Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların yaptığı resim sergisi

Yayınlanma:
ABONE OL
MKM Sergi Salonu, 8 -18 Kasım 2017 tarihleri arasında özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların yaptığı çalışmalardan oluşan bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Sergide, bu özel çocuklara ait, üç bine yakın, resim, heykel ve farklı sanatsal çalışmalar yer alıyor.

 

Bu sergi sıradan bir sergi değil, bir farkındalık yaratma çabası aslında. Burada çocuklar için, hem sanat, hem destek, dayanışma, hem de önemsenme ve özgürleşme ruhu var. Bir sanat kolonisinin, büyük emek harcayarak geleneksel hale getirdiği, çok özel çalışmanın bir parçası.

 

Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi, bu özel çocuklara sanat aracılığıyla destek vermek ve onları özgürleştirmek için ortam hazırlıyor. Sapanca Doğapark’ta, onlar için hazırlanan doğal ortamda, her yıl, özgürce, içlerinden geldiği gibi çalışarak kendilerini ifade etme şansı buluyorlar. Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen çocuklar öğretmenleriyle birlikte sanat dolu bir hafta geçiriyor, bu süre boyunca hayal dünyalarını resimleri aracılığıyla aktarmaya çalışıyorlar.

 

Koloninin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şahin şunları söylüyor:

 

“Bütün çocuklar çok kıymetli, özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar daha da kıymetli bizim için. Biz onların hayal dünyalarını ve yaratıcılıklarını geliştirmek adına bu çalışmaları yapıyoruz. Bu etkinlikler, geleceğimiz olan çocuklardaki gelişimi görmek ve bu gelişime küçük de olsa katkı sağlamak açısından çok önemli, heyecan ve mutluluk verici. Sergi aracılığıyla onlara dikkat çekme ve farkındalık yaratma çabasındayız. Bundan sonra da, bu özel çocuklara desteğimiz artarak devam edecek. Herkesin, özellikle öğrenci ve öğretmenlerin bu özel sergiyi mutlaka görmeleri gerekiyor. Tüm sanatseverleri bekliyoruz.”

 

Kurulduğu günden bu güne, sanata ve çocuklara desteğiyle gündeme gelen Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi, özel eğitime ihtiyaç duyan bu çocukların, desteklendiği takdirde, nasıl mucizevi işler ortaya çıkardığını görmeye ve onları kucaklamaya davet ediyor sizleri.

 

MEB’in izni ve onayıyla, ülkenin dört bir köşesinden katılan çocukların istedikleri saatte, rahatça gezebilmeleri için, açılış tam güne yayılmış olup, sergi, sanatseverlerin, öğretmen ve öğrencilerin ilgi ve desteğini beklemektedir.

Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Çocuklarımızın Resim Sergisi

08.11.2017 Çarşamba Saat: 10.30 / 20.30

Mustafa Kemal Çağdaş Sanat Galerisi / Beşiktaş

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI Türkiye’de özellikle son yıllarda […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]