı Oktay Yıldırım’a teşekkürlerini iletmesiyle son buldu.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI Türkiye’de özellikle son yıllarda […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]